Jump to content

Se merita reparatia?

Bala

Recommended Posts

Va salut !

Mi-am luat in decembrie un E60... am acum 6000 km cu el.

Merg dupa prietena sa o iau de la facultate, intru in parcare si vad un loc liber cu o masina visinie in dreapta parcata cu spatele. Intru in facultate...

Iesim amandoi si mergem sa spalam masina. Iau masina la verificat dupa ce fusese spalata si cand ma uit: pe usa din spate, un punct visiniu. Dau cu degetul si situatia devenise clara. Ma lovise cu usa....

Acum am un punct cam de 3x5mm pe fata de usa. Nu este indoita dar este zgariat lacul. Vopseaua pare si ea sa nu fie afectata. Culoarea masinii este space grey metalizat.

Acum intrebarile: se merita facuta reparatia? Se va mai vedea ceva? Daca o vor vopsi, se va vedea diferenta de nuanta? Am casco. Se merita facuta reparatia pe casco? Si daca nu, aproximativ cam cat ar costa reparatia.

Va multumesc anticipat!

Din moment ce-ti pui intrebarea daca merita vopsita, sau nu...:blink:

Mai mult de 200 €, nu cred ca te costa vopsitoria. Eu n-as apela la Casco, doar pentru asta.

Daca reparatia costa 200 de euro... Rata la casco pe luna e 250 euro. Ce as putea pierde? o reducere de 5%. 250x12x0.05=150. Deci s-ar merita matematic sa o fac pe casco.

Din punct de vedere tehnic se merita? Sau mai mult se strica printr-o eventuala revopsire?

Nu as lasa-o asa...ma doare sufletul sa stiu ca e "rana" aia acolo.

Sal. Parerea mea e ca inainte de toate sa incerci sa mergi pe la unii care polisheaza bine. S-ar putea sa iesi mult mai ieftin decat daca o vopsesti si in plus nu se va vedea nici diferenta de culoare.

Alegerea ta ... eu asa as face.

Si preventiv poti sa faci si ce zice Dan98 :blink: evita sa te mai duci s-o iei de la scoala :)

dai-i un polish sau las-o asa.o sa-ti para rau ca o sa pierzi timp cu acte,masina in service cat o dura reparatia(nu putin),mai ai si noroc de vreun idiot care sa-ti gazeze ceva la vopsire,sa-ti rupa vreun plastic...incearca intai cu un creion dinacela de astupat zgarieturile si daca nu cu polish.

Nu merita bataia de cap pentru atata lucru. A doua zi s-ar putea sa te trezesti cu problema la loc... si atunci sa vezi nervi.

Mie asa mi s-a intamplat la ultima spalare... Tocmai ce-am revopsit aripa dreapta spate, bara si bandoul de la o zgarietura si dupa ce-am spalat acum 2 zile masina am descoperit bandoul dreapta spate julit, cateva zgarieturi fine pe aripa dreapta spate si o julitura de vreo 2 cm patrati exact pe margina umflata a aripii, care fusese kituita si revopsita... Si niste urme negre sub bandoul de pe usa dreapta spate, probabil de la bandoul altei masini care mi-a facut bucuria... Deocamdata o las asa.

Edited by georgem

Daca totusi,acel "punct" de vopsea visinie nu este foarte mare,si mai e si pe usa din spate,eu as zice sa il lasi asa(daca nu se duce cu polish),Acum,depinde de fiecare,e adevarat ca e urat sa ai E60 foarte frumos si cu un punct de vopsea pe el,dar,daca pe tine nu te deranjeaza...totusi,incearca cu polish !

Imi pare rau pt. ce ti s-a intamplat ! Traim in Romania.... :blink:

Punctul de vopsea al celuilalt s-a dus jos. A mai ramas doar un punct cam de 3x5mm cu o alta nuanta de gri...

Nu radeti de mine, va rog, dar mai exact ce presupune acel polish? Ce fac cei de la service de fapt?

Va multumesc!

pai polisul intinde vopseaua

iar vopseaua nu stiu de fel se vopseste jumate de usa sau toata

gaseste si tu un service bun de vopsitorie ca iti strica nuanata daca nu sunt buni vopsitori

• 2 weeks later...

Am fost la service-ul BMW din Timisoara.

S-a uitat si omul a spus ca nu prea s-ar merita reparatia deoarece se vede foarte putin (asta mai ales dupa cateva spalari).

Daca totusi vreau sa o fac ma costa: polish la service aproximativ 2 milioane iar o revopsire a fetei de usa (dar cica nu ar fi cazul) aproximativ 9 milioane...

• 2 years later...
Punctul de vopsea al celuilalt s-a dus jos. A mai ramas doar un punct cam de 3x5mm cu o alta nuanta de gri...

Nu radeti de mine, va rog, dar mai exact ce presupune acel polish? Ce fac cei de la service de fapt?

Va multumesc!

pai polisul intinde vopseaua

iar vopseaua nu stiu de fel se vopseste jumate de usa sau toata

gaseste si tu un service bun de vopsitorie ca iti strica nuanata daca nu sunt buni vopsitori

polisul consta in lustruirea lacului daca nu sa ajuns la vopsea cu ajutorul unor substante abrazive(min 3).cel mai bun polish il fac cei care stiu sa vopseasca pt ca stiu limita de polisare.am vazut destule lacuri sparte in special la japoneze pentru ca au lacul mai subtire si mai dur.