Jump to content

dilema achizitionare 525i din 2001

iulian g4

Recommended Posts

Salut tuturor,

Sunt actual posesor de golf 4 si in ultima vreme imi place e39-le.

Dupa o privire rapida pe cateva site-uri am gasit anuntul urmator in linkul cu company car din susul paginii:

BMW 525i Second Hand

Prima inmatriculare: 2001

Km: 153200 , benzina , Motor: 192cp , Cutie viteze: manuala , Culoare: negru metalizat

Cod: SH70500 9.480 EURO Fara TVA ,

anunt pe care ulterior l-am mai gasit si pe alt site

BMW 525 BERLINA 2,5 I 192CP NEGRU METALIZAT

Pret: 11,300 EURO An fabricatie: 2001 Carburant: Benzina

Rulaj: 153,200 km Capacitate: 2,494 cmc Putere: 192 CP

Dotari:

CUTIE MANUALA 5+1; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 6 AIRBAGURI; DUBLU CLIMATRONIC; PILOT AUTOMAT; COMPUTER BORD; XENON; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; TVA DEDUCTIBIL;

SH70500, RADIO-CD BMW PROFESSIONAL, JALUZEA ELECTRICA LUNETA, SENZORI DE PARCARE FATA/SPATE, OGLINDA RETROVIZOARE CU CAMUFLARE AUTOMATA, VOLAN MULTIFUNCTIONAL IMBRACAT IN PIELE, GARANTIE AUTOMOBILE BAVARIA

PRETUL AFISAT ESTE CEL DE VANZARE (INCLUSIV TVA DACA SE EMITE FACTURA)

AUTOMOBILE BAVARIA

PFEFFER EMail: pfeffer@bmwgroup.ro

Telefon: 0213520414 / 0213520415.

Din ce am citit pe forum, parerea fata de AB este de nemultumire generala, venind de pe un forum de vw pot sa spun ca aceeasi parere este si fata de importatorul oficial porsche romania.

Intrebarile mele sunt:

1.este o posibila afacere? (sau AB incearca sa o plaseze cu eventuale probleme ascunse; problemele ulterioare care pot aparea sunt de asa natura incat sa "sunteze" garantia?)

2. merita riscul de a cumpara de la AB?

3. cunoasteti din intamplare aceasta masina?

daca mai imi vin intrebari revin cu ele

post-8806-1201126193_thumb.jpg

[...]

2. merita riscul de a cumpara de la AB?

Parerea mea e ca e sansa, nu un risc sa o cumperi de la AB fata de o cumpara de cine stie unde. Tu crezi ca e mai putin riscant sa cumperi masina din targ ?

De bine de rau ( cu toate nemultumirile prezente la tot pasul ) daca ai o problema cu masina ai pe cine lua la intrebari.

Atentie, fiind totusi o masina veche, garantia nu este chiar ca la o masina noua.

Preturile se mai negociaza si la ei, sa nu uiti asta.

Masinile sunt bune in general, eu am cumparat doua de la ei si nu am avut probleme mari.

Garantia e mai ciudata la AB, la km pe care ii are masina respectiva o sa platesti tu cea mai mare parte din reparatii. Eu zic sa ceri un exemplu de certificat de garantie si sa il citesti cu atentie.

Daca nu esti din Bucuresti e riscant sa te complici cu ei, se comunica mizerabil intre AB si reprezentante din tara. Si va trebui sa platesti masina fara sa o conduci pe drumuri publice, iar daca vrei sa o vezi, n-ai decat sa te duci la ei in curte. :blink:

Si foarte important, pentru orice promisiune de-a lor, cere act scris semnat si stampilat. Eu am luat de la ei ultima masina acu 13 luni. Am primit masina la cca 1 luna dupa data la care am platit-o, din cauza a numeroase probleme legate de acte. Trebuia sa primesc niste discuri de frana de la ei, nici pana azi nu mi le-au dat. Nici pana azi nu mi-au dat certificatul de garantie, noroc ca nu am avut probleme care sa se regaseasca in garantie. Aici spun doar chestii care mi s-au intamplat mie personal.

eram si eu interesat de masina , dar dupa ce am vb cu dealurul :)

in garantie intra numai motorul si cutia , e doar de trei luni si iti acopera doar 15 % din reparatrie daca se strica ceva

pe deasupra masina mai e si lovita

si inca ceva , nu poti sa faci test drive cu masina ca nu e inmatriculata :blink:

untitled2.bmp

Edited by thecreator88

eram si eu interesat de masina , dar dupa ce am vb cu dealurul :blink:

in garantie intra numai motorul si cutia , e doar de trei luni si iti acopera doar 15 % din reparatrie daca se strica ceva

pe deasupra masina mai e si lovita

garantia e mai complexa...15% e din cauza ca are multi km...suparti procent din pretul pieselor, manopera o suporti integral.

masina lovita si reparata...ca majoritatea din targ. numai ca acolo afli mai tarziu.

Inteleg pana la urma ca mai bine ma orientez spre alta. Probabil o sa trec in weekend pe acolo sa o vad. (nu de alta dar in timpul saptamanii nu am nervii necesari sa stau pe centura.)

A fost lovita serios si reparata sau vorbiti de lovitura de pe usa dreapta spate?

Edited by iulian g4

Sfatul meu este asa: decat sa o iei de la vreun samsar nenorocit care incearca sa iti traga teapa, mai bine iei in considerare aceasta oferta. Inainte sa o cumperi poti sa ii faci o verificare generala chiar la AB sa stii daca are vreo problema mai importanta de care trebuie sa afli.

In ceea ce priveste garantia pe care ti-o ofera ei nu as avea incredere deloc. A explicat colegul nostru GBU mai sus si tare mi-e frica ca si tu ai pati la fel.