Jump to content

Xenon aftermarket

MishuVerde

Recommended Posts

Mã bate gândul sã instalez, pentru faza scurtã, un kit xenon aftermarket.

MaÂşina este 320d E46 06/2001.

Vreau sĂŁ Âştiu ce probleme pot apĂŁrea (am citit thread-ul cu kit xenon OEM).

Instalarea este "plug and play" sau trebuie tot felul de modificĂŁri la socluri/faruri/instalaĂžie?

Pentru cã am vãzut oferte de la 450 la peste 1100 RON (toate cu garanÞie 12 luni) am nevoie de sugestii privind kit-ul pe care sã-l cumpãr (ºi vânzãtorul).

VĂŁ mulĂžumesc anticipat.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Si eu intentionez lucrul asta si am inteles ca sunt si kit-uri cu becuri H7, adica se inlocuiesc becurile exact in locul celor vechi , fara modificari (probabil doar la instalatie , prin adaugarea droserului)....mai ramane de vazut ce alegem din multitudinea de firme producatoare.....Sunt chiar si aici pe forum de vanzare , daca ne poate lamuri vreunul din vanzatori ce modificari presupune upgrade-ul xenon.De asemenea ce temp de culoare sa alegem , o comparatie intre ele privind conditiile meteo (ploaie , ceata ) ar fi binevenita.

Recomand 5000-6000K daca vrei calitate si nu fitze iar pt BMW recomand kit 35W nu 50W.

Atentie la erorile pe OBC, la pozitionarea Ballasurilor iar pt o rezistenta mai buna in timp atentie la modul de folosire al xenonului.

Atentie inca o data cu OBC-ul!!!

Bafta!

Ce se poate face in cazul aparitii erorii pe OBC a farurilor dupa instalarea xenonului ?

Mulţumesc colegilor de forum care s-au oferit să ĂŽmi vândă kit-uri Xenon.

Pe mine mă interesează kit de 35W, temperatură de culoare 6000K, dar ...

DAR ĂŽncă nu am aflat răspunsul la ĂŽntrebarea: de ce ar trebui să aleg un anume kit dacă toate (sau majoritatea) au garanţie de 12 luni ? De ce să nu ĂŽl cumpăr pe cel mai ieftin (~450 RON) dacă garanţia este aceeaşi ?

Mă gândesc că OBC-ul nu dă erori pentru majoritatea kit-urilor existente pe piaţă. Greşesc ?

Despre adaptarea/modificarea soclului: dacă iau un kit H7 chiar trebuie soclul original modificat ? Că dacă trebuie, logic vorbind, atunci kitul nu e H7 :blink: sau nu ?

Când mă lămuresc şi eu cu ĂŽntrebările astea o să cumpăr un kit dar mai trebuie să schimb şi sticlele de la faruri ca sunt ~ mătuite. Apropo, ĂŽn afară de reprezentanţă care e prea departe de mine, de unde pot cumpăra doar sticle de faruri ?

Edited by MishuVerde

Despre adaptarea/modificarea soclului: dacã iau un kit H7 chiar trebuie soclul original modificat ? Cã dacã trebuie, logic vorbind, atunci kitul nu e H7 :blink: sau nu ? Apropo, În afarã de reprezentanÞã care e prea departe de mine, de unde pot cumpãra doar sticle de faruri ?

Ai avut ocazia sa vezi vreodata becul original H7 si un bec H7 de pe un kit aftermarket ? Cel original are un soclu in care se potriveste perfect in timp ce becul din kit trebuie adaptat soclului. Modul de alimentare e diferit si din aceasta cauza, cel putin la E46, cele doua becuri nu se pot inlocui unul pe altul.

Sticlele pentru faruri vindea Meteor, magazinul de langa Antiaeriana.

