Jump to content

Consumul - cum influenteza el alegerea masinii

Tien

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu ma uit....pt ca sunt banii mei...

si fiecare litru de benzina inseamna mai multi bani pt patriciu si tariceanu

asa ar trebui sa te uiti si la gaze si la apa ..etc ...Nu e chiar la nivelul asta ...si daca se va face 10 ron l de benzibna se va circula in acelasi hal

divaghezi

pot sa ma deplasez din militari pana la timpuri noi si cu L4 si cu V12 biturbo....nu e diferenta

dar apa si gazele acasa sunt altceva...cred ca esti destul de destept si intelegi

Pai clar tine de cat iti permiti si de cate fite vrei sa faci ..tu daca luai potul la 6/49 te mai uitai cat inghite bestia sau ce bani bagi in nu stiu de buzunar ?,,,,lol Eu unul asa vad ...Mai ales ca in ro e o nevoie exacerbata de a face fite grave mai ales cu afisarea proprietatilor ..Teoretic ai nevoie de un mijloc de transport nu de castele pe 4 roti !..

ma rog ..toti visam la M ...sau diverse.....

Edited by myxage

stim ca M6 consuma mult....stim ca ai bani si nu te uiti la benzina...

altceva?

IulianE, ce legatura are faptul ca am M6? Chiar trebuie mereu sa aduci vorba de acest lucru? Imi amintesc ca si tu aveai un Audi V8 care consuma destul..parca aveai si un Trabi

Ideea era ca mie unul nu mi se pare normal ca un om care da peste 50000 euro pe o masina sa intrebe de consum ...

Ideea era ca o masina puternica ( ca toti vrem asa ceva) implicit consuma mult....legile fizicii

Insa v-ati gandit vreodata ca nu o sa imi iau masina cutare sau cutare ca consuma mult?

Edited by Theo

stim ca M6 consuma mult....stim ca ai bani si nu te uiti la benzina...

altceva?

IulianE, ce legatura are faptul ca am M6? Chiar trebuie mereu sa aduci vorba de acest lucru? Imi amintesc ca si tu aveai un Audi V8 care consuma destul..parca aveai si un Trabi

Ideea era ca mie unul nu mi se pare normal ca un om care da peste 50000 euro pe o masina sa intrebe de consum ...

Lol..pai multi fac un efort mare sa-si ia masina uneori din simplu motiv ca e visul vietii ...si de multe ori sunt depasiti !....

Celelate cazuri ..le stim deja ...

Vezi numai ultimele stiri cu predari leasing la greu ...

On topic .....tu pui o intrebare pt oamenii care deja au avut o masina care consuma destul de mult ..cei care nu stiu ...nu pot decat sa incerce ...Ulterior vad daca o tin sau nu din cauza consumului !..

Edited by myxage

eu trabi?...nu!lucian1 are trabi,ne confunzi :blink:

topicul mi se pare usor opulent!atat!

E problema ta cum ti se pare!

Oameni au BMw-uri, foarte bine, sunt pasionati, foarte bine, insa unii nu inteleg ca performanta insemana consum...

Mie unul mi se pare extraordinar ca un BMW benzinar consuma atata cat consuma si are caii putere pe care ii are. Pai alte marci ( vezi Mercedes) ofera mai putina putere la un consum mai mare eventual..asa ca trageti voi concluziile....

Edited by Theo

Ma intereseaza consumul, insa nu doar din punct de vedere financiar ci si ca indice pentru buna functionare a motorului.

Nu ma deranjeaza un consum mare daca este si motivat de performantele si gabaritul masinii.

Probabil ca importanta consumului creste atunci cand ai mai multe responsabilitati si te maturizezi.

Nu cred ca e vorba de fite neaparat, trebuie sa fii foarte frustrat daca-ti iei o masina cu motor mare pentru fite, corect este sa-ti iei o asemenea masina pentru placerea de a o conduce.

ca importanta consumului creste atunci cand ai mai multe responsabilitati si te maturizezi.

