Jump to content

Consumul - cum influenteza el alegerea masinii

Tien

Recommended Posts

Aia se numesc parveniti si figuranti. :blink:

Se poate, insa peste 75% din vanzarile masinilor de lux se duc la ei..

Revenind, sa te intereseze consumul la masina mi se pare un infatilism ( la Bugatti Veyron, undeva in jurul vitezei maxime, rezervorul iti ajunge fix 12 min), asta e masina si atata consuma, lucrul trebuie luat ca atare.

Sa ne amintim ca si Dacia consuma 7,5 - 8 l /100km si nimeni nu se vaita, azi cu aceelsi consum poate mergi cu 320i si ai performante de 10 ori mai mari ca Dacia..

Eu zic ca ar trebui sa te interesze consumul chiar si pe tine pentru ca daca te pune necuratul si scoti limitarea la M6 si pleci pe A2 la viteza maxima s-ar putea sa ramai in pana prostului. :)

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hai sa iti dau un exemplu sa razi putin: 99% din oamenii "potenti" din Snagov si-au luat masini puternice , care consuma mult, pentru ca acest lucru este considerat aici de bun gust...uniii din ei nici nu stiu macar cati cai putere are masina pe care o conduc sau capacitatea cilindrica a motorului

Teo, tu esti ala 1% din Snagov, sau si tu esti printre cei 99% de oameni "potenti", bine denumiti de Ciupanezu, parveniti si figuranti?

Teo, tu esti ala 1% din Snagov, sau si tu esti printre cei 99% de oameni "potenti", bine denumiti de Ciupanezu, parveniti si figuranti?

Nu este chiar asa.Sunt oameni care chiar au bani, lasa topicurile de pe forum despre cine si ce face, cat castiga.

Dupa mine, chiar daca nu te intereseaza cat consuma masina asa ceva nu se comenteaza in public, nu vad sensul decat de a arata cat de grozav esti, ce usor faci banii, ce copil de bani gata esti...

nu prea a contat niciodata, pt ca m-am obisnuit cu masini gurmande si in afara de mici exceptii am avut parte doar de 'pagube', chiar si mondeo-ul meu de 1.8 si 116 cai consuma cam 15, chiar si 16. marfa, nu?

pt viitor am planificat un A6 benzina si intre timp sunt in negocieri pentru o alfa 156 2.0ts, nu cred ca ma indrept spre mai bine :blink:

Ideea e alta..... si o formulez aici "NU iti iei X5 2007 si faci topic.. ca vrei sa-l pui pe GPL".... aia e prostie... mi se pare absurd ce vorbiti voi acolo, credca fiecare ar trebui sa vorbeasca de ce masina are in garaj...nu de alte avioane... eu am mentionat, cu masina asta imi permit sa circul oriunde oricand si oricat... poate de era pe benzina nu imi permiteam...

Mi se pare normal ca daca iti permiti mai mult, sa vrei mai mult, nu ma astept ca in loc de M6 theo sa hraneasca un orfelinat in fiecare luna, e banu lui face ce vrea cu el...

Pentru un om echilibrat, consumul este un factor.. daca iti iei masina sa te deplasezi.... in cazul acesta iti iei ceva sa iti permiti sa te deplasezi, daca o iei pentru fite..faci leasing si o tii in parcare... daca eu vreau un bmw.. imi iau unu pe care sa mi-l permit... in adevaratul sens al cuvantului... adica intretinere.. utilizare etc.. nu doar pretul de achizitie...

Si pentru multa lume, inclusiv ptr mine... daca vad un Lambo.. intreb cat consuma, pentru ca deocamdata privesc lucrurile din punctul meu de vedere, adica 2,5 D....

Eu personal mai mare satisfactie am de un bmw.. daca mi-l conduc.. decat daca mi-l admir de pe geam...

THEO: tu confunzi.. un lucru "trendy" cu "bun gust", nu sunt sinonime... nu zic ca daca bulibasa nustiu de unde isi ia veron ii lucru rau, dar nu poti zice nici ca e de bun gust, daca se lauda la toata lumea ca are nustiu ce ozn de masina pe care nu-l conduce.... bineinteles ca bunastarea trebuie sa zicem etalata... decat sa rugineasca banii sub perna... dar sa nu confundam un lucru la moda cu un lucru de bun gust....

Si la cluj e la moda sa ai zeci de apartamente... dar cand ii auzi ca se apuca sa cumpere apartamente de 36 mp... te apuca plansu... si cand ii auzi etalandu-si bunastarea... ti se face scarba.... hai sa zicem lucrurilor pe nume... un M nu este de bun gust.. este un moft , moftul este negativ daca nu ti-l permiti, daca ti-l permiti .. more power to the people... bravo tie..

