Jump to content

piese auto noi

czr

Recommended Posts

tre sa schimb bucsi /brate /bielete pe fata.

ma duc si eu ca omu' la piese auto unde stiam baietii mai seriosi si preturile le negogiam putin.

printre altele,comand un set de bucsi la bratele fata marca LEMFORDER!!!am schimbat mai multe marci in timp si am zis sa pun si dinastea ca or fi mai bune.

imi vin bucsile de la depozitul de la bucuresti sau ploiesti sau unde draq este si sa vedeti surpriza:

pe cutie scria mare LEMFORDER si inauntru 2 bucsi de tot rahatul,fara nici o stanta si cu un cod sters cu polizorul.se vedeau ca erau facute la nea jiji la colt...

au sunat baietii de la magazin la furnizor si au zis ca vreau eu sa scrie si lemforder pe piese nu numai cutia sa fie lemforder.

astept luni sa vad ce mai primesc.

mi-au trimis si 2 bielete antiruliu care erau una cu plastic si una cu metal deci nici macar astea la fel.deci uitati-va de 20 de ori la piesa cand o cumparati ca e prosteala pe fata la furnizorii astia de piese

ma duc si eu ca omu' la piese auto unde stiam baietii mai seriosi si preturile le negogiam putin.

printre altele,comand un set de bucsi la bratele fata marca LEMFORDER!!!am schimbat mai multe marci in timp si am zis sa pun si dinastea ca or fi mai bune.

imi vin bucsile de la depozitul de la bucuresti sau ploiesti sau unde draq este si sa vedeti surpriza:

pe cutie scria mare LEMFORDER si inauntru 2 bucsi de tot rahatul,fara nici o stanta si cu un cod sters cu polizorul.se vedeau ca erau facute la nea jiji la colt...

au sunat baietii de la magazin la furnizor si au zis ca vreau eu sa scrie si lemforder pe piese nu numai cutia sa fie lemforder.

mi-au trimis si 2 bielete antiruliu care erau una cu plastic si una cu metal deci nici macar astea la fel.deci uitati-va de 20 de ori la piesa cand o cumparati ca e prosteala pe fata la furnizorii astia de piese

E BINE CA AI POSTAT !!!

daca iti dau luni tot piese aiurea pune-i pe forum sa stie lumea de ei...

eu la altii le-am facut poze pe loc in magazin cu piesele pe masa dupa ce platisem si aveam bonul in buzunar...i-a rupt opc si le-am facut si plingere penala pt inselaciune...

din exp mea pot sa-ti zic ca bucsile alea cu coduri sterse cu polizorul sint turcika...

piesele care au codul sters la modul acesta de obicei sunt piese originale, pe care initial scria BMW.

Lemforder este producator pentru BMW, piesele vandute in magazin in cutii Lemforder nu pot avea sigla BMW din motive de marketing

nu cred sa fie vreo problema cu piesele care ti le-au dat

mai nou BMW reconditioneaza piese si le vinde ca noi, evident cu aceeasi garantie

E BINE CA AI POSTAT !!!

daca iti dau luni tot piese aiurea pune-i pe forum sa stie lumea de ei...

eu la altii le-am facut poze pe loc in magazin cu piesele pe masa dupa ce platisem si aveam bonul in buzunar...i-a rupt opc si le-am facut si plingere penala pt inselaciune...

din exp mea pot sa-ti zic ca bucsile alea cu coduri sterse cu polizorul sint turcika...

Posibil sa nu fie magazinul de unde a facut comanda de vina, ci distribuitorii de piese. De obicei se poate face retur daca nu se potriveste o piesa, sau nu corespunde, asa ca nu ar fi problema decat timpul pierdut.

"insa sunt unele piese care costa pe producator cam jumatate din pretul de la reprezentanta"

"de multe ori sunt mai ieftine cele originale".

Fratilor, aici m-ati pierdut. Care este diferenta (daca o exista vreuna) intre piesele "pe producator" si cele "originale"?

