Jump to content

Montare amplificator pe e39

Recommended Posts

Am folosit functia search dar n-am gasit nimic relevant.Vreau sa fac urmatoarea modificare:

Vreau sa montez un ampliff. separat cu care sa amplific boxele stock a masinii.Ampliff-ul pe care-l montez are 4canale,intrare RCA si intrare si HIGH LEVEL INPUT.Din cate am vazut ,ampliff-ul stock a masinii nu are iesiri RCA si sunt nevoit sa folosesc 2 adaptoare "high-low" ca sa pastrez functia FADER.

Acum marea dilema pe care o am:daca folosesc toate iesirile ampliff-ului original,acesta nu se poate arde?practic el nu mai amplifica,face numai conversia HIGH LEVEL-RCA,ca si cand ar merge in gol,ar putea pati ceva?

in legatura cu diff-urile:in prima faza vreau sa le las pe cele stock sa vad daca se simte vreo diferenta si daca nu am sa le schimb cu altele,dar si aici am o dilema:daca pun diff-uri de putere mai mare ar trebui sa schimb si firele?Am vazut ca la cele stock sunt destul de subtiri... Am 4 diff-uri Yamaha de 13cm de pe un Sprinter care erau legate cu fire mult mai groase(sunau grozav pe bus)

Daca a facut cineva modificarea asta il rog sa-mi dea niste sfaturi.

Adaptorul high low este indicat sa-l montezi in spatele head-unitului, cat mai aproape de el. Din adaptor (de fapt tie iti trebuie doua, ca vrei sa amplifici 4 canale) o sa "pleci" cu cablu RCA pana la statie, care va situata in portbagaj (locul il alegi tu). Din statie vei "pleca" cu cabluri de sunet catre difuzoare. asta inseamna ca cele originale vor ramane ...nefolosite, ele facand legatura dintre HU si difuzoare....

Cablurile de sunet le vei trage prin praguri. In usile din fata ai o mufa, care se poate desface, prin care vei trage cablul la difuzor, in portiera. Ia cabluri mai groase decat cele originale, ecranate.

Cablurile RCA du-le catre statie prin partea stanga a masinii, sa eviti cablurile de curent, originale, situate in dreapta.

DOI: nu are rost sa amplifici difuzoarele originale. Sunt de carton.

Sfat: cumpara difuzoare sistem pe fata, de 13 cm, cu adancime mica de montare. Sa ai in vedere puterea amplificatorului tau, n-ai spus de care ai.

Pe spate: coaxiale, tot de 13 cm, cu adancime mica de montare.

Trei: pentru statie iti trebuie cablu de alimentare, de curent, de la baterie, plus o siguranta (iara depinde de ce statie ai).

Patru: toata treaba asta costa.

Daca vrei sunet mai bun cu minim de bani, lasa difurile originale si schimba doar HU. Sigur se va auzi mult mai bine. pentru asta iti trebuie doar masca de bord si o mufa de adaptare.

Da,iesirile ampliff. stock,ala din portbagaj.Practic iau cele 8 fire care merg la diff-uri si le leg la cele 2 adaptoare high-low ca sa scot semnal pt.RCA.Nu se intampla nimic cu amplificatorul daca procedez astfel?Mi-e pare ca ar cam fi obturat, asa ar merge ca strans de gat,nu?

:blink: Dimpotriva, o sa ai semnal mai bun decat daca le-ai fi legat direct pe cablurile de difuzoare. Si nu uita de cablul remote, care trebuie legat la amplificatorul de antena, ca altminteri o sa-ti stea statia in permanenta deschisa.

Succes!

In legatura cu amplificatoarele:am doua si nu stiu pe care sa-l pun.

Primul este un Sony(stiu ce o sa ziceti ca-s cele mai slabe) si un Infinity Gold Series pe care l-am demontat de pe un Grand Cherokee

Maine mai primesc unul,un Magnat nou-nout nu stiu de care.Care s-ar potrivi cel mai bine dintre acestea?Pe "mana cui sa merg" ?

post-8540-1201023897_thumb.jpg

post-8540-1201023921_thumb.jpg

post-8540-1201023945_thumb.jpg

• 2 weeks later...

salut am si eu o problema .. am cumparat un woofer cu amplificator in el.... are 2 intrari de nivel invat si o intrare de nivel jos.. (RCA ) acum problema.. la casetofonul masini nu am iesire RCA

cum pot lega MULTUMESC !!!

salut am si eu o problema .. am cumparat un woofer cu amplificator in el.... are 2 intrari de nivel invat si o intrare de nivel jos.. (RCA ) acum problema.. la casetofonul masini nu am iesire RCA

cum pot lega MULTUMESC !!!

post-8980-1201880936_thumb.jpg