0749.277.002 / 021 420 2037

*edit: ah, nevermind, esti din HD. :)

post-1921-1200642386_thumb.jpg

post-1921-1200642390_thumb.jpg

Edited by BoBo

Nu am vãzut becuri Xenon. Mã gândeam cã sunt ca celelalte ºi trebuie doar reconectate firele prin ridicãtoarele de tensiune din kit-ul Xenon. Se pare ca sunt H7 doar ca lungime (aiurea, dar probabil cã soclurile originale nu permit izolarea corespunzatoare tensiunii mari de alimentare a becurilor Xenon).

Apropo de Meteor, am sunat la depozitul din HD ºi mi-au zis cã sticle de far nu au adus niciodatã ºi nu pot aduce decât faruri complete :blink: - Þara lu' peºte, o grãmadã de chestii nu le poÞi lua decât de la reprezentanÞã ºi ãia nu vând decât direct (sau cel puÞin Îi doare undeva când le ceri informaÞii dar sã mai ºi trimitã prin poºtã/curier).

Cum spuneam intr-un post anterior nu sunt lamurit total ce implica montarea unui kit xenon aftermarket H7. Ce trebuie modificat? Din poza vad ca becul e asemanator cu H7 insa pentru montarea lui in soclu mai trebuesc facute modificari , nu ?

Sticlele le poti comanda dupa codul oem la aproape orice magazin de piese .

post-5748-1200650223_thumb.png

Nimic personal cu cei ce vind,dar cum pretind ca sunt informat,am ajuns la concluzia ca doar oem e de pus,chiar sh....pacat ca pe trolebuzul meu se pusera doar la w124,E500,daca nu gresesc....cit de curind va functziona omologarea normelor CE si in RO,amenzile ptr kituri aftermarket fara corector de pozitzie si spalator de far omologate vor fi cam sarate....doar aviz cumparatorilor...

Eu mi-am instalat un kit de xenon de 35W si 6000K dar intr-adevar a trebuit modificat soclul becului in rest mi-a dat eroare cand am montat kit-ul simplu, dar dupa ce am pus condesatoare de 25V si 6500 mF au mers perfect, dar cei de la care am cumparat kit-ul au zis pana acuma la toate bmw-urile la care au montat ei au mers direct cum le-au montat pe masina.

Iar cu normele CE nu cred eu ca e asa de tragic precum suna, politaiul ramane politai nu e mecanic si sincer sa fiu nu poate el sa-mi verifice pe marginea drumului daca am corector de pozitie pe brat. Atata timp cat eu am xenon aftermarket pus pe faruri fara lupa si sunt reglate pe prisma optica ce pot eu sa-i fac mai mult?

Cum spuneam intr-un post anterior nu sunt lamurit total ce implica montarea unui kit xenon aftermarket H7. Ce trebuie modificat? Din poza vad ca becul e asemanator cu H7 insa pentru montarea lui in soclu mai trebuesc facute modificari , nu ?

Trebuie taiata partea din soclu care contine alimentarea becului. Vezi PDF-ul atasat.

E46_HID_Install.pdf

....cit de curind va functziona omologarea normelor CE si in RO,amenzile ptr kituri aftermarket fara corector de pozitzie si spalator de far omologate vor fi cam sarate....doar aviz cumparatorilor...

Am batut toata Europa in lung si in lat si nu am fost oprit niciodata pt cele 3 instalatii de xenon montate pe masina!!!

Ba chiar mai mult, acum cateva saptamani am fost la RAR cu 3 instalatii montate pe masina iar cei de la omologari si eliberari CIV nu s-au "impiedicat" de ele, deci?

Edited by Sorin Golf 3 cabrio

Nu e fitza sau moft, creste vizibilitatea pe timp de noapte cu 50%.

...50% reali nu cum zic cei de la Philips la halogenele alea "blue white" invechite +20% mai multa lumina...

Pai de aia spun si eu. Acum am Philips x-treme power ( +80 % mai multa lumina ) , doar in specificatii , in realitate aproape 0 % diferenta fata de alte becuri normale de 10 ron. (pe astea am dat 140 roni ). Sunt curios daca pe timp de ceata ajuta mai bine. tocmai m-am intors de la Poiana Brasov pe o ceata criminala .