Jump to content

530D 2001 265.000 km

DSF

Recommended Posts

530D, 2001, Arata si se comporta superb pentru 265.000 Km

post-5623-1203202442_thumb.jpg

Turbo, catalizator, intercooler, pompa motorina noua, anu trecut de fostu proprietar.Full service la reprezentanta BMW. Am facut test complet la dealer si nici o eroare, doar probleme marunte ( chedere, becuri ,etc)

Ma feresc de termenul full "Vitan" : xenon, navi 16:9, TV, MKIII, parktronic fata, spate, perdele electrice, volan habar n-am ca n-am mai vazut pe 530D, xenon, steptronic, piele, TV, clima bi-zona,telefon , comanda vocala.

Ce m-a surprins este consumu 7.5 regim mixt ( Locuiesc in Olanda). Marturisesc ca ma asteptam la 11 l/100 km, ( un E-Classe , 220 CDI, 2002, consuma 9-10 mixt) iar asta e cu 2 secunde mai rapida.

Pana s-o cumpar eram adeptul cutiei manuale , dar steptronic-ul de pe BMW m-a convins, trage pana iti ia politia carnetul. Am fost in Germania pe Autobahn ca sa vad cat poate 250 limitata la 265.000 km mi se pare o confirmare a calitatii BMW. O sa-i fac un test pe dinamometru ca sa va de curiozitate cat scoate din 193 hp standard.

Paradoxal masina asta m-a lecuit de boala vitezei, ( mi-am pus limitatorul de viteza la 140, pentru ca in prima noapte cand am luat-o credeam ca merg cu 120 si aveam 180 , respectiv mi-am luat amenda de 164 euro, asta pentru ca era prima in Olanda unde locuiesc, altfel ramaneam fara carnet.).

Vreau sa ii fac un detailing complet.

Am si inceput usor , o sa postez un tutorial despre jante cat de curand.

Asa arata o Janta pe masina

Si asa a devenit dupa 2 ore

Doar Turtle Wax, Turtle Wax Extreme Nano Wheel Clean, si Bio si restu o perie bun si Sfantu Biceps.

Apropo mare dezamagire Turtle Wax Plastic Nano Cleaner, daca stiti ceva mai bun pentru plastice astept sugestii.

Nu cumparati din asta ca e silicon 100%

Edited by DSF

"530D, 2001, Arata si se comporta superb pentru 265.000 Km"

In Ro o astfel de masina e catalogata ca fiind: veche, rulata mult....etc

ii mai trebuie mult romanului sa inteleaga ca o masina si cu 250.000 km nu este o cazatura asa cum cred unii, romanul e obisnuit ca masina sa aibe sub 150.000 si daca se poate chiar sub 100.000 km, doar prin asta intelege romanul o masina SH, o mentalitate care lasa de dorit.

masina e destul de ok, dat fiind locurile unde s-au facut reviziile.

Edited by wind316

"530D, 2001, Arata si se comporta superb pentru 265.000 Km"

In Ro o astfel de masina e catalogata ca fiind: veche, rulata mult....etc

ii mai trebuie mult romanului sa inteleaga ca o masina si cu 250.000 km nu este o cazatura asa cum cred unii, romanul e obisnuit ca masina sa aibe sub 150.000 si daca se poate chiar sub 100.000 km, doar prin asta intelege romanul o masina SH, o mentalitate care lasa de dorit.

masina e destul de ok, dat fiind locurile unde s-au facut reviziile.

Una e o masina care a mers 250.000 in Olanda, alta o masina care a facut 250.000 in Romania, infrastructura nu se compare.

Piele fara incalzire:cum stiu altii sa-si configureze masinile. :blink:

Eu pana acuma nu am simtit necesitatea de scaune de piele incalzite.. Cred ca vara m-as dori scaune racite (am piele neagra) dar nu am vazut asa ceva pe o masina inca :)

@DSF, veel plezier met je nieuwe auto!

Frumoasa masina.Sa te poarte sanatos.

Piele fara incalzire:cum stiu altii sa-si configureze masinile. :blink:

Viteza maxima constructiva pentru acest model este de 230 km/h.

Acu nu vrea sa incep cu "am mers cu dacia cu 160 si mai aveam pedala ", eu vb de bord, o sa verific cu GPS de pe telefon si probabil sunt vreo 10-15 km eroare, poate si mai mult, ca la orice masina.

Pretul a fost 12.000, iar despre sutele de mii de km aveti un post in sectiunea "Opinii si editoriale " - "Masini Sh Germania si Olanda- Mit sau Realitate"- asta in caz ca inca va considerati super norocosi ca

ati cumparat un diesel de 6-7 ani cu "doar" 80.000 km in bord.

As fi vrut si incalzire in scaune, dar cand cumperi o masina iti faci o lista de prioritati , la mine a fost stare tehnica buna si vizuala si apoi sa aiba cat mai multe dotari, iar incalzirea in scaune nu cred ca e asa importanta pentru ca are incalzire auxiliara ( asta in cazul in care o sa-mi dau seama cum functioneaza, ca am incercat sa-l programez la o ora si nu s-a intamplat nimic)

Referitor la sutele de mii de km stiu cel putin 6 masini ( BMW si mercedes ale prietenilor cumparate peste 200.000 aici , si nu prea au probleme grave), iar cand reprezentanta BMW iti da vreo 100 coli A4 printate cu tot ce s-a schimbat la masina din 2001, iar la test iese ok nu cred ca ar trebui sa-mi fac prea mari probleme.

Singura mea temere este cutia steptronic ca am auzit ca sunt cam pacatoase, si nu prea se repara ( noua e vreo 6000, si sh vreo 3000), ca in rest ce poate sa pice, o turbina (800 euro ) o schimb singur in 4-5 ore( desi e schimbata in 2007, cu intercooler, si catalizator), restu sunt amanunte ( mai stiu eu ce pompa de apa, relee, senzori). Iar in privinta pieselor din cat am observat sunt cu vreo 30 % mai ieftine ca in Romania doar manopera te ucide aici, dar o pot repara singur.

Edited by DSF