Jump to content

m3 E92 - consumul real ?

b.husky13

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

OFFTOPIC:

Dupa ce am citit intreg topicul asta singura intrebare care o am e oare cat consuma un F16 ? (sau un F15 ...) sunt tare curios cata benzina pot arde ...

In "Tactical Reference" it is written, that F100-PW-229 has "only" 28500lb of thrust. It should be 29160lb (79.1kN dry, 129.6kN wet).

Is this*28500lb*only in "Tactical Reference" or in FM too?

I think, fuel consumption is too big. At 5000ft, flying*820KNOTS (with afterburner) F-16 burns about 90000lb/h.

0.726lb/(lbf h) - 0.726*17800=12923lb/h

2.060lb/(lbf h) - 2.060*29160=60070lb/h (AB)

11712kg/h*2.2046/2=12910lb/h

54370kg/h*2.2046/2=59932lb/h (AB)

0.693kg/(kG h) - 12323lb/h

2.6kg/(kG h) - 75750lb/h (AB)

So why in RV is it above 90000lb/h? Could someone write the reason? Maybe I don't know something.

E clar ca isi fac probleme cat consuma nu ? :) deci este normala intrebarea din TOPIC :) pacat nu pot da un raspuns adecvat :)

Edited by BeRnEk

Oare ce legĂŁturĂŁ o avea consumul unui avion de luptĂŁ cu un M3?

Legatura care vroiam sa o fac cu un offtopic este urmatoare:

Chiar si unde nu conteaza banii se pot face probleme de consum :) asa ca stimabilul care a deschis acest topic are tot dreptul si merita informat cat mai bine asupra nelamuririi sale.

consumul conteaza din orice si din toate punctele de vedere. cei care sustin ca nu conteaza vor de fapt sa spuna altceva, acelasi lucru cu cei care isi atarna de gat lanturi de aur ca de porc, sau altii asemenea. isi inchipuie ca sunt bogati, incearca sa adopte o atitudine cum cred ei ca ar fi conform standardului pe care incearca sa il afiseze. ce masina alegi, cu ce consum, e o optiune personala ce tine de preferinte si posibilitati materiale individuale. am cunoscut astfel de oameni, fara exceptie nu munceau pt banii aia putini pe care ii vanturau ca sa para mai multi ci ii furau si fara exceptie au sfarsit rau, in parnaie sau zona adiacenta. Edited by fbdcnt

• 7 months later...
  • 1 month later...
Guest poleposition

la fel de tampit e la M6, rezervor de 70 de litri la v10 de 5000 cmc.

In sfarsit, probabil ca din considerente legate de performante vs greutate etc.

si la sosea bag cam la 350. pe mine ma deranjeaza, nu stiu pe altii. porsche mananca mai putin. acum daca am dat banii pe asta nou nu mai am ce face, nu-l pot vinde. e prea nou sa accept un pret de rahat si prea vechi la 1an/20.000km sa obtin un pret acceptabil. oricum cred ca mai bine luam porsche sh aproape nou cu cat am dat pe asta.

desi am fost fanul motorului v8 din nostalgii americane am ajuns la concluzia ca e de porc. masina e grea si motorul prea mare. o masina sport trebuie sa fie usoara, asta nu e, e mai degraba un gt mai mic.

porche e masina sport absoluta chiar daca sunt fan bmw. probabil daca eram milionar sa mi le pot permite eram fan porsche. asa ma multumesc cu ce am sau ce pot avea. e bine si asa.

Edited by fbdcnt

concluzia e aceeasi atunci, m3-ul nu e o masina de zi cu zi.

ai putea sa iti mai iei un 330d, e46, ca sunt ieftine acum, sa ai si ceva performanta si un consum bun, ca o a doua masina.

pentru drumurile zilnice pe care le-ai face cu orice alta masina, parca nu merita "chinuit" m3-ul.

oricum am observat ca si nemtii gandesc eficient si economic, cand vine vorba de consum, si in general occidentalii.

250 km e un chin in oras....

Si te gandesti ca sunt alte masini in jurul a 420 de cai care stau in fata la m3 si consuma si mai putin.

Nu stiu r8 cat consuma, desi la tot 420 de cai ii da nas la m3 oricand...

Pai nu poti compara bmw cu porsche, alea sunt facute usoare pentru cox sport pur sange.

Tu ai vrut cabrio, te plangi ca e greu, pai de aia e vreu, 250kg mai greu, pt ca e cabrio.:)

r8 ala e cam o prostie de masina. de la distanta arata bine, cand te apropii parca nu e asa bine finisat. in interior se degradeaza repede. m-am lamurit, aia pe afara sunt mai destepti ca noi, stiu sa aleaga. care are bani de masina sport ia porsche nu m3, sunt f putine pe strazi, de porsche e plin. acum ultima data in elvetia se umpluse de z-uri noi, astea cabrio cu hardtop, frumoase rau. aici n-am vazut nici una pe strada, doar la bavaria.

romanii sunt needucati, nu stiu ce sa cumpere cu banii nici cand ii iau, problema lor e sa iasa in evidenta nu sa-si ia ceva de calitate. e inflatie de x5, q7, hummer, n-am vazut asa ceva nicaieri. pana si la bulgari am vazut aston, porsche modele mai rare sau cu body kit tech art sau altele. astia au murit la x5/q7 si cei mai rasariti la bentley.

Edited by fbdcnt

Nu stiu r8 cat consuma, desi la tot 420 de cai ii da nas la m3 oricand...

ei nu zau ? :)

Erau 2 video pe youtube postate de m5board.com parca, in care m3 e92 isi lua urat de tot de la r8, mai ales de pe loc. 4x4 isi spune cuvantu.

Le-am cautat si acum sa-ti arat dar ciudat, ''removed by user''.

In schimb acelasi site a facut upload la 2 in care r8 cam e ajuns din urma de m3...

Fiind siteul despre M, oare or fi partinitori?

Niste comparatii.

r8 v10 tsi vs. m6

r8 r-tronic vs. m3 e92

Tractiunea spate e lege daca pui pasiune in a conduce, ai dreptate :)

Vad pe siteu ala ca r8 nu are limitare de viteza, macar de grija asta au scapat posesorii :lol:

Pole tot zicea ca vrea sa o scoata la m6, cred si eu ca e enervant cateodata, la atata putere, imediat e la 250.

Edited by roco123

coincide consumul real cu cel afisat pe mobile ??? :) @_@

N-ai citit nimic din acest topic, asa e?

asa e

coincide consumul real cu cel afisat pe mobile ??? :lol: @_@

N-ai citit nimic din acest topic, asa e?

asa e

dar ia uite si tu ultimele posturi tot de r8 vs x se arde. crezi ca ma apuc sa citesc toate 11 pagini acuma ca sa nu supar pe cineva ??