Edited by Lifestyle

Fiecare cu boala lui...gen.."cat consuma". "cat i-ai dat maxim" ... etc.. normal ca nu ma duc la dealler sa cumpar masina de 200.000 si il intreb cat consuma, dar... mie cel putin nu are de ce sa-mi fie rusine sa intreb cat consuma... aia ma impresioneaza cel mai mult la masina...care nu mi-o permit....

MAI OAMENI BUNI!

Eu vad ca topicul asta incepe cu o intrebare de genul:

Cat de important este consumul de carburant in alegerea masinii?

... si se vorbeste de Snagov, parveniti, tariceni, M6, Audi V8, X5 pe GPL, apa de ploaie.

Mai fratilor, ce se intampla? Nu mai suntem in stare sa intelegem o intrebare simpla, fara sa o dam in bubuli, servicii secrete, etc.

Stiti care e culmea? Sau durerea? Ca Tesio e singurul care a raspuns on topic...

la mine in alegerea masini e pe locul 3...

Daca nu vreti sa raspundeti (sau aveti chef de cearta) nu irositi timpul celorlalti, doar de dragul de a roda tastatura...

Revenind pe topic. La mine e pe locul IV, dupa marca/model, putere, confort. Asta nu inseamna ca puterea imensa bate orice ratiune, ci incerc sa pastrez un echilibru (dupa cum am arata in top, aplecat spre putere) De exemplu, pt. posibilitatile mele actuale, ideal ar fi un E39, 535, 530, minim 525.

pt mine e important ca macar sa mearga de cat consuma, pentru ca am folosit o vreme un Grand Cherokee 2 V8 si chiar nu inteleg de ce consuma 21-22, avand in vedere felul in care mergea. pentru mine o limita maxima ar fi 16-17L/100km, avand in vedere ca eu stiu mai bine cat am de mers si cat am in buzunar.

in principiu la o masina te uiti cam la tot, trebuie sa fie un raport bun pret/an (daca o cumperi sh) /clasa/optiuni/motorizare/consum/etc. cred ca e la fel pentru majoritatea. un consum de 20 de litri la suta de kilometri la o masina de peste 300cp este un raport ok, spre exemplu - mai departe fiecare stie ce isi permite si ce isi doreste.

Parerea mea este ca 80% din oamenii care isi cumpara masini second-hand,pana in 10 mii euro,poate chiar si peste,se uita la cat consuma,de aceea cred ca nu vezi pe strada numai 540i-uri,sau Jeep V8,sau altele in genul acestora.

La masina noua,e alta chestie,cand iti cumperi o masina noua,de peste 30 mii euro,nu cred ca te uiti la cat consuma,pt. ca daca ai avut 30 mii sau mai mult sa dai pe masina,cred ca iti permiti si un consum de pe 18-20 l.

Ideea e alta..... si o formulez aici "NU iti iei X5 2007 si faci topic.. ca vrei sa-l pui pe GPL".... aia e prostie... mi se pare absurd ce vorbiti voi acolo, credca fiecare ar trebui sa vorbeasca de ce masina are in garaj...nu de alte avioane... eu am mentionat, cu masina asta imi permit sa circul oriunde oricand si oricat... poate de era pe benzina nu imi permiteam...

Stii care e ciudatenia cea mai mare? Unul care-si cumpara X5 2007 isi permite orice consum chiar daca se gandeste sa-i puna GPL, dar pentru ca munceste pe banii lui se gandeste ca nu e cazul sa arunce cu ei in stanga si in dreapta doar pentru ca-i are. In schimb unii care nu-si permit un consum de benzina din varii motive (nu castiga suficient, au primit masina cadou, sint casnici, etc) ii critica pe ceilalti.

Mai fratilor, ce se intampla? Nu mai suntem in stare sa intelegem o intrebare simpla, fara sa o dam in bubuli, servicii secrete, etc.

confuz rau continutul intrebarii, cu ceva tenta subliminala. cred ca de aici si divagatia pe topic.

cand te hotarasti sa-ti cumperi o masina, consumul e deja depasit ca si subiect in actualitate. nu te decizi asupra unei marci oarecare si cand sa intri in reprezentanta zici: "hopa, stai ca nu m-am uitat cat consuma". exclus bineinteles, colectionarii.

Inseamna ca sunt eu mai naiv...

