Jump to content

BMW Instabil ?! - please help

hoinar

Recommended Posts

Salutare la toata lumea si la multi ani ! Dea' DUMNEZEU tuturor ca 2008 sa fie mai bun decat toti anii de pina acum.

Pina acum m-ati ajutat sa rezolv cel putin 3 probleme cu "speedy" al meu (porecla ii apartine lui fiu-miu)

Dar acum am una care e chiar nasoala rau:

Mi s-a aintamplat de cateva ori pina acum ca masina (E46 330xi din 2000) sa fie instabila destul de rau, se manifesta cam asa:

1. Pe autostrada si pe Buzau - Urziceni trebuie sa fiu foarte atent si sa ii fac mici corectii de directie pentru a o tine in linie dreapta si asta la 120 km/h !

2. Aseara nu am putut sa ajung la 150 pentru ca era foarte instabila si am enervam RAU sa vad Octavii si Focus-uri care imi faceau flash-uri si treceau pe linga mine.

3. La drumul de dus, pe la 170 intra in trepidatii destul de rau simteam in roti si in volan (parca incepeam sa merg pe drum valurit)

4. Desemenea mi se pare ca este si mai instabila in curbe, relativ usor de corectat, dar tot iti da ceva fiori. Nu imi dau seama in ce masura era sau nu vant lateral dar nu putea sa fie atat de tare din moment ce ceillati alergau.

5. Sunt obisnuit cu viteze de 240 km/h cu care mergeam relativ des cu o Octavia I RS (180 CP) si aia parca era pe sine, e drept ca a venit din fabrica cu garda la sol de 11 cm si suspensii sport dar ma indoiesc sincer ca o skoda sport este mai stabila decat un bmw 330 xi.

OK ..masina am incaltat-o cu cauciucuri noi Dunlop Wintersport M3 205/50/17 ocazie cu care am pus jentile de 17" si nu i-am refacut geometria .... inainte aveam de 18".

Buuuun ce ma gandesc sa ii fac (tot de pe forum citite):

1. Directia - unde este cel mai bine (sa stie cum si ce pentru un bmw cu Xdrive) ?

2. Test de amortizoare ...tot asa unde ar fi cel mai bine ?

Daca mai stie cineva ce as mai putea face ... i-as ramane dator ....

Sincer la 231 de CP ma ateptam ca masinuta sa ajunga la 250 fara nici o problema ....dar deocamdata sunt un pic dezamagit ...

Partea faina e ca ieri am fost la o manastire care e prin muntii Vrancei (Poaina Maruluii) ...a urcat si a coborat masinuta ca un vis pante relativ abrupte prin zapada de 30-50 cm unde papuci 4x4 se chnuiau cu lanturi.

Multam fain si un an nou fericit

La anvelopele Sh te poti astepta la orice ....uzura neuniforma de obicei ...Incearca o geometrie ..! Daca nici asa nu se rezolva ...poate ar trebui sa te orientezi spre anvelope noi ...sau sa nu mai tragi de masina asa tare pana revii la jantele de vara !...

Bafta!

Pe langa verificare de geometrie si amortizoare, vezi si de bucse fata, jocuri la directie etc. A mea pur si simplu intra in trepidatii la 80 din cauza bucsele fata care erau stricate. Cati km are masina? Sti daca a avut vreun accident care i-a afectat poate geometrie?

Geometrie pot fi facut si la autosoft, unii au fost multumiti, alti nu. Cel mai bine cred ca ar fi la AB, teoretic, nu cunosc pareri de cum lucrezi acolo.

Salut,o problema asemanatoare am si eu,dar la mine e mai grava sa zik asa,la 60 km'h pe drum drept,masina are momente cand o ia usor spre dreapta sau stanga si ai impresia ca esti ametit,deci mergand drept are asfel de momente si cand pun frana o ia un pic spre stanga sau dreapta usor,directia inca nu i-am facuto ca nu sa putut face la nici un centru ca este joasa masina dar o sa ma duk si la directie dupa ce o sa ai pun arcuri mai inalte si pe fata,dar a-si vrea sa sa va intreb din ce cauza ar mai putea fi, de masina se comporta asa?din jante?din cauciucuri?la un e30,salut.

Salut,am fost saptamana trecuta la un tip mecanic si mi-a spus ca s-ar putea sa fie si din caseta de directie,bine am fost sa schimb niste arcuri si cu ocazia asta ne-am uitat si la mecanica pe fata pt. ca i-am spus ca atunci cand dau prin gropi imi bate ceva pe fata la masina,inainte sa desfaca masina a zis ca se poate de la un pivot,bieleta,sau telescop dar astea le-am schimbat acum un an si telescoapele acum 4 luni de zile si sa uitat la caseta si a zis ca de acolo poate sa fie zgomotul,acum ar trebui sa ai fac directia si sa ma duk sa vad daca jentile nu sunt strambe,dar revenind la caseta de directie,am observat atunci cand am demontat telescopul, tija aceia care venea din caseta se misca foarte usor in toate directie,asa ar trebui sa se miste?adika asa usor?salut.