Jump to content

m3 E92 - consumul real ?

b.husky13

Recommended Posts

nu in oras e ma problema, e motorul mare, ci afara, sub 17 nu scade, nu poti pleca nicaieri cu el departe ca te sparge la gaz. astia la bmw cu ifosele lor, daca faceau a 7-a overdrive nu mai consuma atata, la ce putere are nici nu se simtea. la corvette ultimele 2 sunt cu raport subunitar.

Cabrio-ul consuma cu 5% mai mult decat Coupe-ul (m-am uitat in carte). Are 230 de kile in plus...ce sa faci.

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu reusesc sa inteleg niciodata aceste dispute: pe de-o parte cei care nu au M si isi dau cu parerea si emit teorii, pe de alta parte cei care au si care stiu cat le consuma si la urma cei care au si se lauda prosteste.

Mai oameni buni, eu cand mi-am luat 325i e46 mi-am pus problema consumului (12-13.5 in craiova) si cu timpul am realizat ca imi permit sa merg zilnic cu masina, ba chiar m-am si obisnuit cu acest consum.E drept ca un consum de 20% sau mai mare nu mi-asi permite, dar nici banii de M nu-i am.Asa ca cei care au in buzunar cei 70000 sunt convins ca nu vor avea probleme la pompa,iar cei care cauta un M pe mobile la bani de dacie sa fie foarte atenti sa nu ajunga masinile obiecte de muzeu in fata casei.

P.S : pacat la la dispute de genu asta apar jigniri si rautati...suntem aici sa invatam uni de la alti si impartasim idee si pareri.

Nu reusesc sa inteleg niciodata aceste dispute: pe de-o parte cei care nu au M si isi dau cu parerea si emit teorii, pe de alta parte cei care au si care stiu cat le consuma si la urma cei care au si se lauda prosteste.

Mai oameni buni, eu cand mi-am luat 325i e46 mi-am pus problema consumului (12-13.5 in craiova) si cu timpul am realizat ca imi permit sa merg zilnic cu masina, ba chiar m-am si obisnuit cu acest consum.E drept ca un consum de 20% sau mai mare nu mi-asi permite, dar nici banii de M nu-i am.Asa ca cei care au in buzunar cei 70000 sunt convins ca nu vor avea probleme la pompa,iar cei care cauta un M pe mobile la bani de dacie sa fie foarte atenti sa nu ajunga masinile obiecte de muzeu in fata casei.

P.S : pacat la la dispute de genu asta apar jigniri si rautati...suntem aici sa invatam uni de la alti si impartasim idee si pareri.

Pai tu esti unul dintre cei care emit jigniri si rautati. E o preconceptie faptul ca daca iti cumperi o masina de 70k nu trebuie sa te intereseze consumul. Vad ca e o "cultura" pe forumul asta cu asa ceva. Voi nu va uitati pe la TV ? Nu mai cititi si voi reviste, articole pe net ? Toata lumea isi pune problema consumului, englezii si americanii sunt disperati, nu numai cei care isi cumpara Logan. Si asa e si logic, si etic. Consumul nu inseamna doar bani, inseamna si poluare, si timp petrecut la benzinarii din 200 in 200 de km, etc. Si in plus consumul e o variabila a tehnologiei moderne, daca vrei ceva intr-adevar avansat tehnologic te uiti si la consum. Iar daca ai o masina care performanta si consuma si rezonabil te simti si mai bine cu tine insuti.

Edited by johnw

dude ai inteles gresit!!!

am spus ca eu mi-am pus problema consumului la masina mea si am ajuns sa intelg ca imi permit masina.in general in functie de ce masina ai bani sa iti cunperi ai si bani de gaz.Nu-mi spune tu ca ai 100K de euro de dat pe un M si ti-o cumperi cu gandul ca ii vei face 1 plin pe luna sa te gandesti ca va consuma 7%.De ce am lansat afirmatie asta? pai man e simplu o masina care costa atat presupune o intretinere mult mai scumpa decat una normala, lucru pe care se presupune ca-l stii in momentul achzitiei...=> ca cei care decid sa achizitioneze un M stiu la ce sa se astepte si au si venitul necesar pt a sustine acele keltuieli.

