Jump to content

consum E70, 19l/100km

stardata

Recommended Posts

what is overdrive ? :)

Pe scurt: de exemplu a 6-a.

Pe larg:

http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive_%28mechanics%29

Diferenta fata de E60 e propulsia si pe fata si kg in plus. Daca ai fi stat pe cruise la 180kmh nu lua 19%. Probabil ai avut franari/accelerari dese de a iesit ceva mai mult.

:blink: la E70 nu am cruise control... si nu se poate pune dupa

Nu-i nimic, il simulezi tu din pedala :)

Ai idee de ce nu se poate monta dupa?

Curba rezistentei la inaintare nu este o constanta.

http://classicairshows.com/Education/Aerod...icsPartFive.htm

http://classicairshows.com/Education/Aerodynamics/AeroDynamicsImages/ParaDragVsPowerEquil.gif

Creste ff. mult peste 120 Km/h, de aceea chiar si cu 500 cp, abia treci de 300 Km/h.

Totusi, 19l/100 Km, este cam mult pt 3.0d, din experienta mea.

3.0d incepe sa suga mult dupa 160 km/h, iar peste 180 km/h e chiar gurmand

Am facut autostrada soarelui cu ML 420 CDI avand la sfarsit o medie pe computerul de bord de 185 Km/h si cu un consum de 17l/100 Km.

Cu X3 3.0D, oricat o chinuiam pe autostrada si pe E85, NU sarea de 14l/100 Km !

Recordul a fost 6.7l/100 Km, cand am mers 3/4 din autostrada Bucuresti-Pitesti cu 60 Km/h, pt ca se mergea pe o singura banda si era aglomeratie.

Edited by Courage

parca la masinilea stea nu conta consumul

Fa o petitie sa le scoata functia de consum din OBC, atunci.

ideea e ca daca intreaba cineva care vrea sa ia X de consum i se arunca cu (cenzurat) in ochi

N-are legatura, in cazul de fata omul are deja utilajul si intreaba daca e normal, adica il intereseaza masina.

Pai atunci iti iei una economica: cu M3 E46 am facut Buc-Pitesti in 26 min si cu 12l/100km. Economic, nu? :)

cu 12L la suta , trebuia sa ai cam 130-140 , iar autostrada nu aveai cum sa o faci in 26 de minute cred eu...am mers si eu cu 180-190 constant si m-am trezit ca vad tablita cu "Bucuresti"...dar in nici un caz nu in 26 de minute :blink:. o sa cronometrez data viitoare :)

@Kuky: Asta presupune o viteza medie de ~270 km/h... :blink:

Cred ca ai inversat niste cifre pe acolo... nu in 26 de minute, ci in 62 cu consum de 12 L/100 km :) .

De la tablita de A1 de la iesirea din Pitesti (era anu trecut cand nu era centura Pitestiului), pana la tablita de iesire de pe A1 daca imi aduc bine aminte sunt 94 km. Asta inseamna o medie de 216km/h.

Si da, pe liniile drepte aveam 270 (cel putin pe vitezometru). Cat priveste consumul nu vad de ce as minti, si pe mine m-a mirat la inceput. Dar am mai mers cu viteze medii de 200 si in Ungaria si tot atat am scos...