Jump to content

x5 e70 si zapada

dadogus

Recommended Posts

Am tot urmarit stirile azi... Si in 95% din filmari apar masini care patineaza pentru ca au anvelope de iarna. Ba chiar apar unii cu d'alea de vara-vara, late, joase, profil in "V". Si dupa ce ca nu avea cu ce :) , le mai si turau in blana. Asta probabil sa vada camera cat sunt ei de oropsiti... :blink:

Cea mai mare vina o au drumarii, ca asteptau "ziua de maine", sau ca "nu e sectorul meu" etc., insa si soferii care ies la drum nepregatiti si bolcheaza intersectiile sunt de blamat...

Cel mai adevarat mi se pare bolovanul ala cu Audi-ul, prima masina prezentata in reportajul:

http://www.protv.ro/filme/bucurestiul-sub-...ile=40295#40295

Ce ziceti de cauciucurile lui? :) :)

Am tot urmarit stirile azi... Si in 95% din filmari apar masini care patineaza pentru ca au anvelope de iarna. Ba chiar apar unii cu d'alea de vara-vara, late, joase, profil in "V". Si dupa ce ca nu avea cu ce :) , le mai si turau in blana. Asta probabil sa vada camera cat sunt ei de oropsiti... :blink:

Cea mai mare vina o au drumarii, ca asteptau "ziua de maine", sau ca "nu e sectorul meu" etc., insa si soferii care ies la drum nepregatiti si bolcheaza intersectiile sunt de blamat...

Cel mai adevarat mi se pare bolovanul ala cu Audi-ul, prima masina prezentata in reportajul:

http://www.protv.ro/filme/bucurestiul-sub-...ile=40295#40295

Ce ziceti de cauciucurile lui? :) :)

da dar sunt misto cauciucurile lui.. asta e ceea ce conteaza =))

Cea mai proasta treaba iarna sunt anvelopele de vara sport. Astea sunt cu adevarat un dezastru iarna !

Asta e corect!

Am unele Michelin Pilot Sport 2 pe M3, si am iesit acum vreo 2 sapt. (pe Frig) cu ele.... Becul de la DSC era permanent aprins....

Hai inapoi on topic, pleaseeeeeeeeeee!

Caucioacele sunt cele mai importante pe zapada. Am trecut cu E34 pe langa gipane gen X3, Chayenne, Touareg, etc. anul trecut pe o zapada similara cu ce aveti voi acum. Patinau saracele din toate rotile, mergeau pe lateral, etc. Nu ai ce cauta cu caucioace de vara pe zapada.

Se pun lanturi la SUV-uri? Trebuie puse pe toate 4 rotile, afecteaza electonicele?

Confirm ce a spus MuadDib. Si eu am ramas blocat cu un X5 odata. Invartau toate 4 roti, o gramada de beclulete aprins in bord, dar tot cu lopata am scos-o de acolo. Daca ai cauciucuri de vara pot sa ai orice supermasina, o sa ramai blocat. Si din pacate oricine cu o masina mai putin performant dar cu cauciucuri potrivite te depaseste...

Lanturi la SUV? cred ca existe.. dar presupun ca la masini 4x4 se pune la toate roti, nu? Nu cred ca afecteaza electronice, poate daca pui la decat 2 roti iti intre toate sistemele. Cu lanturi se merge oricum incet.

m-am chinuit 1h juma sa ies de la mine de pe straduta...cu dsc, dtc, blc, rtc, mlc......

nici nu mai indraznesc sa merg cu el

am cauciucuri dunlop sport...

sa primeze asa mult cauciucurile?

Intr-un fel m-ai facut sa zambesc. Dar doar intr-un fel... Si parca vad ca le ai pe alea de 20'' (214)

Te duci repede si iei 4 buc 255/55 R18 Dunlop Grand Trek WT M3 (sau similar) si incepi si tu sa faci cunostiinta cu diferenta de tractiune pe zapada dintre niste anvelope de iarna si unele sport.

Ca fapt divers, pe strada unde stau si pe unde nu a trecut si nu va trece niciodata vreun plug, doar eu si un vecin cu un Range Rover folosim masinile.

Edited by Kuky

m-am chinuit 1h juma sa ies de la mine de pe straduta...cu dsc, dtc, blc, rtc, mlc......

Din experienta pe care am avut-o pana acum conducand pe zapada am ajuns la concluzia ca anvelopele de iarna schimba enorm tinuta masinii. Sunt foarte importante si simptomele descrise de tine sunt mai mult ca sigur motivate de prezenta cauciucurilor de vara.

Intr-un fel m-ai facut sa zambesc. Dar doar intr-un fel... Si parca vad ca le ai pe alea de 20'' (214)

Te duci repede si iei 4 buc 255/55 R18 Dunlop Grand Trek WT M3 (sau similar) si incepi si tu sa faci cunostiinta cu diferenta de tractiune pe zapada dintre niste anvelope de iarna si unele sport.

Ca fapt divers, pe strada unde stau si pe unde nu a trecut si nu va trece niciodata vreun plug, doar eu si un vecin cu un Range Rover folosim masinile.

asa este; e70 meu l-am luat in noiembrie cu all season-uri Bridgestone Dueler

dupa o experienta neplacuta langa o partie de schi, de unde m-am chinuit sa ies 20 de minute, am schimbat caucuiucurile ( :-( si jentile ) cu Dunlop GrandTrek WT M3

si este incredibila diferenta

sunt pe 18...

got the point :blink: