Jump to content

BMW Seria 3 E46

Bogdanel

Recommended Posts

Sa-mi spuna si mie careva care este consumul unui 316i din 2000.M-a cam speriat un mecanic care a spus ca motorul este vechi si foarte gurmand si poate ajunge la 20l/100km.????

Pai gândește-te ca are motor de 1.6 și 100cp și caroseria de 1300-1400kg( sper ca nu greșesc) deci e puturoasa rău și consuma cat un 2.0. Oricum la 20l nu cred ca ajunge

Edited by mihaitza123

este un motor de 1.9 8 valve, intr-adevar de generatie veche, care consuma cam mult raportat la performante. dar sa spui ca ajunge la 20l e bataie de joc :)). nici daca as merge doar in 1a si a 2a cred ca nu as scoate 20l consum mediu in oras.

Am aceasta motorizare si in Bucuresti consuma de la 9 la 12.5-13. 9 cand e foarte liber sau noaptea 12-13 ziua daca prinzi doar si doar aglomeratie. am dat asa niste extreme ca sa iti faci o idee. Mersul este f cuminte. nici nu are rost sa mergi intepat pt ca nu trage!

mers in afara de la 6.5 (mers f incet 80-90) pana spre 8-9 mers cu viteze peste 120-130, depasiri, ture multe in depasiri etc etc.

iti recomand totusi 318i 118cp, trage mai bine si este acelasi motor. acum daca ai gasit vreo masina frumoasa, cat de cat ingrijita (cat o mai putea fi de ingriit un 316i de 15 ani), nu o rata doar ca e 316.

Edited by CosminE46

salut baieti, este normal la 320d, sa scada putin acul de la temperatura, la drum cand merg linistit? este normal la diesel? sau am probleme cu unul din termostate?

specific ca am egr anulat....

nu am mers mult cu masina, sami dau seama daca scade mai mult...dar in principiu vreau sa stiu daca la diesel e normal sa scada putin?

Edited by bmw3er

salut baieti, este normal la 320d, sa scada putin acul de la temperatura, la drum cand merg linistit? este normal la diesel? sau am probleme cu unul din termostate?

specific ca am egr anulat....

nu am mers mult cu masina, sami dau seama daca scade mai mult...dar in principiu vreau sa stiu daca la diesel e normal sa scada putin?

In mod normal iti sta temperatura unde trebuie?

asa este, este un motor cu cuplu bun la turatii mici, deci merge ok la turatii mici.de asemenea pt un consum mic trebuie sa accelerezi f incet, adica sa nu calci pedala tare, sa accelerezi lin.

te ajuta mult si consumul instant, cu ajutorul lui te prinzi repede cum trebuie sa schimbi si sa mergi pt un consum mic.

asa este, este un motor cu cuplu bun la turatii mici, deci merge ok la turatii mici.de asemenea pt un consum mic trebuie sa accelerezi f incet, adica sa nu calci pedala tare, sa accelerezi lin.

te ajuta mult si consumul instant, cu ajutorul lui te prinzi repede cum trebuie sa schimbi si sa mergi pt un consum mic.

Am facut ruta Arad - Timisoara.In viteza 1 - 2000 ture,viteza 2 -2100,viteza 3 2500,viteza 4 3000 ture.In ultima aveam 95 km/h.Este un mers economic sau nu? Sa raman stabil in max 2000 ture in fiecare viteza?Asta ar insemna la 90km/h sa fiu in viteza 5.

Am facut ruta Arad - Timisoara.In viteza 1 - 2000 ture,viteza 2 -2100,viteza 3 2500,viteza 4 3000 ture.In ultima aveam 95 km/h.Este un mers economic sau nu? Sa raman stabil in max 2000 ture in fiecare viteza?Asta ar insemna la 90km/h sa fiu in viteza 5.

eu zic sa schimbi viteza 1 - 1997ture , viteza 2 - 2094 si viteza 3 - 2543.

EXAGEREZI , dar ce crezi ca este avion ?

• Like 2

Nu mai subtura motorul schimba la 3000 toate vitezele e bmw nu dacie!!, am scos consum de 5.5/100 cu 316i Fl e46 in afara > ruta Timisoara-Lugoj ca in carte dar spre apararea mea nu aveam benzina si trebuia sa merg incet.

Salut,

Castrol edge 5W-30 sau Castrol Magnatec 5W-30 ?

Am bmw 316i , 2002, 180.000km si are in el 10W40 Magnatec. E silentios motorul cu acest ulei.

Ce-mi recomandati? N-as vrea un ulei prea subtire care sa-mi creeze probleme, zgomot, presiune in pompa ulei, slaba protectie a motorului.

As vrea ceva sigur, nu de turatii mari, ceva sa protejeze motorul mult.

Salut,

Castrol edge 5W-30 sau Castrol Magnatec 5W-30 ?

Am bmw 316i , 2002, 180.000km si are in el 10W40 Magnatec. E silentios motorul cu acest ulei.

Ce-mi recomandati? N-as vrea un ulei prea subtire care sa-mi creeze probleme, zgomot, presiune in pompa ulei, slaba protectie a motorului.

As vrea ceva sigur, nu de turatii mari, ceva sa protejeze motorul mult.

eu i am bagat castrol edge 5w30 , ulterior am aflat ca masina avea schimburile numai cu magnatec 5w30 , dar n am mai incercat

E46 nu are filtru de particule. Intre 1600-2200 simti acel mers in valuri?

Turbina este cu actuator electronic?

In prima faza verifica electrovalva de la EGR pentru ca de obicei din cauza ei face asa.Alt user a scapat de acest mers in valuri schimband saibele de foc de la injectoare. Cam atat imi amintesc, dar poti cauta pe forum pentru ca s-a mai discutat subiectul.

Edited by v@sy