Jump to content

Nivel lichid racire

Kosty99Pjd

Recommended Posts

lichidul de racire se masoara NUMAI cu motorul rece

plutitorul ala trebuie sa fie 2-3cm iesit cand nivelul este normal (maxim) iar daca este sub nivelul guri radiatorului inseamna ca trebuie completat

schema de pe capac iti da mura in gura :blink:

cred ca se refera la vasul de expansiune..daca da, el trebuie sa fie la maxim cand e rece,atunci cand e cald daca o dechizi da pe afara si risti sa te si oparesti..si la ala din bord trebuie sa-ti stea la mijloc dupa ce sa incalzit motorul :blink:

N-ai cum sa te oparesti pt ca fiind sub presiune n-ai cum sa-l desfaci...

Cum sa nu poti sa-l desfaci ? Se desface fara probleme,

Prietene.... Eu am incercat sa-l desfac nu vorbesc de pe alte forumuri sau din filme de pe youtube..... NU SE POATE.

E ca si cand incerci sa desfaci o "oala minune "... NU SE POATE DUPA LEGILE FIZICII !

Nu zic nu.... Poate tu ai reushit.... MAI STII ?

Edited by the_rifle

lichidul de racire se masoara NUMAI cu motorul rece

plutitorul ala trebuie sa fie 2-3cm iesit cand nivelul este normal (maxim) iar daca este sub nivelul guri radiatorului inseamna ca trebuie completat

schema de pe capac iti da mura in gura :blink:

la mine cand motorul este rece plutitorul ( capul de la batul acela) sta cam 2-3 cm sub capacul radiatorului. Asta inseamna ca mai trebuie completat lichid. Cu ce fel de antigel trebuie completat?

Prietene :blink: , eu iti zic sa ce poate. Si inca foarte usor ...

si eu zic la fel ! numai ca tashneste apa fiarta si exista pericolul sa faci buba :)

nu stiu cum sa zic ca este la benzina...dar la diesel cand mi s-a aprins becu pt completat cu apa in mers ,am oprit masina pe dreapta cu avariile ,am desfacut busonul de la vasul de expansiune am pus niste apa plata si nu s-a mai aprins de atunci...nu a sarit si nu a tasnit nimic

nu stiu cum sa zic ca este la benzina...dar la diesel cand mi s-a aprins becu pt completat cu apa in mers ,am oprit masina pe dreapta cu avariile ,am desfacut busonul de la vasul de expansiune am pus niste apa plata si nu s-a mai aprins de atunci...nu a sarit si nu a tasnit nimic

Probabil nu mai avea ce sa tasneasca, ca nu mai aveai lichid in instalatia de racire :blink:.

Probabil nu mai avea ce sa tasneasca, ca nu mai aveai lichid in instalatia de racire :) .

Am pus 1 pahar de apa... :blink: nivel max

Edited by POIUYT

E in neregula. Inseamna ca circuitul de racire nu este etans.

Sistemul este facut sa functioneze la o presiune mai mare decat presiunea atmosferica, pentru a creste temperatura de fierbere a lichidului de racire.

Cum sa nu poti sa-l desfaci ? Se desface fara probleme,

Prietene.... Eu am incercat sa-l desfac nu vorbesc de pe alte forumuri sau din filme de pe youtube..... NU SE POATE.

E ca si cand incerci sa desfaci o "oala minune "... NU SE POATE DUPA LEGILE FIZICII !

Nu zic nu.... Poate tu ai reushit.... MAI STII ?

