Jump to content

X5 si zapada...

Courage

Recommended Posts

of, mama ei de africa. care nisip?

uite la munte, cu 2 masini pe care le pot numi chiar normale

http://www.imagehosting.ro/images/b3puk2slk828g1c73f7_thumb.jpg

in creierii muntilor.

despre africa as avea de povestit foarte mult. am prieteni buni care au lucrat acolo pe comercial si militar ani de zile. am vazut multe poze si filme. e greu de imaginat ce viata duc aia. e un mic iad pe pamant.

http://4.bp.blogspot.com/_jJnAVqDkQKo/SaUwOCAgx-I/AAAAAAAAFXk/mhTi6OcVw10/s400/09-02-25%20African%20roads-doctoring%20(Yates).jpg

:)

iar imagini ca asta

http://kellersc23.com/blog/wp-content/uploads/2009/09/MudStuck2-300x194.jpg

sunt foarte dese. bastinasii stiu unde sunt probleme si stau acolo. asteapta sa intre soferii in rahat si ii intreaba ce le dau sa-i scoata. nu le dai, te lasa acolo. chemi oameni de la baza, e durere mare.

tu cred ca faci putina confuzie intre off-road gen

http://www.siciliain4x4.it/Carpat_Trophy_Adventure_Challenge_2005/images/Carpat%20Trophy%20Adventure%20Challenge%202005%20Romania%20(95)_JPG.jpg

si viata reala.

sa spui ca defenderul e slab ca transmisie si motor pt off-road asa cum e el inteles in mod normal, nu extrem, e o gluma.

cum ma mira reactiile celor care isi iau X5 sau au asteptari de la X5 ca de la un off-roader extrem. ce argumente mai poti aduce in fata acestor oameni?

Edited by c6t9

• 2 weeks later...
  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cu tot respectul pentru opiniile de mai sus, haideti sa ne re-apropiem de topic.

BMW X5 este pur si simplu CEL MAI BUN SUV DE ASFALT produs vreodata. Acestea fiind spuse, cei care isi doresc sa invinga zapezi ce trec de praguri, noroaie si ape pana la geamuri, se afla pur si simplu in show-room-ul gresit :)

In conditiile astea, de ce oare ar merita sa dau banii in plus pe care X5 ii cere fata de un 530xd touring? Daca stai de vorba cu unul dintre foarte multii proprietari din oras ai unui X5 nu o sa iti povesteasca de o aventura de la munte in care a salvat o capra neagra ranita pe cel mai inalt si neaccesibil varf. Asta daca e cu mintile la el. In schimb o sa spuna ceva despre pozitia mai inalta, vizibilitatea foarte buna, designul altfel, spatiul mai mare, multumirea de a conduce BEST IN CLASS (si asta nu o va spune doar el, o recunosc si revistele din UK care ar fi in stare sa scoata castigator in orice test un Range, Jaguar sau Lotus). Si mai mult ca sigur ca acelasi proprietar sa spuna "Mi-am dorit-o pur si simplu". Pentru ca achizitia unei masini de uz zilnic se face si cu inima.

Nu inseamna ca X5 e un model incapabil pe un drum neasflatat, ud sau cu ceva zapada. Pune-i cauciucuri adecvate daca vrei sa iesi de pe sosea (da, chiar daca inseamna sa ii dai jos jantele minunate de 20, in Y) si vei descoperi ca se descurca, in timp ce alte masini de oras ar putea avea probleme. Dar inca odata, daca stai la Babele (sau in Pipera, lol), oricum intr-un loc unde asfaltul e un vis aflat la distanta sau unde plugul de zapada nu vine mai repede decat primavara... cumpara altceva. Sau macar mai cumpara si o Niva care sa te traga la liman. Eu unul asa as face :lol:

Edited by AlterEgo

BMW X5 este pur si simplu CEL MAI BUN SUV DE ASFALT produs vreodata.

daca scoatem pe chayene din calcul, sunt toatal de acord.

Ca orice opinie, doza de subiectivitate este importanta.

Parerea mea este ca nu e asa - si fara sa doresc sa deturnez foarte mult topicul, sa imi fie permis sa mi-o exprim. Folosesc si un Cayenne cu facelift si pot sa iti spun cu certitudine ca la aceeasi categorie de motorizare X5-ul sta mai bine pe asfalt. Nu, nu inseamna ca am masurat stiintific cate G-uri suporta masina in curbe sau alte performante dinamice - este vorba de altceva aici. La X5 in primul rand avem o cutie de viteze automata exceptionala, peste cea din Cayenne. Apoi, pozitia la volan mult mai buna, cum raspunde la acceleratie, spatiul interior , etc, toate astea fac o masina ceea ce este. Nu doar caii putere, violenta de care da dovada la accelerare.

In schimb daca te refereai la capabilitatile off road (si, on topic) cum se comporta masinile in zapada... Cayenne crezi sau nu este FOARTE capabil offroad, superior de departe lui X5 (mai ales dotat cu suspensie pneumatica cu 5 nivele de inaltime, reductor si diferential blocabil). Ceea ce dovedeste inca odata ca mostenirea VW nu este ceva de care sa ii fie rusine (egalandu-l pe la fel de capabilul Touareg aici... ceea ce si este la baza).

Edited by AlterEgo

Off : sau mult mai bine de asa ceva c6t9 :

:lol:

On : cine vrea offroad (desi nu stiu in cate locatii in RO se poate face asa ceva ... ) pot merge cu incredere pe toureg r5 2.5tdi echipat adecvat si cu suspensie pneumatica (si pentru cine isi permite de ce nu ... v10 tdi :) ) . Pentru oras insa urmatoare achizitie cred ca mai mult ca sigur va fi e53.

:lol: din pacate nu o pot denumi experienta intrucat nu am condus eu toureg-ul insa am asistat la asa ceva si am ramas profund impresionat . Si din cate am citit nu este doar parerea mea , aici ai trebui sa se exprime cineva in domeniul offroad :)

p.s. Ciupanezu ai uitat minunatia tehnologica in materie de teren accidentat/minat/de-toate-felurile/etc : Lada Niva :)