Si, mai am o intrebare: eu, de exemplu, as prefera sa cumpar piesele de schimb identice cu cele cu are a fost dotata masina din fabrica, chiar daca asta m-ar costa mai mult. Astea ce sunt, "originale" sau "pe producator"?! A, si inca o intrebare :blink: (chiar sunt novice): in varianta mea preferata, ar trebui sa cumpar numai de la AB?

"[...] A, si inca o intrebare :blink: (chiar sunt novice): in varianta mea preferata, ar trebui sa cumpar numai de la AB?

Da ! Am impresia ca doar reprezentantele au voie sa comercializeze piese marcate cu sigla BMW, asa cum sunt cele cu care vine masina echipata.

Poti sa iti comanzi piese originale de la orice magazin de piese, eu cel putin am primit filtre si capace la roti originale BMW de la o reprezentanta Audi. :blink:

Diferenta dintre "producator" si "original" e ca de exemplu Bosch face filtre de aer pentru BMW, iar BMW la randul sau isi pune si el stanta pe piesa facuta de Bosch si asta face pretul piesei sa creasca, iar tu poti la fel de bine sa cumperi acelasi filtru Bosch dar fara stanta BMW mai ieftin. Cele cu sigla BMW pe ele sunt cele originale, iar cele luate direct de la Bosch sunt pe producator.

Diferenta dintre "producator" si "original" e ca de exemplu Bosch face filtre de aer pentru BMW, iar BMW la randul sau isi pune si el stanta pe piesa facuta de Bosch si asta face pretul piesei sa creasca, iar tu poti la fel de bine sa cumperi acelasi filtru Bosch dar fara stanta BMW mai ieftin. Cele cu sigla BMW pe ele sunt cele originale, iar cele luate direct de la Bosch sunt pe producator.

Cu alte cuvinte, bani mai multi pentru un ambalaj pe care scrie BMW, cam degeaba dupa parerea mea.

Am cumparat si eu bielete pentru bara stabilizatoare spate marca TRW care aveau polizata sigla de pe ele. Vanzatorul (pe care-l cunosc de mai multi ani si in care am incredere) mi-a spus ca era sigla bmw pe ele, dar din cauza ca nu sunt vandute ca originale BMW, ci ca TRW, nu trebuia sa fie sigla pe ele. Am comparat una dintre ele cu una originala de pe masina (pe care exista sigla BMW) si sunt absolut identice, deci cred ca mi-a spus adevarul.

• 1 month later...

Sunt piese stantate BMW facute de un producator (ex. LemfĂśrder) care sunt mai scumpe decat cele vandute direct de ei, dar sunt si cazuri cand sunt mai ieftine.

De ex, o bieleta antiruliu spate la E34 costa jumate cu sigla BMW stearsa (la Dijital) fata de cat costa la AB. Nu prea eram eu sigur ca e originala pe vreme aceea, si am cumparat de la AB

Alt ex, la un E46, tampoanele motor costau cu 30-50 RON mai putin la AB decat unele after-market.

Edited by Piovra

poate fi stantat pe piesa MADE IN GERMANY si sa fie un gunoi....la noi e curata "obsesie" cu piesele..sa scrie,sa faca, sa dreaga...luati exemplu nebunia cu filtrele MANN ....de ce MANN??cand pe toate masinile de afara vezi KNECHT(MAHLE) sau UFI...

poate fi stantat pe piesa MADE IN GERMANY si sa fie un gunoi....la noi e curata "obsesie" cu piesele..sa scrie,sa faca, sa dreaga...luati exemplu nebunia cu filtrele MANN ....de ce MANN??cand pe toate masinile de afara vezi KNECHT(MAHLE) sau UFI...

aici as putea sa te contrazic :blink:. Mi-am adus masina din Germania si avea filtre MANN cu stanta BMW pe ele :). Cand am schimbat filterele am pus tot MANN si erau identice cu cele de pe masina doar ca nu aveau stanta BMW