Eu l-am scos chiar ieri...chiar fara probleme :blink:

Ma mai intrebase cineva cu un touring, in trafic, ce inseamna beculetul ala ca un acvariu cu valuri la suprafata :) . Dupa ce a aflat ca e vorba de nivel scazut de antigel si pe unde se poate completa, omul se apucase sa desfaca capacul la radiator. Noroc ca l-am oprit la timp... Nu va jucati cu de-a experimentatul, lasati motorul sa se raceasca. :blink:

....nu se pune apa rece peste apa calda...risti sa fisurezi _chiulasa_...(ma mir ca ai putut desface capacul fara sa iasa apa fierbinte afara....)....

da nu va mai jucati cu asta ...acum cativa ani am stat 3 saptamani cu fata bandajata de la apa fiarta sarita direct in fata :blink: ca un Dobitoc idiot am scos capacul si ...

ma nu stiu cum e la seria 3 da la 5 2001 pot sa desfac capacul de la vasul de expansiune oricand

l-am desfacut si dupa un drum de Timisoara Satu Mare si a facut un pic de FASSSSS dar nu a dat sa iasa din vas

eu am schimbat lichidul anul trecut si a fost "interesant" pana ce am reusit sa scot aerul din instalatie dar TIS mi-a fost de mare ajutor :blink:

de ce am facut-o eu :) pt ca am fost la 5 servisuri si habar nu aveau. Nu au spus pe fata dar cand i-am intrebat pasii <-au inceput sa ma abureasca, eu in prealabil am citit in TIS :D

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=17&fg=05

capacul de la vasul de expansiune e si valva de presiune care mentine presiunea "15 RADIATOR CAP 1,4BAR "

eu sunt de parere:

daca da apa sa iasa <- instalatia nu e aerisita sau intra aer in intalatie pe undeva -> adica se pierde pe undeva lichid de racire

daca totul e in ordine poti sa desfaci capacul de la vasul de expansiune oricand cu exceptia momentului cand se deschide termostatul !!

dar cand acul e la mijloc <- 78-82 C trebuie sa poti desface capacul de la vasul de expansiune fara ca apa sa dea pe langa :D

:) cand testati asta sa va protejati pe mana cu carpa si sa :) nu desfaceti capacul de tot :) (ca si la o sticla de suc asteptati pana ce iese gazu) daca sesizati ca tinde sa dea pe langa sa il puteti restrange

succes :)

Edited by clauberty

[...] eu sunt de parere:

daca da apa sa iasa <- instalatia nu e aerisita sau intra aer in intalatie pe undeva -> adica se pierde pe undeva lichid de racire

daca totul e in ordine poti sa desfaci capacul de la vasul de expansiune oricand cu exceptia momentului cand se deschide termostatul !!

Asa e, dar invers :blink: Daca nu se creeaza presiune inseamna ca circuitul nu este etans.

Apropo, ce legatura are deschiderea termostatului ?

Asa e, dar invers :) Daca nu se creeaza presiune inseamna ca circuitul nu este etans.

Apropo, ce legatura are deschiderea termostatului ?

:) am lasat loc de interpretari :blink: si am zis ca nu se va mai intampla :)

are loc un fenomen

cand apa sa incalzeste isi mareste volumul si daca systemul nu e etans scapa presiune sau chiar lichid

insa cand se raceste isi micsoreaza volumul deci -> creaza vacum in instalatie si asa intra aer in instalatie

daca supapa din capac cedeaza va scapa lichid pe la capac dar de obicei ea se blocheaza sau se declanseaza doar la presiuni mai mari de 1.4 BAR si incepe sa se suprasolicite garniturile si furtunele

ce priveste termostatul cand el se deschide incepe sa se amestece apa calda de la motor cu apa rece din radiator, si diferentele de grade sunt destul de mari si de aceea are loc o expansiune a volumului apei -> rolul vasului de expansiune

de aceia cand termostatul e pe "duca" deschide la tempereaturi din ce in ce mai mari si reactia cald rece devine mai violenta -> presiuni mai mari si apare lantul slabiciunilor :)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...fg=05&hl=19

scrie in dreptul piesei 15 RADIATOR CAP -> 1,4BAR daca presiunea este depasita valva se deschide si va elibera surplusul de presiunea pana ajunge la 1.4 BAR

daca vei avea curiozitatea sa deschizi capacul de la vasul de expansiune cand deschide termostatul apa va da pelanga

din pacate nu stiu cine dar povestea pe forum ca nu a strans destul de bine capacul de la vasul de expansiune si dupa ce a parcurs o distanta X a aprcat; cand s-a intors la masina a observat sau i-a atras atentia cineva ca are o balta sub masina

Edited by clauberty