Oricum, am intalnit oameni care deschid autovit.ro si baga la cautare orice masina, care sa fie diesel de maxim 100 cp. Nu il intereseaza culoare, model, doar consum, geamuri electrice si an > 2000. Deci clar au alte criterii decat mine, eu bag "BMW", CP>170, serie 5, an>1997 :blink:

Inseamna ca sunt eu mai naiv...

Oricum, am intalnit oameni care deschid autovit.ro si baga la cautare orice masina, care sa fie diesel de maxim 100 cp. Nu il intereseaza culoare, model, doar consum, geamuri electrice si an > 2000.

Nu serios, chiar e o rusine sa te intereseze consumul unei masini? Daca stau sa ma gandesc sint 3,4 parametrii care sint dati in toate brosurile. Dimensiunile, puterea, 0-100 si consumul. Trebuie sa fie important totusi.

Binenteles ca nu este o rusine! Nu este obligatoriu ca sa fim toti la fel. De aceea fiecare isi poate expune parerea in topicul asta.

Si se pot trage concluzii interesante. De exemplu, eu unul ma consider din clasa medie cu resurse destul de limitate, si totusi am preferintele exprimate mai sus..

Si nu o fac din inconstienta, ci pur si simplu urasc senzatia de lipsa de putere la o masina, am avut si asa ceva, si prefer sa imi reduc un pic nivelul de mobilitate si sa nu merg cu masina chiar in fiecare moment, dar sa stiu ca atunci cand merg o fac asa cum imi place, nu repede, dar cu nonsalanta in depasiri sau situatii similare. Sunt ajutat in alegerea asta si de locul unde traiesc si lucrez, cele mai multe deplasari zilnice ale mele au loc pe o raza de 1 km...

Asta nu inseamna ca o sa imi iau un Grand Cherokee care, cum a zis si teddy, consuma exagerat pt. ce ofera.

Oricum, in curand treaba cu consumul o sa devina datorie civica si ecologica...

ca importanta consumului creste atunci cand ai mai multe responsabilitati si te maturizezi.

Nu cred ca e vorba de fite neaparat, trebuie sa fii foarte frustrat daca-ti iei o masina cu motor mare pentru fite, corect este sa-ti iei o asemenea masina pentru placerea de a o conduce.

Hai sa iti dau un exemplu sa razi putin: 99% din oamenii "potenti" din Snagov si-au luat masini puternice , care consuma mult, pentru ca acest lucru este considerat aici de bun gust...uniii din ei nici nu stiu macar cati cai putere are masina pe care o conduc sau capacitatea cilindrica a motorului

Tu esti o exceptie, ti-ai luat M. Dar nu stiu daca intri in cei 1%. Nu vad sensul unei masini cu motor de 'nspe litri si consum de peste 15%. Vad sensul unei astfel de masini poate pentru un director de banca sau cine stie ce mare magnat, caruia ii foloseste puterea litrica si are nevoie de asa ceva. Pentru plimbat din punctul A in punctul B in Bucuresti nu vad sensul unui motor care consuma peste 15%.

Mi-aduc aminte ca Romulus pe langa un BMW avea si un Nissan Micra. Cu care mergea (si cred ca inca merge) mai mereu in Bucuresti.

Sunt 2 masini in familie, in momentul asta si e pe vine si a treia. Personal merg cu 2 litri benzina, la care un consum maxim de 9,5% in Bucuresti ptr un mers normal spre sportiv mi se pare foarte ok. Mai exista si un diesel, dar nu-mi place feeling-ul, desi per total, as consuma cu vreo 3 litri mai putin. Insa n-as lua niciodata o masina de zi cu zi cu motor de peste 2500. Nu-i vad sensul in aglomeratia din Bucuresti. Mai ales cand faci kilometri multi.

Stii care e ciudatenia cea mai mare? Unul care-si cumpara X5 2007 isi permite orice consum chiar daca se gandeste sa-i puna GPL, dar pentru ca munceste pe banii lui se gandeste ca nu e cazul sa arunce cu ei in stanga si in dreapta doar pentru ca-i are. In schimb unii care nu-si permit un consum de benzina din varii motive (nu castiga suficient, au primit masina cadou, sint casnici, etc) ii critica pe ceilalti.

Eu nu inteleg urmatorul lucru..

Cand cumperi un X5 este clar ca nu este o necesitate, fiind o masina de lux.

O cumperi pentru evidentierea unui statut social, pentru a intari imaginea de om de afaceri de succes de exemplu.

Se potriveste oare luxul cu economia?

Daca nu vrei sa arunci cu banii e clar ca nu-ti iei X5 sau alta masina de lux pentru ca luxul nu este o necesitate.

Cu atat mai putin un X5 nou la care vei pierde imens in 2-3 ani de la achizitie.

