Jump to content

Declaratie socanta a lui Varujan Vosganian!

Alexxx

Recommended Posts

Pai oricum in vreun an sau 2 o sa fiu printre cei care platesc impozite pt 5000cc si ma macina faptul ca o sa dau 1000 de iepuroi pe an degeaba...ca si taxa de inmatriculare....macar daca ar face drumuri mai bune din banii asstia.

Edit: corect in tarile civilizate e asa dar acolo sunt cu totul si cu totul alte conditii. Noi ne comparam cu ele doar la taxe si impozite....nu si la ce ar fi esential, nivelul de trai.

Edited by duxter

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu discutăm despre nivelul de trai. Cine se plânge de impozit la motor de 3,500 la un BMW din 198* să ĂŽşi vadă de traista lui şi să se uite cu incredere la o maşină pe care şi-o poate permite din toate punctele de vedere (asigurare, impozit, ĂŽntreţinere). Toată lumea visează seria 6 model vechi ĂŽn momentu asta

pt cand se va scoate/micsora taxa: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=4

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=4

Edited by duxter

Nu discutãm despre nivelul de trai. Cine se plânge de impozit la motor de 3,500 la un BMW din 198* sã κi vadã de traista lui ºi sã se uite cu incredere la o maºinã pe care ºi-o poate permite din toate punctele de vedere (asigurare, impozit, ÎntreÞinere). Toatã lumea viseazã seria 6 model vechi În momentu asta

nu cred ca esti tu in masura sa cintaresti traista oricui...

daca o masina are un anumit nivel de impozitare intr-o tara civilizata , cu costuri bugetare mari , nu inteleg de ce ar trb sa aiba alta impozitare intr-o tara ce viseaza sa ajunga in categoria civilizate...

Nu sunt ĂŽn mĂŁsurĂŁ, dar dacĂŁ nu ne-o mĂŁsurĂŁm fiecare nu avem dreptul sĂŁ comentĂŁm.

Cum o sã ajungem la catagoria uneia civilizate ? Importând maºini cu motoare de 3,000+ ºi taxe 0 ? Aºa ?

Eu nu sunt de acord cu cei care se plâng de impozit mare la o maºinã mai veche cu motor mare, sunt pentru taxã.

f bine atunci daca se va micsora taxa si daca iti vei lua alta masina spune-le ca tu vrei sa platesti cat era taxa inainte ca sa contribui cu bani statului :blink:

Poate gandirea mea este "idioata" insa e acelasi lucru ca si taxa de prima inmat. ... o porcarie mare si grasa. Ce ti se pare asa rational ? de la 3000cc la 3500cc adica pt 500cc amarati platesti dublu , unde e rationamentul ? polueaza de 2 ori mai mult 500cc ?

Pe mine nu ma deranjeaza suma in sine pe care o platesc ca impozit ci aceasta diferenta foarte mare, faptul ca suma se dubleaza de la 3000 cmc la 3500 cmc ceea ce nu este normal.

Iar impozitele pentru unele masini de mic litraj mi se par chiar niste glume...

Iar legat de aceste taxe de prima inmatriculare, dupa parerea mea important ar fi ca ITP-ul sa fie mult mai drastic astfel incat sa dispara cazanele de pe sosele.

Avand in vedere ca sunt o gramada care cumpara placute si discuri de frana sh, e clar ca unele masini sunt niste adevarate pericole pe sosea.

Chiar si cu o taxa de inmatriculare destul de mare, cazanele tot intra in tara..

Sunt absolut sigur ca exista masini vechi in stare mai buna decat unele masini mai noi care nu au fost intretinute pentru ca proprietarii nu si-au permis sa o faca.

Oricum este o utopie in Romania un ITP pe bune..

Dan98@

de asta in tarile civilizate exista un cult si un respect si o legislatie bine pusa la punct fata de masinile vechi , clasice...

