Jump to content

"pe liber" in mers

Andrei92

Recommended Posts

Salut ! Dupa cum spune si numele topicului,as dori sa aflu daca este "sanatos" pentru masina ca atunci cand sa zicem ai un stop sau un semafor in fata la `50 m si sa scoti masina "pe liber".Am auzit ca nu este indicat acest lucru.Voi ce parere aveti ? Multumesc anticipat.

Nu ai intalnit stilul asta de condus?

Pur si simplu accelereaza sau merg constant o portiune, iar la cea mai mica panta intalnita (cu cat mai lunga cu atat mai bine) scot masina din viteza si o lasa sa "curga" cat mai mult.

edit: oamenii parcurg o distanta anume folosind cat mai putin posibil acceleratia, adevarati experti in folosirea inertiei

:blink:

Edited by MaQ

.......,in special la cei cu masini care au tonajul peste 3.5 to (microbuze,camioane,TIR-uri).......

Dar pe aia care stau pe marginea drumului cu bidoane din plastic nu i-ai vazut ?

Scuza-ma,dar nu inteleg ce ai vrut sa spui cu asta,te rog fi mai explicit ! Multumesc ! :blink:

nici eu nu accelerez la vale,la vale si Loganu' poate asa ca da poti sa o scoti la punctul mort nu are nimic dar ai grija ca nu mai ai acelasi control asupra masinii (frana de motor,la nevoie nu poti accelera instant..)!mai poti folosi tactica asta la semafor cand vezi ca e rosu si mai ai de mers pana la el,nu prea are sens sa o calci..

mai ziceau unii ca se incalzeste nu stiu ce prin cutie ca e cam pe invers...adica dinspre motor ai turatia mai mica decat dinspre roti...dar nu stiu exact care e fenomenul...ca practic totul, relativ la cele spuse mai sus de mine, e la ambreiaj...nu in cutie...

Daca e vorba de distante asa scurte nu cred ca e vreo problema; nu e indicat sa parcurgi distante mari (vezi Loganistii care vor sa scoata recorduri dupa recorduri in privinta economiei de carburant)

De ce nu e indicat? Ce se strica? (in afara de pielea de pe schimbator)

Pai detaliati fratilor, ca afirmatii sunt usor de confirmat...

Cu ce e diferit faptul ca la 20km/h apesi ambreiajul, scoti din viteza si o lasi sa curga inca 20-30 m pana la semafor cu faptul ca ajungi la semafor si scoti din viteza ? Sunt aceleasi actiuni, deci nu inteleg cum se uzeaza cutia daca aceeasi actiune se executa cu 7-8 secunde mai devreme ?

Inca un post a la tine. De ironii nu duci lipsa, dar de argumentat o afirmatie nu ai timp. :blink:

Bobo, exista ignore daca te deranjeaza asa mult, foloseste cu incredere. :)

Hai sa nu incepem cu off-topicul aiurea, mi-am spus si eu parerea.Din pacate timpul nu imi permite sa aduc argumente la orice afirmatie pe care o fac.Cine chiar este interesat cu adevarat poate pune mana pe o carte, poate cauta pe google, etc.

Mi se pare haioasa faza cu "nu am timp". La un sfert de ora dupa ultima afirmatie ai postat aici, deci aveai destul timp pentru o explicatie, daca doreai.

Mai bine spune ca nu vrei sa-ti argumentezi afirmatia, nu ca nu ai timp. Nu se supara nimeni, serios.

Edited by BoBo

Mi se pare haioasa faza cu "nu am timp". La un sfert de ora dupa ultima afirmatie ai postat aici, deci aveai destul timp pentru o explicatie, daca doreai.

Mai bine spune ca nu vrei sa-ti argumentezi afirmatia, nu ca nu ai timp. Nu se supara nimeni, serios.

Esti un pic deplasat, sa imi cronometrezi timpul cat stau pe forum.In timpul cat as sta sa explic o chestie elementara zic eu, mai citesc multe alte posturi, ma mai informez si eu.

Si daca nu iti convine nici raspunsul asta iti dau altul, nu am chef de explicatii acum.

.......,in special la cei cu masini care au tonajul peste 3.5 to (microbuze,camioane,TIR-uri).......

Dar pe aia care stau pe marginea drumului cu bidoane din plastic nu i-ai vazut ?

Scuza-ma,dar nu inteleg ce ai vrut sa spui cu asta,te rog fi mai explicit ! Multumesc ! :blink:

Cu asta am vrut sa spun ca soferii aia de TIR despre care vorbesti se mai opresc din cand in cand pe marginea drumului si mai vand din motorina unora care au masini diesel si sunt dispusi sa bage asa ceva in rezervor.