Jump to content

chip tuning

kewlya

Recommended Posts

detin un bmw 320 d din 2001, 136 cp cutie tiptronic, cu cat as putea sa cresc puterea motorului daca-i pun chip tuning? 30-40 cp? ce alte metode ar mai fi sa-i cresc CP la motor inafara de chip tuning la motor? am inteles ca se strica repede motoru daca are chip tuning pe el pt ca il fortzezi tot timpu, e adevarat? thank you

detin un bmw 320 d din 2001, 136 cp cutie tiptronic, cu cat as putea sa cresc puterea motorului daca-i pun chip tuning? 30-40 cp? ce alte metode ar mai fi sa-i cresc CP la motor inafara de chip tuning la motor? am inteles ca se strica repede motoru daca are chip tuning pe el pt ca il fortzezi tot timpu, e adevarat? thank you

40012[/snapback]

Il fortezi daca ii dai mereu pana la linia rosie,in conditiile astea il obosesti si fara chiptuning, in rest n-ai nici o problema daca ii faci un chiptuning bun.Iti creste puterea cu cateva zeci de cai si mai pui ca-ti scade si consumul;)

avand in vedere ca e vorba si de o cutie tiptronic ..daca o tii in drive e cam greu sa o duci pe rosu .......... deci probabil ca in timp uzura in plus nu va avea motorul

40061[/snapback]

Absolut!Sincer n-am auzit pana acum de vreun motor pensionat din cauza chiptuningului, daca ar fi existat cu siguranta s-ar fi facut tam-tam pe tema asta.Poate are cineva vreun caz de genul asta , sa auzim si noi ca de vorbe suntem satui.Legat de cutia de viteze se poate lucra si chipul de la cutie ca la kickdown sa schimbe la linia rosie:)

spuneti-mi va rog unde pot sa gasesc niste profesionisti in chip tuning la motor, vreau sa ii pun neaparat. preferabil ar fi in vestul tzarii dar ma deplasez oriunde in tzara, nu conteaza. sa duc motorul la 170-180 de cai nu cred ca ar fi problema,nu? mai modific evacuarea un pic, una alta..

mdea... e adevarat ca vorbeam de chip... de reducerea consumului... iar eu am luato pe aratura cu aditivii de ulei...

dar poate ca raspunsul tau se aseamana mai mult cu piramidele puse pe rezervor pt reducerea consumului... asta sigur functioneaza...

mdea... e adevarat ca vorbeam de chip... de reducerea consumului... iar eu am luato pe aratura cu aditivii de ulei...

dar poate ca raspunsul tau se aseamana mai mult cu piramidele puse pe rezervor pt reducerea consumului... asta sigur functioneaza...

40116[/snapback]

[/quote

Ai chip pe masina?Vorbesti din experienta?Am montat chiptuning pe diverse masini si toti au raportat cresterea puterii si reducerea consumului.Lor ce le mai spui?:blink:)))

eu de consum nu zic nimc ca am mers max 5km cu chip, cresterea de putere nu e evidenta (defapt nici nu prea ai cum sa-ti dai seama la ora de varf pe stefan cel mare:P) dar are cuplu mult mai de jos.. la 2000 in a 2-a cand o calci te baga in scaun. inainte abia tragea, trebuia sa retrogradez..

E si mult mai confortabila la condus, nu mai sunt necesare atatea schimbari. Se comporta ca un diesel :blink:

le spun sa isi puna si o piramida pe rezervor sa scada si mai mult consumul  :blink:

sa vina acei posesori sa raporteze si aici.

40277[/snapback]

Sa stii ca uite acum fac efort sa adu aici oamenii sa-ti raporteze!LOOOOL!O sa scada si la tine Florinele, cam cu un litru la media urbana!

comentariile lui Rabanne mi se par un pic subiective, se stie de ce, fiecare isi lauda marfa :blink:

40300[/snapback]

Hmm...CRed ca aici este vorba de mentalitate, in general chiptuningul face cele mentionate mai sus, nu este vorba neaaparat de marfa cuiva.IN momentul in care cineva care nu este pus in tema, nu cunoaste problema, nu a incercat pe pielea lui un anumit lucru si cu toate acestea isi da cu parerea, lucrand cu asa ceva si stiind 100% despre ce este vorba ma simt obligat sa dau explicatiile de rigoare.Referitor la marfa mea, tipul care a deschis post-ul vrea sa-si faca chiptuning in vestul tarii nicidecum in Bucuresti, deci nu vad legatura.Din cauza unor oameni care isi dau cu parerea doar ca sa se afle in treaba,mai pui ca au si o aroganta inutila in tonul de abordare cerand sa li se domonstreze cand practic n-au nici o legatura cu subiectul, multe persoane pot fi afectate si nu pot beneficia de castigurile unui chiptuning doar pt ca "vorbeste lumea" ca n-ar fi bune.Din cate stiu cam asta este principiul unui forum nu?Ca aceia are cunosc sa puna la dispozitia celor interesati informatiile care ii intereseaza nu sa faca demonstratii inutile in fatza unor neaveniti!Cei care au asa ceva pe masina ar fi cazul sa intervina insa probabil nu vor sa-si bata capul prea mult cu tot felul de nepriceputi!

nu vreau ca intrebarea urmatoare sa fie interpretata in nici un fel... pur si simplu nu inteleg, de aceea intreb:

"Daca chip-tuningul are atatea efecte pozitive (putere+, consum-, cuplu+ etc), atunci de ce nu se face toata treaba asta din fabrica???"

strategii de marketing

iti vinde aceeasi masina cu acelasi motor dar cu cativa cai in plus si te taxeaza cu cateva mii de euroi in plus

doar un exemplu:

exista la renault motorul de 1,4 16v si vreo 75 de cai si mai exista si motorul de 1,4i 16v si vreo 89 de cai .....probabil ca remaparea hartilor de admisie pe ei ia costat un fleac....de fapt nu ia costat nimic ca oricum le-au facut experimental dar diferenta de pret la megane cu aceste motoare este de vreo 2000 de euroi.