Jump to content

Declaratie socanta a lui Varujan Vosganian!

Alexxx

Recommended Posts

Ieri a fost invitat Vosganian la Antena 3 intr-un talk show. La un momentdat, a fost intrebat care este rationamentul care sta in spatele deciziei de a scadea taxa de inmatriculare doar pentru autoturismele mai vechi (<10 ani, <Euro2) atat de mult (60-90%), intrucat actiunea se contrazice cu scopul initial al taxei, respectiv de a INNOI PARCUL AUTO si de a reduce poluarea.

PRIN ACEASTA MASURA SE VA REALIZA CONTRARIUL!

Raspuns (socant): "Doamna, un copil, cand e mic, mananca mai putin ca un adult...dar pe tot parcursul vietii lui va manca cu siguranta mai mult ca respectivul adult! Asadar o masina veche va avea o durata de viata mult mai mica decat una noua si deci PER TOTAL va polua mai putin."

Acest nou rationament sta in spatele deciziei guvernului de a incuraja prin scaderea taxelor importul masiv de masini vechi!

Asadar cred ca e o masura populista intr-un an electoral, dar care va avea urmari foarte grave!

Edited by Alexxx

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dezvolta si tu putin sa intelegem si noi ce vrei sa spui, ce urmari grave ar avea o astfel de decizie " socanta "??????

Cum tie-ti pare un rationament sanatos, asa-mi pare mie normal sa existe o taxa de 9.999€ pentru masinile E2, indiferent de capacitatea cilindrica.

Dezvolta si tu putin sa intelegem si noi ce vrei sa spui, ce urmari grave ar avea o astfel de decizie " socanta "??????

Cum tie-ti pare un rationament sanatos, asa-mi pare mie normal sa existe o taxa de 9.999€ pentru masinile E2, indiferent de capacitatea cilindrica.

1/Se vede clar ca nu mai e o taxa de mediu, asa cum s-a vrut, e cam o taxa fiscala.

2/Pe mine nu ma deranjeaza deloc taxa, cu sau fara, eu am masina.

3/Cine are bani de un BMW NOU......40.000-100.000 euro nu se mai f..e in c... pt o taxa de 1000-2000-3000 sau cat o fi, sa fim seriosi.

1. Nici n-am afirmat altceva.

2. Ma deranjeaza daca se micsoreaza taxa pentru masinile vechi.

3. Nu stiu care-ti este sursa de venit, da' pentru mine si 1€ are importanta, daca este cazul sa-l platesc pentru nimic.

Nu inteleg care este problema ta cu masinile E2???? Iti plac mai mult daciile non euro???? crezi ca se merita sa sa mergi cu un cadavru de dacie de 3000 euro decat cu un E36, E34??? Voi va ganditi ca daca scade taxa vin cadavre de masini la noi in tara, in caz ca va uitati pe stratile noastre sant o gramada de masini bune aduse de afara ++++ ca beietii se duc si aduc masini din afara pentru dezmembrat, unii chiar le vand pe piese pana la 99%. Sper sa nu fiti nevoiti sa mergeti vreo data cu 1310 din 86, 88......

d c te deranjeaza man daca se micsoreaza?

eu zic ca este bine. sa isi cumpere lumea masini sh bune decat jeguri noi.

insa sa fie la fel de mare taxa pentru E2 - astfel se evita aducerea conservelor terminate din afara.

Eu sunt de acord cu tine, dar cred ca n-ai citit bine postul initial. Tocmai masinile euro 2 sau mai jos si cele peste 10 ani beneficiaza de reducere!!!!!!! Cele Eur 3 raman aproape la fel iar Eur 4 si 5 se majoreaza!

Deci nu prea e lucru bun, nu? :blink: Adica la modul...aduceti fratilor cazane si da-ti-ne niste voturi ca acum aveti masina in parcare cu 1.000 EUR!

Edited by Alexxx

Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2008, 00:11:59

Taxa de prima inmatriculare a masinilor noi explodeaza

Ministerul Finantelor a trimis miercuri o scrisoare Comisiei Europene, propunand o noua formula pentru taxa de prima inmatriculare. Dupa ce si-a facut „plinul” din taxa second-hand, guvernul a cazut in extrema cealalta: va tripla taxa pentru masinile noi.

Forum: ■ La volan - forumul soferilor

Taxa pentru prima inmatriculare pentru o masina noua va depasi 420 de euro chiar si pentru un autoturism cu un motor mic. Ministerul Finantelor a trimis ieri o scrisoare Comisiei Europene in care propune o noua formula pentru taxa de prima inmatriculare: valori mai mari pentru masinile noi, aproape neschimbate pentru masinile vechi de 1-2 ani, dar reducere consistenta in cazul rablelor de 10-20 de ani.