Ciupanezu @

mai scapi si tu cite o perla...ce au placutele SH ORIGINALE BMW mai prost decit niste placute facute linga Bucuresti si ambalate in cutii cu made in germany...

cu ITP-ul am scris acelasi lucru mult mai sus...

Nu e nici o perla, dupa parerea mea nu te joci cu franele, placutele de frana sau alte consumabile nu se pun decat noi. Alte piese merg si sh, nu este un capat de tara...

Se pot gasi si placute bune si nu costa chiar asa mult, eu am ATE pe masina si sunt foarte multumit.

Si de unde stii ca sunt placute originale BMW?in general sunt placute aftermarket..

Imi pare rau ca a degenerat topicul asta asa. Eu am vrut sa avem o dezbatere civilizata despre modul in care guvernantii isi schimba declaratiile dupa cum bate vantul si despre modul de gandire la modul general, apropo de comparatia plastica cu un copil mic (vezi primul post al topcilului). Nimeni nu a comentat. Nu am vrut sa-i atac pe cei care au bmw-uri mai vechi sau vor sa-si aduca (e normal ca sunt foarte incantati de noua masura, si eu as fi daca as fi in situatia lor) pt ca vorba lui @c0sta BMW-ul e masina orice varsat ar avea...pur si simplu ma gandeam la tot felul de rable care se vor aduce. Si totusi au sarit ofuscati cei care au masini vechi (vezi @wind316) considerand dezbaterea un atac la persoana lor, luand totul in nume personal, etc.

PACAT! MARE pacat!

Imi pare rau ca a degenerat topicul asta asa. Eu am vrut sa avem o dezbatere civilizata despre modul in care guvernantii isi schimba declaratiile dupa cum bate vantul si despre modul de gandire la modul general, apropo de comparatia plastica cu un copil mic (vezi primul post al topicului). Nimeni nu a comentat. Nu am vrut sa-i atac pe cei care au bmw-uri mai vechi sau vor sa-si aduca (e normal ca sunt foarte incantati de noua masura, si eu as fi daca as fi in situatia lor) pt ca vorba lui COsta BMW-ul e masina orice varsta ar avea...pur si simplu ma gandeam la tot felul de rable care se for aduce. Si totusi au sarit ofuscati cei care au masini vechi (vezi wind_316) considerand dezbaterea un atac la persoana lor, luand totul in nume personal ("eu oricum am masina, te ace Calibra la semafor, etc), etc.

PACAT! MARE pacat!

Poate totusi acum va lua o intorsatura normala discutia!

Ceea ce nu multi nu inteleg legat de masinile vechi, si nu ma refer la @brownshark pentru ca el se pricepe in general la masini, este faptul ca o masina veche nu inseamna ca ai ceva ieftin si bun, inseamna ca dai putini bani insa intretinere costa mult daca vrei sa ai ceva intr-o stare buna si nu un cazan.

Unii au impresia ca daca-ti aduci un urs de 1000 euro, il vopsesti sub plopi cu 20 de milioane si ii pui niste jante se poate spune ca ai masina.... ei bine chiar nu este asa.

O masina veche necesita multe reparatii costisitoare, incepand de la piese de caroserie noi, tinichigerie, vopsitorie, o suspensie noua, frane - abia atunci poti sa incepi utilizarea masinii sau dupa caz, tuning-ul.

In general nu se procedeaza asa si dupa ce masina pica tot mai tare se spune ca masina e proasta sau ca e prea veche, nu se gandesc ca ei nu au intretinut-o si nu au reconditionat-o deci e si normal sa se strice.

ÂŞi la noi, vezi www.retromobil.ro , nu se cere taxĂŁ de ĂŽnmatriculare la o anumitĂŁ categorie de maÂşini.

Alte probleme ? Ne legĂŁm un pic de sĂŁnĂŁtate ? ÂŞomaj ?

