Jump to content

Avertizare meteo COD GALBEN: ninsori Âşi viscol ĂŽn toatĂŁ Ăžara

Romulus

Recommended Posts

Avertizare meteo COD GALBEN: ninsori Âşi viscol ĂŽn toatĂŁ Ăžara

MarĂži 01 ianuarie 2008, 13:52

AgenÞia NaÞionalã de Meteorologie a emis o avertizare meteo COD GALBEN valabilã Începând de astãzi, ora 22.00 ºi pânã pe 3 ianuarie, ora 22.00.

În aceastã perioadã va ninge în majoritatea regiunilor, iar local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea ºi jumãtatea sudicã a Moldovei ninsorile vor fi abundente ºi viscolite, viteza vântului atingand 70 - 80 km/h.

Dupã intervalul menÞionat În avertizarea de GOD GALBEN, În urmãtoarele 3-4 zile, vremea se va rãci accentuat, devenind geroasã În estul, centrul ºi sudul Þãrii, mai ales dimineaÞa ºi noaptea.

Pe pârtiile din judeÞul Braºov a Început sã ningã Încã de la primele ore ale dimineÞii, iar la altitudini mai mari ceaÞa persistã. Salvamontiºtii le recomandã schiorilor mai multã prudenÞã pe pârtie, iar poliÞiºtii de la Rutierã Îi sfãtuiesc pe turiºti sã-ºi punã lanÞurile pe roÞile maºinilor*.

* - unde naiba sa-si puna lanturi pe roti?!? Eventual pe drumul de la Brasov la Poiana Brasov sau similare, dar ma indoiesc ca nici alea n-ar fi curatate. Astia sunt idioti sau e telefonul fara fir. Eu ii sfatuiesc sa-si puna roti de iarna si lanturi in portbagaj. Si daca au nevoie de lanturi sa le puna pe acei 100-200 de metri unde e cazul si apoi sa le dea jos.

eu am venit azi de la Slanic pana la Ploiesti pe la 4 dupa-amiaza si am mers numai cu 30-40 la ora si a doua la greu

noroc ca aveam cauciucuri de iarna ca masini de deszapezire nu erau si nici nu stiu daca au bagat repede

pe vremea asta ar trebui lanturi pe roti ptr drumurile de la munte, in rest e neaparat necesar un set de cauciucuri de iarna, lopatica si nisip, poate si niste rumegus dupa cum am auzit pe cineva ca ar merge ptr aderenta

si ar mai trebui o sufa, ceva cu care sa te traga careva daca ai derapat pe langa drum cum am vazut azi o dacie :blink:

oau, ma gandeam la vreun Patrol, Terrano sau Pathfinder, ceva puternic oricum

dar cu "Micrutza" asta ce vrei sa faci pe urgia ce se prevede? :)

chiar, cum se mai circula?

heheh...Micrutza are 4 gume noi de iarna ...pe serpentine lasa multe masini in urma :) :blink:

oau, ma gandeam la vreun Patrol, Terrano sau Pathfinder, ceva puternic oricum

dar cu "Micrutza" asta ce vrei sa faci pe urgia ce se prevede? :)

chiar, cum se mai circula?

heheh...Micrutza are 4 gume noi de iarna ...pe serpentine lasa multe masini in urma :D :blink:

Pai cred ca pluteste deasupra zapezii, in loc sa se scufunde..... :) :) :) :)