Jump to content

cateva probleme (oglinzi, motor)

Recommended Posts

Salutare,

Numele meu este Roby, sunt din Timisoara si sunt de putin timp posesor al unui BMW 318D, fabricatie 12/2004.

Va rog mult sa ma ajutati cu cateva probleme/nedumeriri legate de noua masina deoarece nu ma pricep la aceasta marca (am avut opel inainte).

Inainte sa-mi expun problemele vreau sa va spun ca am folosit mult functia search si nu am gasit rezolvare la aceste probleme in topicele mai vechi.

:blink: O problema destul de deranjanta este faptul ca am observat ca oglinzile de la masina mea nu se incalzesc sub nici o forma, nici standard si nici daca activez dezaburirea lunetei. Citind in topicurile vechi am facut rost de o lista de sigurante si am gasit siguranta 25 ca ar fi pt incalzirea oglinzilor. Pe masina mea nu aveam (fizic) acea siguranta montanta. Am pus una de 5 asa cum scrie in schema lor, dar nu s-a schimbat nimic.

Am eu ghinionul ca masina mea sa nu aiba oglinzile incalzite ? Exista asa ceva la BMW ? sau e vreo problema la oglinzi (mi se pare ciudat ca ambele nu se incalzesc).Atasez mai jos o poza cu masina pt a vedea modelul de oglinda. Specific ca oglinzile au o tenta albastruie si sunt electrice.

:) A doua este o nedumerire. Vreau sa va intreb daca motorul de pe masina mea 318d, 1995 cm3, 116 cp este cumva acelasi motor cu cel de pe 320d de 1995 cm3 150cp, diferind doar softul si/sau altceva ? Am vazut intr-un topic ca au greutati diferite (era vorba cumva de versiunea veche de pe 318d ?). Pot linistit sa ii fac chiptuning si daca da la cati cai as ajunge si cu ce riscuri (daca exista?) ?.

Vreau sa intreb membrii mai vechi din Timisoara daca la noi AB este cumva la Banat Car pe Lugojului sau in alta parte ? Si ce service-uri imi recomandati aici pt chestii minore/majore la BMW ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Edited by robytza

nu stiu daca ajuta insa verifica la oglinzi daca ti-s conectate firele...eu am patit la fel, cele doua fire de alimentare pentru incalzirea lor erau iesite din oglinda. Din cate stiu eu toate oglinzile au incalzire standard la modelul tau...sau poate nu sunt originale si nu au incalzire.

La partea de motor...capacitatea e la fel si la 318 si la 320...e chestie de soft, si da, poti face un chip tunning la motor sa-i maresti puterea, vezi ca mai sunt pe forum firme sau persoane care fac acest lucru.

• 8 months later...

deoarece a revenit aburul pe oglinzi. am desfacut azi sticla la oglinda sa vad ce se intampla de nu se incalzesc.

rezultatul este ca sticla nu are fisele pentru dezaburire (deci e fara) si problema mai grava e ca in carcasa oglinzii nu exista acele 2 fire care ar veni conectate la o sticla prevazuta cu fisele pentru dezaburire.

imi ziceti va rog ce sa fac dupa ce cumpar sticlele prevazute cu dezaburire ? de unde trag acele fire ? stie cineva de unde vin ?

multumesc

tragi 2 fire din ogilda pana in fata de portiera sus,acolo iti trebue o mufa cu 2 conectori,ca sa poti demonta oglinda cand ai nevoie,din mufa aia trebue sa cuplezi firele in conectorul care e pe stalpul din fata,pe unde merg cablurile de la reglaj oginda si de acolo in tabloul de sigurante

-la e46 ele sant alimentate in permanenta,cand ai contactul pus

-cel mai simplu ar fi cand dezmembreaza cineva o masina lovita sa ii iei cablajul cu tot cu mufe.