Jump to content

Dakar 2008

Romulus

Recommended Posts

Eu nu inghit motivul oficial, cum ca sunt probleme de securitate, etc. Ba mai mult, auzi la ei, implicare Al Quaeda :) O fi avand Osama un frate negru printre aia multi, si noi nu stim...

Au fost ani in care probleme erau aceleasi, daca nu si mai mari... Aduceti-va aminte de sfarsitul perioadei in care se numea Paris - Dakar, nu doar Dakar ca acum... Daca nu a murit atunci din motive de securitate, nu vad de ce sa moara acum... Si nicidecum sa zic sec ca se anuleaza, o dadeau cotita, se amana pana la stabilizarea situatiei in zona, etc.

Eu o vad mai mult e o problema de finante si lipsa de interes... Deja sunt prea multi amatori in raliu (daca nu ma insel, 80%), sponsori ioc, si de cand a intrat GPS-ul pe felie nici prea spectaculos nu mai este...

Acum 10 ani il urmaream cu mare interes in fiecare zi, se dadeau rezumate, interviuri, multe ore zilnic pe multe canale... Acum... cate un pic la Eurosport.

Cred ca v-a muri de tot. Se muta la cel din Baja, se vor face altele mai mici...

La nivelul tehnologic actual ar trebui sa schimbe complet locul de desfasurare... Adica sa se duca undeva in Antartica, de exemplu... Nu tu tuaregi (decat daia VW, eventual :blink: ); si se mai schimba si macazul, incepi sa lucrezi masinile la partea de autonomie, economie de carburant, capacitatea de a proteja omul in conditii extreme, sisteme de diagnosticare si - de ce nu - autoreparare, etc. Ar fi mult mai fain de urmarit. Si sunt sigur ca va rupe la audienta world wide. La TV, ca e greu de taiat bilete la peluza acolo... :)

N-a spus nimeni nimic pana acum de Dakar 2008 care-a fost anulat. Ce parere aveti?

Am impresia ca, cu ocazia asta, a aflat si Ben Laden ca formatiunea sa urma sa atace participantii la raliu. Scuza sucks, no offens credulilor.

Am impresia ca, cu ocazia asta, a aflat si Ben Laden ca formatiunea sa urma sa atace participantii la raliu. Scuza sucks, no offens credulilor.

Nu vad sensul sa te contrezi la modul "Scuza sucks, no offens credulilor" doar de dragul de a te contrazice. Detii cumva mai multe informatii din surse CREDIBILE decat ceilalti de pe forum, sau ce-ai zis tu sunt doar vorbe-n vant ?

Daca nu securitatea e de vina, de ce echipele au acceptat verdictul? De ce nu au comunicat participantilor decat in ultimul moment?

Pai au asteptat pana in ultimul moment sprijinul unui anume guvern... Cel francez. Care era principalul garant al securitatii raliului. Cum de cativa ani incoace raliul isi pierde din ce in ce mai mult caracterul "francez", normal ca si legatura asta s-a erodat pana la momentul actual, al ruperii.

Mai ganditi-va si ca noua conducere a Frantei a schimbat macazul in multe lucruri... Sarkozy nu e Chirac... Cica e mai rau si o sa mai vedem multe aspecte vis-a-vis de aspectul asta... Eu nu cred in coincidente, si cum a venit musiu asta la conducere cum a murit si raliul.

Si daca in 2008 francezii nu mai apara raliul, nu vad de ce ar face-o in 2009. De aceea eu zic ca v-a disparea, in pofida celor spuse de organizatori. E greu sa protejezi o asemenea logistica pe un traseu de aproape 10.000 km fara sa fii serios sprijinit...

Cat despre echipe, ce era sa faca? Sa alerge singuri de nebuni prin desert? S-au resemnat...

• 5 weeks later...
Organizatorii Raliului Dakar au creat competiÞia "Dakar Series", care va trece prin România

Amaury Sport Organisation (ASO), organizatorul Raliului Dakar, competiÞie care a fost anulatã la Începutul anului din motive de securitate, a anunÞat, luni, crearea primului concurs satelit intitulat "Dakar Series", ce se va desfãºura În perioada 20-26 aprilie În România ºi Ungaria, informeazã AFP.

Sursa

ca veni vorba: taxele la Dakar: 13500 EUR/ motocicleta, 20000 eur/ masina, aici respectiv 3000 si 5000 eur; 80% dintre participantii la Dakar: amatori, restul profesionisti; ASO a avut 135 mil eur cifra de afaceri in 2005 din care 1/3 a fost partea Dakar-ului; pe langa Dakar, alte evenimente sportive apartinand ASO: Turul Frantei, Openul Frantei la golf, Maratonul Parisului... Dakar 2008: 551 de concurenti (cam 2500 de piloti, copiloti, mecanici,....) consolare pt cei care n-au alergat la Dakar? mai degraba incercare a proprietarului de a-si reface cifra de afaceri

eu cred in motivul asta cu amenintarea terorista.Cine cunoaste mecanismul asta intelege mai bine.Astia sunt niste nenorociti care au actiuni strategice iar asta cu sportul/sportivi inseamna mai mult decat pare.

Asta ma enerveaza...se se impuste cu diplomati cu ministrii,nu ma deranjeaza...dar sa lase naibii sportul in pace,ce treaba are sportul?Dar exact asta e strategia lor de intimidare a oamenilor nevinovati,civili care nu au nicio legatura cu politicul

Edited by Tesio