Jump to content

Lichid servo

316i

Recommended Posts

Va rog frumos sa scriem pareri care au legatura cu topicul

o sa ziceti -> ia te uita cine vorbeste :) da stiu :blink:

dar hai mai bine sa deschidem un alt topic pe tema electromotor demarol starter, alternator si rolul lor :)

multumesc :)

off topic, nu ar fi rau sa separati : alternatoare, electromotoare; si alte piese care nu prea au ele treaba cu uleiul.

o buna idee.

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Duamneeeee.... catamai topicul si catamai discutia pe forum...si pentru ce? Pentru un scartait la volan =))))) Dar pentru un tacanit ce faceati? :blink:

Acum ontopic: danfoto, problema ta cred c-am avut-o si eu si s-a rezolvat in halul urmator: schimbat bucsa de teflon de la volan. Si cam atat. Ai spus ca afara nu se aude si se aude doar inauntru. Pot fi 2 motive: 1. plastice, dar un plastic il auzi cand scartatie, are un scartait aparte, sau 2. bucsa de teflon care s-a dus...

merci, si bucsa asta pot sa o cumpar, este ceva ce pot sa schimb si eu sau trebuie sa merg la meserias, ca vreau sascimb si volanul si poate le fac pe amandoua odata.

De cumparat o cumperi separat, costa putin. Din cate stiu eu, se gaseste pe coloana de directie acolo unde este ca un fel de "articulatie" ai sa vezi ca la un moment dat, tija de care e prins volanul se termina si se impreuneaza cu o alta printr-un surub, ca atunci cand iti impreunezi mainile ca sa-ti unesti podurile palmelor. Banuies ca acolo este, daca nu, in mod sigur este la sistemul de actionare al reglajului volanului. Cert este ca o gasesti separat.

merci de informatii, o sa ma interesez de unde pot sa o cumpar.

cam pe unde se afla bucsa asta, uite o poza:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=32&fg=30

post-7327-1207733952_thumb.jpg

Edited by danfoto

merci baieti dar ma cam depaseste ..... o sa=l pun pe domnul mecanic sa verifice cand o-i schimba uleiul :blink:

Daca-ti place topicul Ingrijire si intretinere sunt sigur ca in curind vei face tu verificarea asta, forumistii au pus si poze sunt niste finuti! Bravo lor!!!!!!!!!

Mare parte dintre mecanici sunt chiar "domni mecanici" si pentru ei tot respectul!!!

• 1 month later...
va rog sa ma ajutati si p mn.vreau sa schimb uleiul la servo si nush cum sal schimb si ce ulei sa cumpar

multumesc anticipat

uleiul de servodirectie este rosu din cate am verificat eu la diverse bmw uri.

in comert se vinde uleiul castrol de automatica rosu pe la 20 ron/l,iar la bmw te costa in ur de 50 ron /l,asta din comert ce am citit eu pe el nu e sintetic

nu ai cum sa schimbi tot uleiul.incearca sa l tragi cu siringa pe cel din vas,si vei sfarsi schimbandu l prin reciclare. :twoup:

si am impresia k volanul este mult mai greu fata de golf

Uita-te si tu la culoarea uleiului, si vezi daca il schimbi sau nu.

uleiul e negru si se aude si un zgomot cand misc de volan si se aude si mai nasol cand urc o bordura cu volanul virat

deci cred k trebuie schimbat de urgenta sau se aude de la altceva zgomotul cand urc bordura cu volanul virat

Lichidul de servo trebuie schimbat la 2 ani deci ar trebui sa-l schimbe oricum.

deci, cum stii ca s-au implinit 2 ani si tb sa schimbi lichidu de servo ? iti apare undeva in bord sau trebuie sa-ti fi notat undeva ultimul schimb ?

daca nu ti-ai notat nicaieri, exista semnalmente ca trebuie schimbat ? care sint alea ? lichidu e mai inchis la culoare, merge mai greu servo, scartaie volanu ?

intreb pt ca nici eu nu l-am schimbat de cand am luat masina, adica cca 2 ani

10x

deci, cum stii ca s-au implinit 2 ani si tb sa schimbi lichidu de servo ? iti apare undeva in bord sau trebuie sa-ti fi notat undeva ultimul schimb ?

daca nu ti-ai notat nicaieri, exista semnalmente ca trebuie schimbat ? care sint alea ? lichidu e mai inchis la culoare, merge mai greu servo, scartaie volanu ?

10x

nu apare nicaieri in bord avertizare

lichidul trebuie sa fie curat,rosu si sa nu fie vascos

schimba'l pt linistea ta

10x

Daca abia ai cumparat masina, cel mai bine este sa schimbi toate fluidele.