Jump to content

From: Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata

iulian518i

Recommended Posts

eu am intrebat la bavaria in Munchen cand se schimba uleiul la cutie si mi-au zis k la 1000000 d km e recomandat. am crezut k ma iau la misto dar vorbeau serios.. :blink:

Vorbeau serios in mod sigur.Uleiul este lifetime, nu trebuie schimbat pe toata durata de viata a masinii.

Exista diverse recomandari insa difera in functie de piata de vanzare.Modelele pentru Europa au ulei lifetime, nu este indoiala.

daca te documentezi pe site-u de la castrol... am observat ca la uleiurile lor cel putin.. longlife si ele... recomanda schimbul la 180.000 km sau un anumit numar de ore...

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu am intrebat la bavaria in Munchen cand se schimba uleiul la cutie si mi-au zis k la 1000000 d km e recomandat. am crezut k ma iau la misto dar vorbeau serios.. :blink:

Vorbeau serios in mod sigur.Uleiul este lifetime, nu trebuie schimbat pe toata durata de viata a masinii.

Exista diverse recomandari insa difera in functie de piata de vanzare.Modelele pentru Europa au ulei lifetime, nu este indoiala.

daca te documentezi pe site-u de la castrol... am observat ca la uleiurile lor cel putin.. longlife si ele... recomanda schimbul la 180.000 km sau un anumit numar de ore...

Si el recomanda inainte schimbarea uleiului la 160 000 km :)

Intrebare (adresata celor care sustin ideea uleiului "lifetime"):

De ce uleiul are termen de garantie pe raftul magazinului si brusc devine LIFETIME odata introdus in cutie?

Nu am vazut termen de garantie pe bidonul uleiului LIFETIME.

Fara nici o urma de rautate, poate in fabrici nu scrie nimic in acest sens pe recipientii cu asa ceva; personal nu am intrat in vreo fabrica de BMW. Dar in magazine, pe toate bidoanele de ulei sunt trecute lot/data fabricatiei/termen de valabilitate.

Fara nici o urma de rautate, poate in fabrici nu scrie nimic in acest sens pe recipientii cu asa ceva; personal nu am intrat in vreo fabrica de BMW. Dar in magazine, pe toate bidoanele de ulei sunt trecute lot/data fabricatiei/termen de valabilitate.

Pai am fost in fabrica la Spartanburg in vizita, dar nu mi-am permis sa ma uit pe bidoanele oamenilor.Este ca si cum ai merge la cineva in vizita si ai analiza farfuriile daca sunt ciobite, sau ce fel de tablouri au pe pereti.Nu sunt de factura asta, fara rautate iti zic.

Am spus asta deoarece am vazut un bidon cu ulei lifetime in magazin, nu exista data de valabilitate.

1 Pai am fost in fabrica la Spartanburg in vizita, dar nu mi-am permis sa ma uit pe bidoanele oamenilor.Este ca si cum ai merge la cineva in vizita si ai analiza farfuriile daca sunt ciobite, sau ce fel de tablouri au pe pereti.Nu sunt de factura asta, fara rautate iti zic.

2 Am spus asta deoarece am vazut un bidon cu ulei lifetime in magazin, nu exista data de valabilitate.

1 Am inteles raspunsul tau, este ok.

2 Nu te contrazic, eu nu am mai trecut printre rafturile de care spui tu de vreo 3 ani. Iar in Ro, ceea ce este pe rafturi, atata vreme cat afiseaza termen de valabilitate, nu este lifetime.

[...] Iar in Ro, ceea ce este pe rafturi, atata vreme cat afiseaza termen de valabilitate, nu este lifetime.

Nu neaparat. Legislatia noastra tradusa eronat are multe tenebre :blink:. La noi orice produs trebuie sa aibe afisat termenul de valabilitate. Chiar si un produs lifetime expira la noi. Cel putin asa-i pretinde legea comerciantului, afisarea unui termen de valabilitate.

[...] Iar in Ro, ceea ce este pe rafturi, atata vreme cat afiseaza termen de valabilitate, nu este lifetime.

Nu neaparat. Legislatia noastra tradusa eronat are multe tenebre :blink:. La noi orice produs trebuie sa aibe afisat termenul de valabilitate. Chiar si un produs lifetime expira la noi. Cel putin asa-i pretinde legea comerciantului, afisarea unui termen de valabilitate.

Poate sa scrie ca pe sticlele de apa distilata: "nelimitat" :)