Jump to content

BMW Seria 3 E46

Bogdanel

Recommended Posts

Salutare,

Sunt in prezent posesor de Skoda Octavia dar potential posesor de BMW 320.

Nu stiu prea multe despre ce presupune intretinerea si fiabilitatea acestei masini deci am intrat pe forum ca sa va cer sfatul.

Masina are 140.000 de km la bord

An:2002

Motor: 2.0l /170 cp

Pretul nu ar fi foarte mare dar avand in vedere ca este iesita din garantie vreau sa stiu la ce suprize ma pot astepta.. Care ar fi costurile de intretinere la un astfel de BMW second hand.

Mersi

Da.. Aveti dreptate. Este 2.2

Ok.Consumul? Sunt obisnuit cu un consum de 12 urban. Cat are 320-ul?

Intrebarea este daca bag 10.000 eur in ea cat mai bag in urmatorul an ca piese etc.:blink: O marja.. nu are nimeni de unde sa stie daca o sa mearga perfect sau are bube.

cei care mai au bmw 320d din 2004 cat le comsuma , la computerul meu de bord imi indica 9 la primul consum si 7,4 la al doilea... banuiesc ca 9 pe oras!! mai consuma la cineva asa mult...??? doar ce l`am adus din germania si i`am schimbat toate filtrele ...innainte am avut un 320d din 2002 si consumul era 6.5... are cineva idee de ce consuma asa mult... astept pareri, tnx

nu e consum de oras sau de afara.. poti sa resetzi fiecare .. sa zicem... ai venit pe autostrada si iti arata 7,4% cand ajungi acasa resetezi primu indicator de consum si vezi consumu din oras... si celalalt ramane consumu.... in general... sper sa ma intelegi ca mai exact nu am putut sa formulez...

primul consum scade cand ies din localitate... si creste cand sunt in oras... ajunge afara pana la 6.5 - 6.8 ... si in localitate ajunte pana la 9, de aceea sunt nelamurit ... daca mai consuma la cineva asa

Este super o.k.

p.s. sa nu mergi cu masina subturat adica sa nu schimbi vitezele pe la 2200 rot/min,pt ca iti pica turbina (mergi la consum si pierzi turbina)

Edited by POIUYT

Eu zic sa-ti cumperi Clio 1.5 DCi daca ti se pare mult 9% in oras! :blink:

Sunt SOCAT efectiv!

PS: Cineva sa inchida topicul asta, pls!

Se referea daca mai consuma la cineva atat de putin.

@ Chas3- cei care mai au bmw 320d din 2004 cat le comsuma , la computerul meu de bord imi indica 9 la primul consum si 7,4 la al doilea... banuiesc ca 9 pe oras!! mai consuma la cineva asa mult...??? doar ce l`am adus din germania si i`am schimbat toate filtrele ...innainte am avut un 320d din 2002 si consumul era 6.5... are cineva idee de ce consuma asa mult... astept pareri, tnx

Red Cap: Daca nu te tine buzunarul la 9%...si mai spui si chestia asta public (E MULT)...de ce ai mai luat BMW...PENTRU EMBLEMA, nu?

Stiu ca nu sunt in masura sa judec si chiar nu stiu care este cazul colegului care a postat! Dar mie mi se pare prea de tot!

Edited by Alexxx

Eu zic sa-ti cumperi Clio 1.5 DCi daca ti se pare mult 9% in oras! :blink:

Sunt SOCAT efectiv!

PS: Cineva sa inchida topicul asta, pls!

Se referea daca mai consuma la cineva atat de putin.

@ Chas3- cei care mai au bmw 320d din 2004 cat le comsuma , la computerul meu de bord imi indica 9 la primul consum si 7,4 la al doilea... banuiesc ca 9 pe oras!! mai consuma la cineva asa mult...??? doar ce l`am adus din germania si i`am schimbat toate filtrele ...innainte am avut un 320d din 2002 si consumul era 6.5... are cineva idee de ce consuma asa mult... astept pareri, tnx

Red Cap: Daca nu te tine buzunarul la 9%...si mai spui si chestia asta public (E MULT)...de ce ai mai luat BMW...PENTRU EMBLEMA, nu?

Stiu ca nu sunt in masura sa judec si chiar nu stiu care este cazul colegului care a postat! Dar mie mi se pare prea de tot!

Era o gluma, vad ca esti foarte inflacarat pe tema consumul. Presupun ca ai demontat acul de la conum si ai scos functiile de la OBC, doar sunt inutile si nu te intereseaza.

Consumul la 320D 150 CP variaza in oras intre 8 si 10%. Asadar consumul tau e foarte bun. M-am intalnit aseara cu cineva cu 320 D si avea 9.5!

LE: Bine ai venit pe forum!

OFF: ete flori. de unde stii tu ma? :) ai 320d? eu zic sa lasi posesorii de 320d sa vorbeasca :blink:

ON: consumul in oras difera de la 7 la 12. depinde cand mergi cu ea in oras, cum mergi, daca e foarte frig sau foarte cald. eu am reusit si 7,4 numai in oras (calcul facut pe 1 rezervor) precum si 11,7. acum il am de la ultima resetare 7,7 mergand destul de usor. pana sa il restez dupa 4 plinuri aveam 10,4 numai in oras.

in afara e same. depinde de modul de condus. am scos pe 1500km si un 6,5 mergand si cu 190-200 uneori. ultimul drum lung a fost Buc-CJ apoi prin Cj si inapoi CJ-Buc. aproape 1000 km [asta acum 2 saptamani, fiind frig, gume de iarna, si la intoarcere zapada si lapovita], pe autostrada numai peste 180 cu franari bruste si accelerari bruste (din cauza prostilor care nu folosesc retrovizoarea si nu te vad decat in momentul in care esti in curul lor), forja pe Dealu Negru, Valea Oltului si la dus si la intors. consum 7,1.

so totul tine de talpa ta. si btw consumul tau este mic. nu ai motive sa te sperii.

Edited by c0sta

Consumul meu variaza intre 10 si 12 in functie de trafic. De obicei merg prin trafic intens :blink:

Afara din localitate, la un drum de 500 km in ritm gen 140-160 (si regulamentar in localitati) ia cam 6.5.

Recordul absolut a fost 4.0/100, 80 km/h in treapta a 6-a, pe 40 km pe autostrada in Cruise Control (eram cu roata de rezerva 115/xx/16 :) ). Irelevant, dar funnny :)