Ce nu e logic si clar? unde sunt jignirile de care vorbesti?

dude ai inteles gresit!!!

am spus ca eu mi-am pus problema consumului la masina mea si am ajuns sa intelg ca imi permit masina.in general in functie de ce masina ai bani sa iti cunperi ai si bani de gaz.Nu-mi spune tu ca ai 100K de euro de dat pe un M si ti-o cumperi cu gandul ca ii vei face 1 plin pe luna sa te gandesti ca va consuma 7%.De ce am lansat afirmatie asta? pai man e simplu o masina care costa atat presupune o intretinere mult mai scumpa decat una normala, lucru pe care se presupune ca-l stii in momentul achzitiei...=> ca cei care decid sa achizitioneze un M stiu la ce sa se astepte si au si venitul necesar pt a sustine acele keltuieli.

Ce nu e logic si clar? unde sunt jignirile de care vorbesti?

Intretinerea si consumul sunt chestii diferite. Ti-am zis, nu te uiti la consum numai din prisma banilor in lumea de azi, asta e o mentalitate invechita. Te uiti si din cauza poluarii, din cauza situatiei mondiale a petrolului, din cauza trendului, si poate si din cauza ca nu vrei sa fii tu fraierul care merge cu 35% consum in oras cand altii consuma 10-15% si au performante apropiate (si sunt o gramada de masini care consuma imens la motoare de 200-250 de cai).

Te uiti si din cauza poluarii, din cauza situatiei mondiale a petrolului, din cauza trendului

CâÞi oameni fac asta?

Astea sunt doar pretexte, partea financiarĂŁ primeazĂŁ.

Pai uita-te la englezi...toti fac asta. In afara de Clarkson :)

Americanii la fel...eu frecventez niste forumuri cu useri in majoritate americani, si acolo e cu totul alta mentalitate, oamenii discuta despre consum fara sa le sara altii in cap (si macar daca acesti altii ar fi cine stie ce magnati sau oameni de afaceri). Si chiar ii preocupa ca totul in viata lor sa fie "o afacere buna" nu isi imagineaza sa dea banii aiurea doar pentru ca au. Unul zicea ca a trecut de la Pagani Zonda la BMW 335i pentru ca Zonda consuma foarte mult :)

Probabil doar cei care nu au bani isi permit sa dea banii aiurea (bineinteles intr-o realitatea virtuala, de fapt ei sunt primii care "sar" pe forumuri cand zice unul ceva de consum).

Sau cu, cat esti mai bogat cu atat esti mai avar. :) Si eu citesc de exemplu m3post si nu se prea vaita lumea de consumul M3-ului.

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=154771

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=125458

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=80035

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=139066

etc...si toata lumea vorbeste civilizat si la obiect despre acest lucru. Numai romanii nostri sar in sus ca arsi.

Chiar nu ii inteleg pe cei care isi cumpara masini SCUMPE, cu motoare MARI si PUTERNICE si apoi se uita la consum.

La o masina performanta consumul nu mai conteaza.

Daca vrei o masina cu motor mare si puternic consumul e ultimul lucru care te intereseaza.

Daca vrei si putere si vrei si consum iti iei 325i, nu iti mai cumperi M, iar daca te intereseaza consumul iei un 320d. :)

Parerea mea.

Bah, eu unul am obosit sa o tot aud p-asta cu "la o masina performanta consumul nu conteaza". Hai ca as mai intelege-o daca ar veni de la posesori de Koeniggsegg, dar se pare ca nu e cazul.

Consumul conteaza, cui ii place sa alimenteze din 50 in 50 de km?

Daca M3 ar avea consum dublu cat concurentele nici dracu' nu si-ar mai lua. Si consumul ii preocupa mult si pe cei de la BMW, numai pe vreo cativa romanasi nu.

Edited by exxe

Nu, decat daca ar fi de 2 ori mai puternica . :) Ideea e comparatia cu masinile normale . Daca vrei masina de 4000cmc si 420cp trebuie sa accepti si un consum mai mare decat la o masina normala . Nu poti sa iti iei masina cu motor mare si apoi sa te vaiti ca iti consuma mai mult decat LOGANUL lu' vecinu.

Vad in semnatura ca ai masina cu motor mare. Te vaiti ca iti consuma peste 15% ? Esti invidios pe cei cu Tico si Matiz ? Nu cred . Atata timp cat masina fuge de benzina pe care o consuma trebuie sa fii multumit . :)

Pana la urma totul se reduce la modul de mers si la caii putere . De exemplu, eu cred ca un LOGAN 1.4 consuma mult . De ce ? Pentru ca pentru 75 de cai amarati consuma mult . Iar daca te pui sa alergi LOGANUL scoti un consum mai mare decat ai putea scoate cu un BMW cu motor de 2000cmc . Vezi http://www.youtube.com/watch?v=N8XDscWleKw . Ce-i drept, in Clipul ala masina economica e alergata la maxim . In conditii de trafic, cu o masina cu motor economic scoti consum foarte bun cand mergi "la consum". Daca te pui sa o alergi, consumul se apropie de cel al unei masini cu motor mare, cu mentiunea ca cea cu motor mare merge "lejer" .

