Jump to content

Nedumerire legata de consumul de bauturi alcoolice

bogdankirk

Recommended Posts

Am si eu o intrebare! Intr-o noapte am consumat alcool pana la 5 dimineata.Am apucat sa dor vreo 2 ore, am mancat si pe la ora 13 neaparat a trebuit sa plec cu masina. Nu mai eram beat, asta o simteam, eram doar foarte obosit de nesomn. Intrebarea e : daca as fi fost oprit de un echipaj de politie si mi-ar fi pus fiola ar fi iesit ceva ? Sau daca eram trimis la recoltare de probe acolo ar fi iesit ceva ?

Ma gandesca ca ar fi iesit in cazul in care mai eram beat,pentru ca insemna ca mai aveam alcool in sange car ar fi iesit la ambele testari! din fericire nu au fost probleme ... :blink:

Nu exista o regula. Depinde de cantitatea si procentul de alcool, de masa corporala, de capacitatea de absorbtie a organismului etc.

foarte adevarat....si de sanatate depinde

daca ai pb cu ficatul,cu pancreasul nu se face absortia deloc...nici dupa 5-6 ore

daca vrei sa o faci premeditat adica sa bei si sa pleci cu masina.....manaci o friptura un pic mai grasa inainte apoi bei ca porcu.Inainte sa pleci cu masina ceri de la restaurant un paharel (30 ml) de ulei de masline si il torni pe gat

Si esti in siguranta totala.

Nu exista o regula. Depinde de cantitatea si procentul de alcool, de masa corporala, de capacitatea de absorbtie a organismului etc.

daca vrei sa o faci premeditat adica sa bei si sa pleci cu masina.....manaci o friptura un pic mai grasa inainte apoi bei ca porcu.Inainte sa pleci cu masina ceri de la restaurant un paharel (30 ml) de ulei de masline si il torni pe gat

Si esti in siguranta totala.

Tu da, dar ceilalti de pe strada? Nu mai invatati oamenii la prostii. E chiar asa de greu sa iei un taxi sau sa rogi pe cineva treaz sa te duca pana acasa?

Cat despre timpul in care se absoarbe alcoolul din organism cred ca vreo 10 ore de somn sunt ok.

daca ai stii cum conduc cand beau putin....nu ai mai zice asta

centura pusa,ambele maini pe volan,una la ora 9 si la ora 3,faza scurta aprinsa,vit max 50km/h,incetinesc pana la 35km/h imediat cand vad trecere de pietoni,opresc la semafor la 2m fata de masina din fata,semnalizez la orice.....regulamentu intruchipat

hai ca multi dintre voi nu ma stiti si nu stiti de gluma...acu pe bune nu e bine sa bei si sa conduci,ca mai iau 200ml de metaxa si fac un pui de urs -p-ta gorjului....cca 8 min e cu totul si cu totul altceva

end of off topic!

centura pusa,ambele maini pe volan,una la ora 9 si la ora 3,faza scurta aprinsa,vit max 50km/h,incetinesc pana la 35km/h imediat cand vad trecere de pietoni,opresc la semafor la 2m fata de masina din fata,semnalizez la orice.....regulamentu intruchipat

hai ca multi dintre voi nu ma stiti si nu stiti de gluma...acu pe bune nu e bine sa bei si sa conduci,ca mai iau 200ml de metaxa si fac un pui de urs -p-ta gorjului....cca 8 min e cu totul si cu totul altceva

end of off topic!

Sa inteleg ca nu iti pare ceva normal sa faci tot timpul asa? Nu fac eu acum pe lupul moralist dar ultima infractiune pe care as face-o vreodata ar fi asta cu alcoolul la volan.

Off topic: Se cunoaste la condus daca bei Metaxa de 3*** sau de 5***** sau de 7*******?

end of off topic!

toate astea daca iti mai aduci aminte (...de ex. unii ar avea mari probleme in a-si aduce aminte ce inseamna liniutele alea pe asfalt :) )

In alta ordine de idei, sa stii ca ai fi avut alcoolemie, cum s-a mai spus depinde de ce bei, cat bei, de metabolism, de exerciutiul pe care il ai in privinta asta :) , etc. sunt multi factori. :blink:

end of off topic!

Sa inteleg ca nu iti pare ceva normal sa faci tot timpul asa? Nu fac eu acum pe lupul moralist dar ultima infractiune pe care as face-o vreodata ar fi asta cu alcoolul la volan.

