Jump to content

in sfarsit am primit saptamna de fabricatie a SD-ului E70

bobi11

Recommended Posts

Ai grija ca masina e mai mare si opreste mai greu, mai ales pe zapada/gheata, iar motorul te imbie sa apesi acceleratia.

Eu am fost socat zilele trecute pe X3 SD, pt ca imediat ce accelerez, cu putina zapada pe jos, tractiunea spate este chiar deranjanta si pt 1 sec trebuie sa fii atent.

Motorul are un cuplu infernal, iar sunetul este super.

Scoate un suierat amenintator, mult diferit fata de 3.0d clasic.

Sa il stapanesti sanatos si fara incidente.

P.S. Pune cauciucuri de iarna. Cele existente sunt de vara, nu sunt all-seazon.

Consumul in Bucuresti nu o sa scada sub 14-15, ba poate chiar sa creasca.

Dupa 2000 Km (cat recomand sa o menajezi), fa drumuri lungi cu 200 km/h.

Sa ai in portbagaj 2l de ulei (prietenii stiu dc).

La 20 000 Km reali sa faci prima revizie, apoi o sa vezi o diferenta incredibila.

Parca e alt motor; rodat si cu ulei nou.

Edited by Courage

Ai grija ca masina e mai mare si opreste mai greu, mai ales pe zapada/gheata, iar motorul te imbie sa apesi acceleratia.

Eu am fost socat zilele trecute pe X3 SD, pt ca imediat ce accelerez, cu putina zapada pe jos, tractiunea spate este chiar deranjanta si pt 1 sec trebuie sa fii atent.

Motorul are un cuplu infernal, iar sunetul este super.

Scoate un suierat amenintator, mult diferit fata de 3.0d clasic.

Sa il stapanesti sanatos si fara incidente.

P.S. Pune cauciucuri de iarna. Cele existente sunt de vara, nu sunt all-seazon.

Consumul in Bucuresti nu o sa scada sub 14-15, ba poate chiar sa creasca.

Dupa 2000 Km (cat recomand sa o menajezi), fa drumuri lungi cu 200 km/h.

Sa ai in portbagaj 2l de ulei (prietenii stiu dc).

La 20 000 Km reali sa faci prima revizie, apoi o sa vezi o diferenta incredibila.

Parca e alt motor; rodat si cu ulei nou.

sincer am vrut sa-i pun roti de iarna dar cele din oferta nu prea imi plac. acu ce sa spun, masina e incaltata cu bridgestone deuler 315/35/20 spate si 275/40/20 fata asa ca nici intr-un caz nu m-am gandit ca ar fi niste gume all sezons. Nici n-as cumpara niciodata asa ceva. la cum e vremea acum merg bine astea iar daca o sa ninga ma dau cu 525-ul care chiar daca e pe spate, incaltat cu UltraGrip RSC merge beton. asa ca am cu ce sa ies din iarna asta iar pentru cealalta iarna poate apare vreo oferta de roti mai adevarate. Ai dreptate cand spui ca nimeni n-ar trebui sa mearga iarna cu gume de vara indiferent ce 4x4 are!

apropos de ulei: cam la cat sa ma astept sa inghita pana la primul schimb?

inca ceva: am mai vazut o diferenta fata de 3.0d si anume terminatiile de la esapament sunt cromate. identice ca marime dar cromate. mult mai bine! :blink:

Edited by kamaz

Hmm tin minte acum 2 ani in Brasov, cu X3-ul daduse o zloata de toamna si eram pe sens unic la vale.

Liber, doar un troleu la 100m in fata.

Cu cauciucuri Michelin Pilot.. aveam max 40 Km/h si ma duceam cu toata mama ABS-ului inexorabil spre troleu.

Am avut tentatia de a cobora sa incerc sa opresc masina (era si vale) si alunceca incet si de neoprit.

Noroc ca a plecat troleul (poate a auzit claxoanele mele)

Ai grija, ca e pacat; o luna astepti programare la tinichigerie !

Din pacate, AB mi-a adus setul de 19" de iarna cu o luna intarziere, desi erau cadou (promis cand s-a dat comanda la SD, cu 3 luni in urma).

Am vazut ca AB aduce in general Dunlop, dar pt X5 s-ar putea sa puna ceva mai de soi (banuiesc ca Pirelli Ice & Snow sau Continental).

Ulei e bine sa ai 2l tot timpul; mie cam atat mi-a luat.

Puneam 250ml cand se aprindea becul. Ca regula, cum forjam mai mult timp peste 170 Km/h imediat se aprindea becul la linia de sosire.

Odata mi s-au dus rezervele si mi s-a comunicat ca BMW nu mai pune 0W. A trebuit sa fac schimb de ulei la 7000 Km, pt ca trecusera pe 5W ...

Edited by Courage