Asa ca daca ai un M3 si mergi mai tare decat 90% din masinile intalnite, nu poti sa zici ca iti consuma mult . Ai motor mare, puternic, mergi tare cu ea, e absolut normal sa iti consume mai mult decat alte masini.

Exemplu concret : un prieten cu masina usoara cu motor de 1.1 a consumat pe 120 km de drum de munte 12-13 litri de benzina . A alergat-o serios . Mie mi-ar fi trebuit vreo 15 litri si am motorul de 2 ori si ceva mai mare decat cel de fiat, am masina cu 12 ani mai veche . Dar el cu 12 litri a alergat-o la maxim si sunt sigur ca eu cu 15 litri as fi fost mai rapid decat el si sunt sigur ca nici nu fortam masina . :) In schimb el daca facea drumul la consum ii trebuiau 6-7 litri, iar mie mi-ar fi trebuit 12 litri.

Nu, decat daca ar fi de 2 ori mai puternica . :) Ideea e comparatia cu masinile normale . Daca vrei masina de 4000cmc si 420cp trebuie sa accepti si un consum mai mare decat la o masina normala . Nu poti sa iti iei masina cu motor mare si apoi sa te vaiti ca iti consuma mai mult decat LOGANUL lu' vecinu.

Corect.

Dar nici nu poţi să spui că nu contează consumul, asta e un fel de bravadă.

Contează şi consumul din moment ce nu trăieşti şi nu mănaânci ĂŽn maşină, ai şi alte cheltuieli.

Vad in semnatura ca ai masina cu motor mare. Te vaiti ca iti consuma peste 15% ? Esti invidios pe cei cu Tico si Matiz ? Nu cred . Atata timp cat masina fuge de benzina pe care o consuma trebuie sa fii multumit . :)

Maşina mea consumă peste 20% ĂŽn aglomeraţie, consumul mediu urban este de 20.5%.

Nu mă vait şi nici nu mă deranjează ĂŽnsă nu pot spune că nu contează consumul.

Pana la urma totul se reduce la modul de mers si la caii putere . De exemplu, eu cred ca un LOGAN 1.4 consuma mult . De ce ? Pentru ca pentru 75 de cai amarati consuma mult .

Consumă mult doar din prisma puterii ĂŽnsă dacă te gândeşti că este o maşină destul de mare şi spaţioasă, nu consumă chiar aşa mult.

Dacă era mic cât un Matiz şi consuma 12%, atunci puteai spune că are un consum mare.

Edited by Ciupanezu

Depinde si de om, depinde si in comparatie cu ce consuma mult... M3 e92 pare a avea un consum mai mult decat decent iar daca ar fi sa am atatea zeci de mii de euro de dat pe o masina ar fi o placere sa ma dau jos la pompa si sa alimentez :) Edited by duxter

De exemplu, eu cred ca un LOGAN 1.4 consuma mult . De ce ? Pentru ca pentru 75 de cai amarati consuma mult .

Exact! Consuma foarte mult.....

Cart despre partea cu spatiul hai sa fim seriosi ..@ciupanezu, daca vrei o masina care sa consume putin in comparatie cu patiul pe care il ofera...ia-ti un autobuz :) :) :)

• 2 weeks later...

cca 4500 km germania si inapoi numai pe autostrada exceptand ro viteza 120-180 cel mai mult in jur de 150 consum mediu pe toata distanta 13.6%. mai tare am mers in ro decat in de, era f aglomerat, am fost in nord.

desi consumul este relativ redus totusi raportat la performante, m3 nu e masina de long touring, bagi benzina de 60 eu la fiecare 300km.

am ajuns la concluzia ca masina ideala e un bmw sau vw/audi cu motor diesel de 2000 177hp si cutie automata. 10% in oras si 7 afara la viteza maricica. restul sunt mofturi daca ti le poti permite, in orice caz bani aruncati.

He he...adevarul e ca e chiar frustrant sa ai un M in vest...nu prea poti sa-i dai in goarna prea tare...sunt camere la tot pasul, politie la fel, amenzi usturatoare si legislatie bine pusa la punct ce se respecta la sange! Sa mai nimeresti si ceva aglomeratie pe Autobahn...s-au dus sansele de distractie!

Consumul mi se pare chiar foarte bun...iar autonomia ar fi trebuit sa fie de 400-500km cel putin...