Jump to content

NOUA TAXA PE CO2

mrx

Recommended Posts

OK ...deci sistemul prevede o taxa de 200 de euro pentru masinile care emit 161-165 grame de CO2 pe kilometru, 750 de euro pentru cele care emit 166-200 de grame, 1.600 de euro pentru cele cu emisii de 201-250 de grame si 2.600 de euro pentru cele ce genereaza peste 250 de grame per kilometru. Asta ar fi taxa in Franta din decembrie 2007, acum ca orice roman intreb : nu se pot dribla emisiile Co2 ?... de exemplu io am un 325i euro4 cu 217 g/km, cum sa fac sa intru in categoria 750 euro ?

Dar in Franta statul da bani celor care isi cumpara masini foarte putin poluante (hibrid sau cu capacitate cilindrica foarte mica). Nu cred ca ar face la noi asa ceva.

Da asa este luati fratilor si cititi http://www.bizcity.ro/eveniment/taxa-auto-...anta-35223.html

Acum problema e ca astia platesc taxa la masinile noi ..de ce am platii si noi pt o masina ce a mai fost inmatriculata in spatiul UE ?

Dar in Franta statul da bani celor care isi cumpara masini foarte putin poluante (hibrid sau cu capacitate cilindrica foarte mica). Nu cred ca ar face la noi asa ceva.

Da asa este luati fratilor si cititi http://www.bizcity.ro/eveniment/taxa-auto-...anta-35223.html

Acum problema e ca astia platesc taxa la masinile noi ..de ce am platii si noi pt o masina ce a mai fost inmatriculata in spatiul UE ?

:blink: good point

• 1 month later...

am intrat pe www.promotor.ro si au acolo un calculator cu noua taxa. Deangeaba ca tot platesti scump daca vrei sa iti aduci o masina euro 2 sa zicem. Tot nu au rezolvat nimica si cu noxele astea este o vrajeala..pai daca ai ceva probleme poate pe la masina sau catalizatorul e pe gata si te duci la RAR si iti baga aia o valoare de lesini :twoup: ....Eu zic ca e o prostie si trebuie sa se scoata taxa sau daca nu sa se puna pe euro o taxa fixa...

euro 1- 1000 euro

euro 2- 800 euro

euro 3- 500 euro

euro 4- 300 euro....

Asta ar trb sa fie taxa de mediu...pentru ca totusi traim in romania si asta ne ocupa tot timpul...traiasca RABA si DACIA care te intoxica cu fum zilnic.

Asa de curiozitate am cautat un ursulet in Germania si era din 1988 318 si fratilor avea bulina verde...daca nu stiti s-a introdus in Germania o lege...tot legata de poluare. Nu intru in detaliu dar am ramas masca cand am vazut bulina verde la un ursulet.

M-am saturat de tara asta!!!! Traiasca UE :twoup:

"Bulina" de care spui e legata de emisiile de pulberi (microparticule). La motoarele cu benzina acestea nu pun in genere probleme; chestiunea devine mai delicata la diesele (care daca nu au filtru de particule cam scot particule de carbon adica negru de fum adica funigine, vizibila indesebi la accelerare sub forma de fum).

Nu trebuie confundata aceasta "bulina" (placheta) cu normele EuroX.

La capitolul emisie de CO2: taxarea in functie de aceasta emisie reprezinta impozitare multipla, caci CO2 provine exclusiv din combustibilul ars, fiind si considerabil constanta fata de calitatea combustibilului. Acesta este deja taxat, si nu putin. Aceasta este impozitarea multipla directa. Mai departe: mai exista si un mecanism de taxare indirecta: fiindca motoarele cu cilndree mare au tendinta sa consume mai mult combustibil SI pentru autovehicule echipate cu motoare mari acciza perceputa este progresiva. Cu acest aspect eu unul nu-s in mare dezacord: in principiu poti sa citculi si cu X cmc; sigur ca 2X sau 4x e mai interesant de condus - dar daca vrei "misto", n-ai decit sa platesti ceva in plus.

Desigur ca pentru politicieni e mai sexy sa fie "preocupati" de natura decit de propriile buzunare - vezi nou descoperita pasiune ecologica a lui Al Gore, dupa ce a pierdut alegerile.

Edited by osa