Iar din faza cu plĂŁcuĂžele sh , observĂŁm un pic Âşi mentalitatea celor interesaĂži de maÂşini vechi cu motoare mari :blink:

cunosti / stapinesti legislatia din alte state europene privitoare la masini clasice , ca sa putem sa purtam o discutie clara fata de aberatiile actuale din ro ?

Ciupanezul @ ...merci pt "in general"...ai dreptate , orice masina de 1000 mai are nevoie de 2000 ca sa ai curaj sa te dai jos din ea in centru...

Edited by brownshark

Acum ca am citit, vad ca m-am exprimat prost, am vrut sa zic ca te pricepi la masini. Atat. :blink:

ai dreptate , orice masina de 1000 mai are nevoie de 2000 ca sa ai curaj sa te dai jos din ea in centru...

Nu ma intereseaza parerea altora despre masina mea, insa ca sa ai o masina veche in stare buna trebuie sa o reconditionezi. Ma rog daca esti pasionat, daca masina e doar un mijloc de transport aceasta regula nu se mai aplica.

Mã laºi cu românii ºi Europa. Tu habar nu ai cât se plãteºte În Europa pentru mofturile astea, or câºtiga ei mai mult dar ºi ei simt la fel cum simÞim ºi noi românii taxa asta. E corectã din toate punctele de vedere. Taxe mici pentru maºini noi , taxe mari pentru "rable" ºi "muscle cars".

/thread

de ... Москва...

Daca intr-adevar se avea in vedere o taxa de mediu probabil cea mai buna metoda era un impozit anual crescut raportat la cmc si vechime, nu o taxa de inmatriculare stupida. Mi se pare normal cine are o masina care polueaza sa plateasca anual indiferent ca e sau nu deja inmatriculata. Nu cred ca se aduc de afara bombe mai mari decat sunt deja in tara.

ma intreb totusi ce fac cu banii din taxa

ce au facut si cu taxa basescu si cu rovinieta...nimic..poate sa mai toarne un asfalt pe a1 in timpul unei ploi torentiale,un contract de deszapezire vara..sunt variante.

oricum taxa "tariceanu" e din start discriminare. ca imi cumpar masina din 90 sau ca imi cumpar masina din 2008 nu tot pe strada merg?!?! daca vroiau cu adevarat sa faca o taxa de mediu cand te duceai frumos la itp iti baga "trompa" in esapament si vedeau frumos ce si cum emiti,plateai dupa un barem stabilit si asta era.

si cu impozitu lafel, bataie de joc.adica eu conduc masina cu motor de 3.5 din '85 si platesc lafel ca ala care conduce tot masina cu motor de 3.5 din 2008.mie cel putin nu mi se pare normal.

acum sper sa nu mi sariti in cap cu protectia mediului si cu alte chestii d astea!

Fratilor, e belita....

Comisia Europeana e de acord cu noua taxa .... Urmeaza legea si gata.

ha ha ha :) ma gandeam eu ca asa o sa fie. cu toate ca eu credeam ca doar ai nostri sunt atat de "destepti" , da ai lor M*(UE) , vad ca deja da pe afara desteptaciunea. trist :blink:

E politica, mah... Si asa mai au putin si ne dau afara... Ce sa se mai incurce de procese, hartii, etc.

O sa ne bage clauza pe justitie... Si au felicitat ... bulgarii pentru progresele facute. Bravo lor. Uite-i ca se descurca si fara taxa...

Incet incet iesim din carti. Si daca traiam in feudalism sau eram condusi de fanarioti reuseam sa facem macar o conducta majora sa treaca pe teritoriul nostru. Dar nu. Noua ne trebuie Basesti si Tariceni care se bat pe curul Noricai si conductele si toate chestiile avantajoase pt. Romania ne ocolesc de zici ca suntem raiosi. Poate chiar suntem, si nu stim.

Am mai zis, si o repet. Planetei asteia iar fi mai bine fara romani. Pacat de pamantul asta bun irosit pe noi.