Jump to content

Accident E46 - Sos Metalurgiei

.Bogdan

Recommended Posts

Cred ca e procedura standard in cazul persoanelor ranite in accident. Politia este obligata sa deschida dosar si sa il inainteze procuraturii, iar mai departe procurorul decide daca are destule motive/probe pentru a incepe urmarirea penala (... or something ).

dar de ce i-a facut dosar penal celui cu e46? parca era vina pietonului daca trece prin locuri nepermise :blink:

Dosar penal pt ucidere din culpa, asa se face, chiar daca nu este vina ta.

Pai si atunci care mai e diferenta ca dai peste el pe oriunde sau pe trecere ? Absolut nici una in cazul in care e cum spuneti voi.

Daca nu era trecere de pieteno , nu avea viteza mare si nu era baut nu are cum sa ii faca dosar , 100% e greseala , cel mai probabil.

Tipic reportaj-fatuca, le place sa il scoata ars pe teribilistul inconstient de 19 ani cu o masina foarte puternica. Ca e ceva normal sa se deschida dosar penal, dupa care se inchide... nu prea conteaza. Conteaza ca toti cei ce nu stiu acest lucru au dedus instant ca soferul este vinovat. Cred ca pentru fatucile astea esti vinovat din start daca ai o masina pe care nu scrie DCI, TX (tlx) sau NIKE.

Tipic reportaj-fatuca, le place sa il scoata ars pe teribilistul inconstient de 19 ani cu o masina foarte puternica. Ca e ceva normal sa se deschida dosar penal, dupa care se inchide... nu prea conteaza. Conteaza ca toti cei ce nu stiu acest lucru au dedus instant ca soferul este vinovat. Cred ca pentru fatucile astea esti vinovat din start daca ai o masina pe care nu scrie DCI, TX (tlx) sau NIKE.

Corect si daca circuli ca omul cu 40-50km/h prin Bucuresti si un betiv ordinar se impiedica si cade in strada si dai peste el cu siguranta se va numii "Un bolid cu multi cai putere , condus de un teribilist vitezoman , obisnuit al curselor ilegale face victime ...... un om muncitor si amarat de 50 de ani"

Nu auzi ca e procedura standard :blink:. A rezultat decesul unei persoane, Politia e obligata sa deschida dosar de cercetare penala. Ca il va achita judecatorul mai incolo e altceva, dar momentan urmarirea penala este necesara.

Dosarul de cercetare penala nu e tot una cu dosarul de urmarire penala. Cercetarea penala se demareaza in orice accident in care exista cel putin raniti. Urmarirea penala se incepe doar daca soferul a fost vinovat, in caz contrar nu se trece nimic in cazier. Din ce spune ProTV-ul, tind sa cred ca soferului implicat i s-a intocmit direct dosar de urmarire penala...

dar de ce i-a facut dosar penal celui cu e46? parca era vina pietonului daca trece prin locuri nepermise :blink:

Dosar penal pt ucidere din culpa, asa se face, chiar daca nu este vina ta.

culpa=greseala, fara intentie

Pai daca un E46 sub 200CP este bolid ...daca era un M5 ce mai spuneau ca e ...Boeing 747? Doamne ce le place sa exagereze...sunt fenomenali!

De cand 200cp este "pragul" de putere intre non-bolizi si bolizi?

On topic: Pe cine naiba intereseaza ca sinucigasul era electrician? Si sa ridice mana cine nu s-ar speria daca ii pica ceva/cineva pe masina in plin trafic! Sa-i faca dosar si sinucigasului, pentru distrugere de bunuri.

Am inteles ca s-a dat lege... ca daca trec pietonii prin locuri nepermise in caz de acidente .. pietonu e vinovat... sau nu s-a mai dat legea ?

Este in Codul Rutier, dar asta nu inseamna ca facem un nene muci si plecam mai departe. IUP sau NUP o face Procurorul, pe baza Dosarului de Urmarire Penala deschis de Politie.

PS Pieton nu poate fi denumit un sinucigas. Pietonul este nenea sau tanti care merge pe portiuni de drum special amenajate si/sau traverseaza prin locuri dedicate si numai dupa o asigurare prealabila! "Electricianul" nu era pieton, cum nu este nici Nea Ghita care defileaza in zig-zag cu "ovidiu" in mana pe mijlocul DN1.

pai mi se pare normal ca nu lovesti si fugi.. si sa ai mustrari de constiinta ca daca dormeai acasa la ora aia nu se intampla.. da nici sa traga lumea pielea de pe sofer... ca a circulat cu 200 km/h.. omu isi ia amenda ptr viteza daca se poapte dovedi viteza.. si cam atat.. si pietonul.... plateste pagubele..

era topicul asta despre E60 pe care tocmai il citisem pt ma cam bate gandul unei schimbari... dar sincer, eu "vad negru inaintea ochilor" la mai mult de 160/h in masina si nu inteleg cum poti sa ajungi la 200/h in oras

la Busteni un motociclist a luat in plin pe o trecere pieton proaspat infiintata o mama cu un copil in brate (copilul a scapat viu); motardul ar fi avut 140/h; la asa viteze cum sa mai eviti? 2 morti la faza asta

LE nu am urmarit reportajul

Edited by LoladeZamora

era topicul asta despre E60 pe care tocmai il citisem pt ma cam bate gandul unei schimbari... dar sincer, eu "vad negru inaintea ochilor" la mai mult de 160/h in masina si nu inteleg cum poti sa ajungi la 200/h in oras

la Busteni un motociclist a luat in plin pe o trecere pieton proaspat infiintata o mama cu un copil in brate (copilul a scapat viu); motardul ar fi avut 140/h; la asa viteze cum sa mai eviti? 2 morti la faza asta

LE nu am urmarit reportajul

Am citit si eu linkul dat de tine si am mai citit si altele. Eu nu inteleg de ce astfel de teribilisti nu au masini pe masura viselor lor. Taticul putea sa le ia la fel de usor un Murcielago sau Ferrari, nu un amarat de BMW. Zau, baietii astia traiesc intr-o realitate paralela, nu au nimic de a face cu bunul simt si cu responsabilitatea.

Back to topic: Nu tin cu ursul si nici cu padurarul, dar am revazut reportajul. "Electricianul" a fost luat pe partea STANGA a masinii, deci soferul A AVUT TIMP FIZIC ca impactul sa fie evitat. Totusi, NU avea ce sa caute pe carosabil!