Exista insa o categorie de oameni care pentru a le arata celorlalti ce bine le merge, isi fac vreo 2-3 credite la banca tocmai ca sa-si ia o masina de lux desi ei stau in 2 camere si de fapt nu-si permit asemenea masina.

conteaza consumul doar raportat la ce imi ofera masina.

am renuntat sa cumpar Freelander din cauza consumului. parca vreo 12% media, mult prea mult pentru masina respectiva

am avut masina cu 25% in oras, m-am despartit greu de ea si nu din datorita consumului

Pt mine a inceput sa conteze pe la a 3 a masina pe care am avut-o la inceput ma uitam la cum arata masina si cati cai putere ,viteza maxima puteam ajunge cu ea.

Consumul intereseaza pe ''toata'' lumea indiferent de cati bani are este o chestie normala din punctul meu de vedere.

Ex : de ce marile firme can comanda flote de masini se orienteaza la motoare cu consum acceptabil si nu la top de linie , cred ca raspunsul este evident.

Consumul face parte din cheltuielile zilnice raportul procentula din cat cheltuiesti zilnic din ceea ce faci in aceeasi zi.

Mda daca ai ''destul'' sigur nu te mai gandresti la consum sunt alte lucruri mult mai importante iar cand faci parte din aceea categorie masina deja este mult in planurile secundare.

Parerea mea :blink:

Parerea mea este ca 80% din oamenii care isi cumpara masini second-hand,pana in 10 mii euro,poate chiar si peste,se uita la cat consuma,de aceea cred ca nu vezi pe strada numai 540i-uri,sau Jeep V8,sau altele in genul acestora.

La masina noua,e alta chestie,cand iti cumperi o masina noua,de peste 30 mii euro,nu cred ca te uiti la cat consuma,pt. ca daca ai avut 30 mii sau mai mult sa dai pe masina,cred ca iti permiti si un consum de pe 18-20 l.

Tocmai ca sunt care iau masini noi de zeci de mii de euro si se omoara dupa consum.

Eu am luat masina pana in 10k si la alegerea facuta consumul a fost pe ultimul loc, Model / Dotari / Putere / Consum.

pai ideea e ca poti economisi si sa pui de-oparte 50.000 euro.. da dupa aia tre sa tragi o linie sa vezi venitu lunar, cat iti ramane pentru o eventuala masina.. si apoi de aia 50.000 iei ceva sa te incadrezi... se poate si asa...

Duxter.. pot sa fac si eu ca tine.. sa ma uit la marca, putere cat mai mult, lux cat mai mult.. si sa ies numa seara in oras...

dar prefer sa o folosesc si pentru alte lucruri zilnice... triviale... si atunci la mine a fost : 1 Marca, 2 confortul si 3 raport performanta/consum si cand am tras linia concluzia a fost 525d

Edited by Lifestyle

Eu nu inteleg urmatorul lucru..

Cand cumperi un X5 este clar ca nu este o necesitate, fiind o masina de lux.

O cumperi pentru evidentierea unui statut social, pentru a intari imaginea de om de afaceri de succes de exemplu.

Se potriveste oare luxul cu economia?

Daca nu vrei sa arunci cu banii e clar ca nu-ti iei X5 sau alta masina de lux pentru ca luxul nu este o necesitate.

Cu atat mai putin un X5 nou la care vei pierde imens in 2-3 ani de la achizitie.

Exista insa o categorie de oameni care pentru a le arata celorlalti ce bine le merge, isi fac vreo 2-3 credite la banca tocmai ca sa-si ia o masina de lux desi ei stau in 2 camere si de fapt nu-si permit asemenea masina.

Un X5 nou pentru mine este un lucru foarte frumos pe care mi l-as dori pentru ca imi place mie foarte mult. La fel ca ultima pereche de blugi, la fel ca ultimul calculator, la fel ca ultimul televizor sau ultima canapea pe care mi le-am cumparat. Pentru ca-mi plac, imi face placere sa le privesc si sa le folosesc pentru confortul si multumirea mea sufleteasca. Daca-mi permit sa-mi cumpar un X5 nu inseamna ca nu ma mai intereseaza consumul. Desigur eu as alege unul diesel fara sa clipesc, altii pur si simplu nu sufera ideea si aleg sa mai investeasca 5000 de euro intr-o instalatie GPL care nu duce la pierderea garantiei si este produsa de o firma serioasa care ma asigura ca motorul nu va avea de suferit. Cu solutii la coltul strazii evident nu sint de acord.