Nu cred ca e vorba de fite neaparat, trebuie sa fii foarte frustrat daca-ti iei o masina cu motor mare pentru fite, corect este sa-ti iei o asemenea masina pentru placerea de a o conduce.

Hai sa iti dau un exemplu sa razi putin: 99% din oamenii "potenti" din Snagov si-au luat masini puternice , care consuma mult, pentru ca acest lucru este considerat aici de bun gust...uniii din ei nici nu stiu macar cati cai putere are masina pe care o conduc sau capacitatea cilindrica a motorului

Aia se numesc parveniti si figuranti. :blink:

Se poate, insa peste 75% din vanzarile masinilor de lux se duc la ei..

Revenind, sa te intereseze consumul la masina mi se pare un infatilism ( la Bugatti Veyron, undeva in jurul vitezei maxime, rezervorul iti ajunge fix 12 min), asta e masina si atata consuma, lucrul trebuie luat ca atare.

Sa ne amintim ca si Dacia consuma 7,5 - 8 l /100km si nimeni nu se vaita, azi cu aceelsi consum poate mergi cu 320i si ai performante de 10 ori mai mari ca Dacia..

Edited by Theo

Aia se numesc parveniti si figuranti. :blink:

Se poate, insa peste 75% din vanzarile masinilor de lux se duc la ei..

Revenind, sa te intereseze consumul la masina mi se pare un infatilism ( la Bugatti Veyron, undeva in jurul vitezei maxime, rezervorul iti ajunge fix 12 min), asta e masina si atata consuma, lucrul trebuie luat ca atare.

Sa ne amintim ca si Dacia consuma 7,5 - 8 l /100km si nimeni nu se vaita, azi cu aceelsi consum poate mergi cu 320i si ai performante de 10 ori mai mari ca Dacia..

nustiu daca aberez sau nu acum , dar tin sa spun , sper sa nu ma insel dacia mea 1310 break , consuma cam 10 L la suta in oras...100 % ramaneam mult prea repede fara benzina , de parca cine stie cate sute de km faceam pe zi si cate cozi interminabile ( ar fi cam 80 % treaba cu cozile ). nu ma deranjeaza consumul actual , sunt chiar multumit , ma dau la ea se da si ea la buzunaru` meu...nu ma dau , uit cand pun motorina :)

P.S. -> acum chiar mi-as dori in 530d e39 de prin 2002 , sau ma rog ceva pe benzina ( tot bmw ) cu performante mai ridicate...si un consum cam cu 3-4 % mai mare.[530i] ( vrei performanta , vrei motor mare , vrei cai si alte "animale" , platesti )

Edited by kretzu_sla

N-are nici o legatura consumul unui Veyron cu o masina normala.

Veyron-ul este o masina de milionar in euro, deci e normal sa nu conteze consumul, mai ales ca este o masina gandita pentru performanta maxima nu pentru economie, este opulenta din orice punct de vedere.

Insa aici vorbim de consum in general deci si de masini normale.

Pe un om normal conteaza si consumul masinii pentru ca astfel isi alege motorizarea pe care si-o permite si de care are nevoie.

Dacia 1310 consuma si 11-12 in oras..

pt niciuna din masinile noastre consumul nu a avut vreun rol in alegere; recunosc, de vreo doua saptamani stau cu info voyage pe display si-mi controlez "fulgul" vibram ® pe pedala de acceleratie, la buzunar nu am scos diferente importante, insa cred ca +/- 5 km de autonomie reprezinta la un moment dat ceva forte important

cred ca toti am vrea masini puternice si consum decent,nu zic mic

pt mine 15-16% e maximum care il accept de la masina mea.cand am cumparat'o stiam ce consum are si mi se pare ok.sunt atatea masini fara veleitati sportive care consuma lejer 12-13%(vorbesc de benzina)...

probabil daca o sa'mi iau 330i trebuie sa ma astept la 18%,nu stiu exact pt ca nu am studiat problema.

ce vreau sa spun e ca mi'am cumparat masina care am dorit'o,merg cu ea cand si unde am chef...