Off topic: Se cunoaste la condus daca bei Metaxa de 3*** sau de 5***** sau de 7*******?

la 200ml si greutatea mea corporala...e egal cu 0

fiecare se stie pe sine insusi....tu poate la 50 ml de alchool "esti sub masa" cum s-ar zice,poate ca nici nu mai poti sta in picioare,nu am de unde sa stiu asa ca da in anumite cazuri poate fi extrem de grav

eu la 200ml ma imbujorez un pic imi creste simtul umorului si cam atat!

oricum eu imi asum responsabilitatea pt ca faptul ca mi se intampla sa conduc dupa ce am baut un pic.

si daca "ma supar" ,si daca ar fi sa fac vreo demonstratie de curaj si sinceritate am sa scriu si serile,intervalele orare,traseele si masinile in care pot fi surprins...ca sa arat ca nu am nimic de ascuns

cel putin un politist citeste forumul ,care e mare fan diesel BMW ,care il cunosc personal

• 3 weeks later...
Am si eu o intrebare! Intr-o noapte am consumat alcool pana la 5 dimineata.Am apucat sa dor vreo 2 ore, am mancat si pe la ora 13 neaparat a trebuit sa plec cu masina. Nu mai eram beat, asta o simteam, eram doar foarte obosit de nesomn. Intrebarea e : daca as fi fost oprit de un echipaj de politie si mi-ar fi pus fiola ar fi iesit ceva ? Sau daca eram trimis la recoltare de probe acolo ar fi iesit ceva ?

Ma gandesca ca ar fi iesit in cazul in care mai eram beat,pentru ca insemna ca mai aveam alcool in sange car ar fi iesit la ambele testari! din fericire nu au fost probleme ... :blink:

Am vazut o emisune pe dicovery chanel,un englez a baut intr-o noapte pana la ora 00:00,8 pahare de gin,s-a trezit dimineatza la ora 7,si era urmarit de niste baietzi care ii puneau fiola din ora in ora,de abia la ora 12:00 aparatul ara ta 0%.Deci cam 11-12 ore..

Ms frumos supras . Cred ca e o informatie utila pentru soferi. Nu sunt bautor , dar imi place ca din cand in cand sa servesc ceva mai mult. Si cateodata sunt nevoit ca a doua zi sa conduc. E de retinut acest aspect!

Si eu la fel,deseori beau seara iar a 2-a zi sunt nevoit sa plec cu masina,odata m-a si oprit pt radar dar nu mi-a pus fiola....poate sunt un bun actor! :blink:

Berea iese din organism in 12 ore, vinul in 8, iar taria in 10. Si conteaza mult metabolismul, masa corporala si ,,antrenamentul la sticlism". :)

Faza e ca am fost la o nunta in Alba Iulia, anul trecut si ca omul: la inceput un coniac, dupa aia garone, bere, mancare si somn de la ora 01 noaptea pana la 04 dimineata ca de' eram sofer. La orele 04,30 la iesire din orasul Alba, tras pe dreapta si test alcool. Am zis ca pot sa-mi iau adio de la permis. Culmea, aparatul a indicat 0,00%. Mi-am luat actele si am plecat. Nu-mi pot explica nici in ziua de astazi ce s-a intamplat ca totusi bausem si nu putin!

Oricum, a fost prima si ultima oara. :blink:

Edited by -Felix-

Pai la nunti,la botezuri e altceva.Bei,mananci ,dansezi,faci miscare...nu-u totuna.Sincer eu pot sa o duc toata noaptea fara sa-mi fie frica de nici un test.Important sa nu amesteci bauturile.Daca dai numai cu rachie de ex. ,dimineata n-o sa ai dureri de cap,mahmureala etc.Am un prieten politist si la un chef vanatoresc a avut o fiola la el (din alea vechi) .Gram de verzala n-a fost.

Alcoolemia unei persoane cu masa de 75 de kg:

Bere 500ml -0,20 ‰

Brandy 200ml -0,35 ‰

Coniac 200 ml -0,50 ‰

Vin 200ml -0,25 ‰

Tuica 200ml -0,50 ‰

Lichior 100ml -0,25 ‰

Sampanie 200ml -0,25 ‰

De obicei o persoana normala elimina cam 0,15 g/ora de alcool.In mare depinde de greutatea corporala si de metabolismul fiecaruia.