Sint destui care stau intr-un apartament de 2 camere si fac 2,3 credite pentru un X5 nou, dar isi platesc ratele fara sa intarzie si sint fericiti ei ca si-au cumparat ceva frumos. Poate sint o familie tanara care dupa 2...3...5 ani de munca au strans ceva, incep sa capete recunoastere profesionala, rasplatita prin salarii decente ce le permit sa duca un asemenea credit. Sau poate si-au infiintat o firma ce incepe sa devina profitabila. Poate ca inca nu au nevoie de o casa mai mare, dar vor sa plece sa se plimbe in Europa cu o masina frumoasa, incapatoare, sigura, o masina la care au visat.

Tu peste tot subliniezi obsesiv faptul ca exista o categorie de oameni care isi cumpara masina pentru a impresiona vecinii. Nu neg, or fi si d-astia, or fi chiar multi. Prea putin ma intereseaza aceasta categorie de oameni si nu o sa ma obosesc eu sa le fac educatie. Eu nu muncesc pentru vecinii mei si putin ma intereseaza ce parere au despre mine. Oricum nu ma invart in cercuri in care conteaza ce masina ti-ai mai cumparat, ce ceas, unde ai facut ultimul concediu si cat ai cheltuit ultima data pe toale.

Daca sint de acord cu cineva de pe acest topic ca nu-l intereseaza consumul, atunci singurul e Theo. Si sa nu uitam ca in viata de zi cu zi conduce un diesel care o fi avut ceva ratiuni de a fost ales diesel. Restul ori nu platesc ce consuma, ori braveaza. Parerea mea.

Edited by avlad

pai ideea e ca poti economisi si sa pui de-oparte 50.000 euro.. da dupa aia tre sa tragi o linie sa vezi venitu lunar, cat iti ramane pentru o eventuala masina.. si apoi de aia 50.000 iei ceva sa te incadrezi... se poate si asa...

Duxter.. pot sa fac si eu ca tine.. sa ma uit la marca, putere cat mai mult, lux cat mai mult.. si sa ies numa seara in oras...

dar prefer sa o folosesc si pentru alte lucruri zilnice... triviale... si atunci la mine a fost : 1 Marca, 2 confortul si 3 raport performanta/consum si cand am tras linia concluzia a fost 525d

Pai eu am ales masina conform criteriilor urmatoare: Pasiune pentru marca, placere de a conduce, fan motoare otto. (asta dpdv marca/model)

As alege diesel doar daca as fi dependent de masina si nu as putea fara (min 50k km / an) , asta raportat la banii pe care ii am eu.

Edited by duxter

avlad... ce satisfactie mai ai del a utilaj daca-l tii parcat in curte ca nu ai bani de benzina ? asta era ideea... mai mare satisfactie ai intr-un autovehicul pe care il conduci.. satisfactie este in a-l conduce nu in a-l privi.. de privit nu e musai sa-l vezi de pe geam.. poti merge zilnic la reprezentanta sa-l vezi....

avlad visul tau este x5 pe GPL ? sau X5 fie diesel fie benzina ?.... credca la majoritatea visul este X5 pe benzina.. de aici cum ajungi la GPL ?

Tu gresesti fundamental, probabil ca nu ai notiuni elementara de economie.... respectivu cu firma, sau prosperul angajat.. isi trage linia lunar si vede ce-si permite... ce inconstient isi da toti banii pe rata la x5... si nu se gandeste sa-si lase bani de combustibil ?... sau isi monteaza pe gaz... compromisurile astea nenaturale mi se par trase de par.... ce vrea sa spuna si ciupanezu da tu nu intelegi este in felul urmator.... apar situatii diferite... in care trebuie sa bagi bani in masina.... si bunul simt ne spune ca daca nu ai bani de benzina.. adica "te zgarcesti la benzina" nu ai bani de bagat in masina...

Visele ruineaza pe multa lume.. ca se intinde sa ajunga ceva mult prea sus pentru el...

daca tu zici ca pe benzina "arunci banii" sa sti ca in general.. si pe masina de 70.000 euro.."arunci banii".... numa e dubios rau.. ca la unii..... cum zieam si in alt loc... apa plata la 10 lei/750 grame... e ieftina, da un L de lapte la 3lei e scump....

Duxter.. nu te-ai duce si tu la scoala cu masina zilnic ? am inteles ca esti mare fan al marcii.. mi se pare normal ... BMW Puternic.. este perfect... dar eu unu.. m-am gandit.. ca decat sa ma gandesc pe troleu la masina mea parcata in parcare cu motor V8 sa zicem... mai bine ma duc zilnic cu L6... si ma ma uit la bietii din troleu ...