Pentru masinile vechi de 1-2 ani, valoarea taxei va scadea cu 10%-15%, iar pentru cele foarte vechi cu peste 60%, potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei si Finantelor. Oficial, guvernul refuza sa faca publice noile valori. „Ministerul Economiei si Finantelor va face public proiectul de act normativ ce va include modificari de aplicare a taxei de mediu. In acest moment, documentul se discuta cu expertii Comisiei Europene”, a fost raspunsul oficial primit ieri de EVZ de la Ministerul Finantelor.

Reprezentantii producatorilor si importatorilor de masni au recunoscut ieri ca au fost nevoiti sa accepte un compromis. „Una dintre cerintele UE a fost sa avem taxe mai mari pentru masinile noi si mai mici pentru cele vechi”, ne-a declarat vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe. Astfel, taxa pentru o masina Euro 4, cu o capacitate cilindrica de 1.400 cmc, va fi de 420 de euro.

Varianta eliminarii taxei nu este luata in calcul de reprezentantii Ministerului Economiei, mai ales ca termenul pentru modificarea taxei expira abia luna viitoare. Purtatorul de cuvant al guvernului, Camelia Spataru, a declarat ieri ca, pana la sfarsitul lunii, in urma negocierilor cu reprezentantii CE, se va ajunge la o noua formula a taxei care sa respecte observatiile facute de oficialii europeni. Imediat cum vor fi puse la punct aceste modificari, guvernul le va aproba prin ordonanta de urgenta.

Returnarea diferentei celor care au platit deja valori foarte mari pentru a-si inmatricula masinile second-hand nu este luata in calcul de executiv. Cu toate acestea, reducerea actualei valori a fost preconizata de premierul Calin Popescu-Tariceanu inca de anul trecut.

„Valoarea taxei se va reduce pe masura cresterii varstei autovehiculului (...). Se va extinde intervalul aferent varstei autovehiculelor pana la 20 de ani, odata cu stabilirea unor cote de reducere a taxei, care ajung pana la 90%, urmand a se mai plati doar 10% din taxa”, declara premierul.

Evenimentul Zilei

normal ar fi sa luam diferenta de bani inapoi nu?

Nu cred ca se aplica retroactiv legea. Daca se face impozitul pe venit 15% de la anu', e normal sa primesti diferenta de 1% din ultimii ani inapoi?

Probabil trebuie sa ii dai in judecata ca sa recuperezi ceva.

Din cate stiu, banii de pe TPI ar trebui sa mearga intr-un fond special pentru protectia mediului, si nu sa fie bagati la gramada in bugetul de stat de unde sa poata fi repartizati oriunde...

Am vazut pe mobile.de o gramada de Calibre la 500 EUR. Unde credeti ca vor merge? :blink:

Pai degeaba sunt 500 de Euro acolo, daca mai costa 4000 - 5000 Euro taxa de prima inmatriculare... Ca doar nu au motoare Euro 4, in cel mai bun caz sunt Euro 2.

LE: scrisesem 900 in loc de 500 de Euro.

Edited by georgem

Am vazut pe mobile.de o gramada de Calibre la 500 EUR. Unde credeti ca vor merge? :)

Pai degeaba sunt 500 de Euro acolo, daca mai costa 4000 - 5000 Euro taxa de prima inmatriculare... Ca doar nu au motoare Euro 4, in cel mai bun caz sunt Euro 2.

LE: scrisesem 900 in loc de 500 de Euro.

A FOST taxa 5000 EUR. Acum va fi ~2000. Tu citesti doar ultimul post dintr-un topic? :blink:

Doamne ajuta! cateva cruci si 2-3 pomeni poate scapam de mascaricii astia. E clar de la bun inceput ca a fost o masura fiscala, protectionista sau cum vrreti sa-i mai spuneti ...in nici un caz n-a fost de mediu :blink: iar din ridicolul de la inceput acum o dam si mai tare cu oistea in gard. Da ce sa-i faci ...atat am cascat ochii cand am votat ...asta avem acum. Pacat ca nu suntem un popor unit ...pana si pe aici sunt unele posturi "delasatoare". Mi-a placut Fake parca ...asa ar trebui sa fim toti indiferent de cati bani avem ...si 1 euro conteaza daca e dat pe NIMIC !!!! Edited by costinlogin

pe mine ce ma enerveaza este faptul ca nu mai este o taxa de mediu cum "s-a dorit" si este una fiscala acum :blink: oricum sunt sigur ca daca si taxa actuala pica se vor gandi ei la ceva ...doar nu or sa lase romanii sa se imbogateasca si la ei sa inceapa saracia :) , sau doamne fereste sa nu se vanda Golanu`