Jump to content

Cum schimbam rotile intre ele?

Recommended Posts

cercurile alea sunt rotile.de ex in desenul 1 roata din dreapta spate merge in stanga fata.iar stanga fata in dreapta spate.in desenul nr 2 stanga spate merge in stanga fata iar stanga fata in stanga spate.scuze pt desene dar nu am avut destul timp la dispozitie pt a face ceva mai frumos,mai artistic etc. bafta! :blink:

cand am facut u liceul auto, profu spunea ca se foloseste procedura din poza 1.bmp...

acum anvelopele au sens de rotarie...deci nu se mai inverseaza...(cred ca si atunci aveau sens de rotatie, dar la dacie nu se vedea :blink: )

deci, recomand sa se inverseaza cu unele noi :)

nu am probleme cu geometria.doar ca am pe stanga fata un cauciuc un pic deformat(asa a zis pustiul de la vulcanizare cand am echilibrat rotile) dar in mers se aude ca si cum as avea o piatra in cauciuc.masina nu trage nici stanga nici dreapta,si nici cauciucurile nu sunt uzate pe nici o parte.vreau sa vad daca se mai aude sunetul ala dupa ce le schimb intre ele(rotile)

Daca vrei sa le schimbi cu totul (janta + cauciuc), se schimba intre ele numai rotile de pe aceeasi parte (asta daca ai instalat cauciucurile corect - cu sensul de rotatie aferent). Daca le pui pe cele de pe partea opusa, sensul de rotatie al anvelopei este invers fata de cum a fost ea proiectata sa ruleze.

e poza acolo care explica clar, la RWD roata dreapta fata se pune stanga spate, stanga fata se pune dreapta spate, si roata dreapta spate se pune dreapta fata si stanga spate se pune stanga fata.... nu o sa fac asa ceva niciodata dar in fine.. omul a intrebat

Eu consider ca imi trebuie cauciurui bune si la directie si la tractiune.... nu as putea sa ma decid.. la care ii pun cauciucurile mai uzate...

Edited by Lifestyle

Incearca tu sa pui dreapta fata pe stanga spate :blink: . Poate la anvelopele cu profil simetric ar merge (Pirelli P6000), dar pentru celelalte e o mare prostie. :)

Pai tocmai, ca ar trebui date jos de pe jante toate cauciucurile si montate corespunzator cu sensul de mers, nu se inverseaza pur si simplu rotile cu totul. Eu prefer sa verific periodic geometria totusi. :)

LE: Acum imi dau seama ca eu am profil asimetric, asa ca astea oricum nu pot fi incrucisate.

Edited by avlad

nu inteleg.. de ce nu se poate da cauciucu jos de pe janta ? si pus pe spate de ex pe dreapta ????

Inteleg ca un cauciuc e scump, da sa mergi la service sa schimbi niste cauciucuri pe jante... e max 20 ron... cu echilibrat cu tot.. asa ca nu sari.. aiurea, poza arata bine

Vad ca lumea nu concepe sa dea jos cauciucurile.. creca e mai simplu sa schimbi masina decat sa schimbi niste cauciucuri pe jante...

Edited by Lifestyle

nu inteleg.. de ce nu se poate da cauciucu jos de pe janta ? si pus pe spate de ex pe dreapta ????

Inteleg ca un cauciuc e scump, da sa mergi la service sa schimbi niste cauciucuri pe jante... e max 20 ron... cu echilibrat cu tot.. asa ca nu sari.. aiurea, poza arata bine

Vad ca lumea nu concepe sa dea jos cauciucurile.. creca e mai simplu sa schimbi masina decat sa schimbi niste cauciucuri pe jante...

Am schimbat eu la Autosoft cauciucurile toate 4 pe jante+echilibrat.

Pret: 458.000 + 50.000 spaga

la voi o fi mai scump.... dar eu tot nu pricep... ce se pare asa imposibil sa schimbi cauciucurile pe roti... sau romanu care vrea sa "roteasca" rotile.. ala sta fixat.. sa le roteasca cu jante deodata ? ... In fine poza arata procedura CORECTA de rotire.. oricum... parerea eu mi-am spus-o eu nu mi-as permite sa iau "aderenta" de la directie...in detrimentu tractiunii sau invers..

@alexxx, @lifestyle bah voi sunteti dusi?

omu a zis cum poate schima rotile fara sa dea gumele jos de pe jante. si a explicat si de ce nu vrea sa dea gumele jos. vrea doar sa verifice daca sunetul pe care il aude este de la rulment sau de la guma. asa ca nu are sens sa mute gumele de pe jante. doh.

bah de ce nu sunteti atenti si raspundeti aiurea?. omul a explicat clar problema, a spus clar ce vrea sa faca si a pus o intrebare extrem de clara. si voi o ardeti pe langa cu sfaturi care nu au nici o legatura cu intrebarea

la voi o fi mai scump.... dar eu tot nu pricep... ce se pare asa imposibil sa schimbi cauciucurile pe roti... sau romanu care vrea sa "roteasca" rotile.. ala sta fixat.. sa le roteasca cu jante deodata ? ... In fine poza arata procedura CORECTA de rotire.. oricum... parerea eu mi-am spus-o eu nu mi-as permite sa iau "aderenta" de la directie...in detrimentu tractiunii sau invers..

man poza aia arata procedura de rotire pentru gume. DOAR pentru gume. daca vrei sa rotesti roata cu totul (janta+guma) procedura in x este GRESITA. think about it

Edited by c0sta

Pai din cauza uzurii cauciucurilor, orice alta metoda de a schimba "rotile" sau "gumele" este gresita si inutila.... poate sa le schimbe cum vrea.. aia nu inseamna ca o sa fie bine. asta fiind off topic.

Si On topic: pune omule un prieten sa asculte de unde vine sunetul, si pune roata de rezerva acolo... pentru un test scurt, poate sa puna orice roata.. inclusiv invers sensului de "mers" de pe cauciuc.. !!! PENTRU TEST !!!..

Edited by Lifestyle

se pare ca din cati au postat,putini au inteles cu adevarat.roata de rezerva am dar este d'aia mica :blink: ,o sa incerc asa.oricum multumesc pentru raspunsuri.daca nu fac figura cu roata de rezerva o sa iau roata cu tot cu janta de pe stanga spate si o sa o pun pe stanga fata(sper ca ati inteles),ca sa evit schimbarea directiei.zgomotul se aude din stanga fata,CLAR de la roata vine.cauciucurile nu sunt tocite,si daca erau,in nici un caz nu le schimbam intre ele.10X cOsta pentru atentia acordata :)