Jump to content

Kit bi-xenon

Maryan

Recommended Posts

Salutare! Am un 320D - an 2002 si am faruri xenon. Am avut parte de un accident si la casco mi-au dat far bixenon ( prb a fost doar la farul din partea stanga ). As vrea sa pun si pe dreapta bi-xenon. Farul bixenon complet a aparut pe factura la casco in jur de 36 mil ( original de la bavaria ) . Ca sa pun si pe partea dreapta far tot bixenon trebuie sa-l schimb cu totul ? Ca nu prea ma incumet sa dau 36 mil pt ink un far . Alte posibilitati exista ?

poti dar trebe sa faci o mica ajustare a sclului poate spun tampenii dar cei care vand xenoane pe forum te pot lamuri

dar cea mai buna metoda e spusa de @doryboss peste o perioad de timp sa nu fie batator la ochi :blink: "te loveste cineva" in far cu coltul masinii ...... bla bla bla nu e frumos da ...... na

ai unu sau doua ridicatoare de tensiune pe noul far ?

Edited by clauberty

Ai nevoie de un far tot bi-xenon asta in cazul in care exista pe E46,eu nu am de unde sa stiu.Ideea e ca in farul cu bi-xenon acolo unde e lupa exista o clapeta care se deschide si permite fazei scurte sa lumineze mai tare asta in combinatie cu faza lunga (becurile din faza lunga) care se aprind in mod normal cand apesi maneta ptr faza lunga.Deci asta este bi-xenon-ul de fapt.

eu stiam ca la facelift, exista doar far normal (fara xenon), sau cu bi-xenon.

:blink: cum adica? Adica nu sunt E46 facelift cu xenon din fabrica?

Salutare! Am un 320D - an 2002 si am faruri xenon. Am avut parte de un accident si la casco mi-au dat far bixenon ( prb a fost doar la farul din partea stanga ). As vrea sa pun si pe dreapta bi-xenon. Farul bixenon complet a aparut pe factura la casco in jur de 36 mil ( original de la bavaria ) . Ca sa pun si pe partea dreapta far tot bixenon trebuie sa-l schimb cu totul ? Ca nu prea ma incumet sa dau 36 mil pt ink un far . Alte posibilitati exista ?

ciudat, eu stiam ca la facelift toate sunt bi-xenon...si daca e din 2002 e facelift, nu?In fine, nu e necesar sa dai 1000EURo de la bavaria, eu de exemplu am gasit far nou cu bixenon la 350EURO...vezi ca se mai vand pe forum pe aici faruri de genu...

Eu am E46 Facelift fara nici un fel de xenon :blink:

Se poate monta instalatie de xenon (nu becuri) pe farurile pe care le am sau trebuiesc schimbate cu totul?

Eu am E46 Facelift fara nici un fel de xenon :blink:

Se poate monta instalatie de xenon (nu becuri) pe farurile pe care le am sau trebuiesc schimbate cu totul?

se poate monta oricare din variante(kitOEM,sau aftermarket sau alt far),...dar nu inteleg de ce fara becuri?Vrei kit xenon sa mearga cu becuri normale?

Eu am E46 Facelift fara nici un fel de xenon :)

se poate monta oricare din variante(kitOEM,sau aftermarket sau alt far),...dar nu inteleg de ce fara becuri?Vrei kit xenon sa mearga cu becuri normale?

Ma refeream ca sa aiba lampi(lupe cum spun unii) din alea, nu becuri de xenon :blink:

am si eu o intrebare. la E39 exista faruri bi-xenon? eu am faruri cu xenon si in cazul in care farurile mele "patesc" ceva pot sa le schimb pe casco si sa imi pun bi-xenon? sincer nu am vazut pana acum nici un E39 cu bi-xenon!

:blink:

din cate stiu eu nu exista...doar la E60

Eu am E46 Facelift fara nici un fel de xenon :)

Ma refeream ca sa aiba lampi(lupe cum spun unii) din alea, nu becuri de xenon :)

daca vrei si lupe atunci mai bine cauti farurile cu totul...adica faruri OEM compelte cu bixenon...si bineneteles alea vin cu tot cu lupe din fabrica.

Sau poti opta pentru faruri FK...ceva tunninguri ieftine, e alegerea ta.

pentru a nu mai deschide un topic nou, intreb si eu aici!

toata lumea zice la e 60 ca are bixenon, dar lupa este doar pe faza scurta si se vede clar lumina galbuie la schimbarea pe faza lunga, de ce ii zice bixenon cand de fapt nui chiar asa . a vazut cineva pe e 60 faruri bixenon ?adica sa aibe 2 lupe pe far ? eu nu am vazut decat la modelele dupa 2007

toata lumea zice la e 60 ca are bixenon, dar lupa este doar pe faza scurta si se vede clar lumina galbuie la schimbarea pe faza lunga, de ce ii zice bixenon cand de fapt nui chiar asa . a vazut cineva pe e 60 faruri bixenon ?adica sa aibe 2 lupe pe far ? eu nu am vazut decat la modelele dupa 2007

Bixenonul la E60 este realizat dintr-un opturator optic in farul de faza scurta.

In momentul in care dai lunga concomitent cu aprinderea halogenului fazei lungi se trage laoparte si acel opturator din lupa fazei scurte permitandu-i acesteia sa lumineze pe o distanta mai mare...

Daca vrei sa te convingi, pune pe cineva sa schimbe fazele in timp ce tu stai in fata masinii si privesti atent lupa de xenon...

P.S. Personal mi se pare o aberatie folosirea termenului "bixenon" atata timp cat pe faza lunga este totusi bec cu halogen!

Edited by Sorin Golf 3 cabrio

Bixenonul la E60 este realizat dintr-un opturator optic in farul de faza scurta.

In momentul in care dai lunga concomitent cu aprinderea halogenului fazei lungi se trage laoparte si acel opturator din lupa fazei scurte permitandu-i acesteia sa lumineze pe o distanta mai mare...

Daca vrei sa te convingi, pune pe cineva sa schimbe fazele in timp ce tu stai in fata masinii si privesti atent lupa de xenon...

P.S. Personal mi se pare o aberatie folosirea termenului "bixenon" atata timp cat pe faza lunga este totusi bec cu halogen!

la fel si la E46 facelift...varianta cu xenon!