Jump to content

E39 - vibratie ciudata in volan

Recommended Posts

stiu ca e plin forumul de topicuri legate de vibratii, dar

este o foarte usoara vibratie la 100-120, nu ma deranjeaza, este aproape insesizabila .. prezenta tot timpul, nu se modifica la franare. presupun ca trebuiesc reechilibrate rotile.

problema a aparut acum doua zile, dupa o franare mai violenta vibratiile au devenit foarte puternice, aproape nu puteam tine volanul fix. am oprit imediat, gandindu-ma ca am pana sau s-a blocat frana pe o roata.

anvelopele erau ok, franele nu erau blocate. eram in panta si am lasat-o usor la vale, nu opunea nimic rezistenta.

dupa 3-4 minute am plecat din nou la drum ( eram cam la 100 km de casa ), masina nu mai avea vibratii, cu exceptia celei abia perceptibile datorata rotilor neechilibrate.

am mai mers cam 15 - 20 km, dupa care iar au aparut vibratii puternice. am facut pauza de 3 minute, au disparut.

si am repetat procedeul de 3-4 ori in 100 km.

ma gandesc la posibilitatea ca discurile de frana sa fie putin ovalizate, iar datorita franarii sa se incalzeasca si sa se accentueze deformarea lor.

problema e ca astazi am facut un drum cam de 500 km, fara vibratii, fara sa fiu nevoit sa opresc pentru racirea franelor.

e drept ca am fost foarte atent cu frana, nu am apasat pedala decat exact cat aveam nevoie, preferand sa reduc din timp viteza.

intentionez sa schimb discurile fata

alte pareri ? ar putea fi alte cauze ?

• 3 weeks later...

e rezolvata problema de ceva vreme

cilindrul etrierului din dreapta fata ramanea blocat

explicatia primita a fost: schimbarea prematura a placutelor de frana, cursa cilindrului fiind limitata si in timp formandu-se un "colier" pe acesta care impiedica miscarea libera. desi acum placutele sunt ok, se pare ca e nevoie de o cursa mai mare a cilindrului decat de obicei.

solutia - inlocuirea cilindrului

LE- inca o data multumesc Bavaria, se aduna :blink:

Edited by cat

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.