Jump to content

Cum schimbam rotile intre ele?

Recommended Posts

pai sa te intreb... de ce esti curios cum "se schimba corect rotile" daca vrei sa o faci doar pentru test sa vezi ce suna? ca daca vrei sa vezi daca e rulment sau nu... aia inseamna cativa metri, cativa km... poti pune ce vrei tu cum vrei tu.. ... eu asa gandesc...

Costa.. ce intrebare "de baraj" e asta.. vreau sa testez daca suna sau nu rulmentu.. si cum schimb rotile intre ele ??? era prea banala intrebarea ptr mine.... se pare... nu ma asteptam sa trebuiasca sa dau raspuns "pune ce roata vrei tu cum vrei tu.. ca nu e permament e vorba de 15 minute..

ideea era ca vroiam sa pun rata care trebuie.nu sunt curios cum se aude un rulment,vreau sa vada daca este rulmentul devina sau nu,dar se pare ca nu ai fost atent la ce sa discutat,iar in legatura cu "intrebarea de baraj" se pare ca este chiar o "intrebare de baraj" daca citesti tot topicul.s-au scris 2 pagini cand foarte bine din 2 posturi se putea lamuri problema .imi cer scuze ca am uitat sa pun ghilimelele aferente la "de baraj".10x,m-am lamurit

PS:poate ca exista cineva pe acest forum care ar fi interesat de modul in care se schimba rotile intre ele

pai scuza-ma da explica-mi te rog frumos... cum se pot schimba rotile.. daca ai cauciucuri unidirectionale.. cum poti schimba rotile intre ele ?

Sa o lamurim...

Prima varianta ar fi.. aia din fata dreapta o pui spate dreapta si spate dreapta pe fata dreapta, si la fel pe stanga...

Spune tu cum s-ar mai putea ?

Nu de alta da m-ai bagat in ceata.. care-mi sunt optiunile la a schimba rotile intre ele.. cu cauciucuri unidirectionale... ca daca-s bidirectionale poza care am pus-o eu este cea corecta..dar daca sunt unidirectionale... nu imi dau seama cum poti pune rotile.. arata-mi optiuni..

Edited by Lifestyle

tocmai dasta am pus alea 2 desene infantile.ca sa spuneti care este varianta corecta.ori in I ori in X.nu sunt mecanic de meserie asa ca nu am de unde sa stiu.poate ti se pare o intrebare de 2 lei ,dar, poate si tu la randul tau vei pune o astfel de intrebare.ca de exemplu eu deschid un nou topic si intreb:"fratilor cum deschid geamul"iar tu o sa vi sa spui"frate esti batut in cap?...apesi pe buton"iar tu peste o saptamana deschizi un alt topic si scrii "fratilor nu stiu sa deschid portbagajul"eu raspund "frate ti apasat pe buton" sper sa ma intelegi ce am vrut sa zic,si sa nu interpretezi gresit.

ps:am cerut raspuns la o intrebare si l-am primit.a fost clar,scurt si la obiect la fel ca intrebarea mea.10x va scriu sambata dupa ce vad rezultatele

bafta

OFF: ba da rau este asta micu' (@siminica) sper ca in trafic o lasi mai moale :)

@lifestyle man doar asa cum ai spus ultima data. fata cu spatele pe aceiasi parte. insa omu nu si-a dat singur seama daca doar asa se poate sau poate si in X.

hai ca e lamurita acum. sper.:blink:

Edited by c0sta

1 nu sunt rau.sunt si eu un baiat mic de 1.68 si 40 de kg cu bocanci in picioare,2 in ceea ce priveste traficul stai linistit,sunt satul de adrenalina,daca intradevar vreau adrenalina schimb cu 2 roti .3 de obicei raspund cu aceeasi moneda...in fine. 4 alternative? nu stiu daca mai sunt,decat o vizita pe la vreun service.

• 1 month later...
Eu unul nu as scimba sub nici o forma rotile intre ele. De ce? E prea mult de explicat

Pai,fara argumente afirmatia nu prea are valoare...:blink:

E greu. Si e mult de explicat. Am vazut ca e o boala cu rotile. Eu am jante din fonta 195x65 R15 cu capace. Destul de urat stiu. Am masina asta de 50mii km pe melagurile patriei. Nu am fost o singura data la echilibrat roti pentru ca nu a fost cazul-si nu este. DECI O DATA AM LAMURIT PROBLEMA CU JANTE DIN ALIAJ DE MAGNEZIU SI TALON MIC-45 sau mai mic. Stabilitate in viraje am, aderenta am, tinuta de drum este impecabila. A da sa nu uit in cazul in care pui jante mai late creste consumul. Acum cazul de fata in care schimbi rotile cum crezi ca e mai trandy: fiecare roata poarta un tipar de rulaj-caucuic+janta strins legat de drum-inclinare spre dreapta(exterior), caroserie, incarcatura, stil de condus, bucsi, pivoti...care stie poate adauga. Nu schimbi numai tinuta de drum ci ceea ce cred eu ca este cel mai important-distanta de frinare.