Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Inovatii design BMW

avlad

Recommended Posts

Citeam zilele trecute cateva pareri contradictorii pe forum. De exemplu ca shark fin aftermarket ar fi hilar. Diverse kit-uri de caroserie ce imita kit-ul M ar fi tiganie. Pe de alta parte angel eyes pe e46, model pe care nu a existat niciodata din fabrica, ar fi o imbunatatire cu gust a look-ului. Sau trimuri vopsite cu spray-ul aluminium look la fel. Eventual montare de inele dubioase in bord. Stopuri pe led-uri. Si altele. Ce parere aveti despre aceste elemente aftermarket ce imita inovatii de design BMW montate pe masinile noastre? Cum imbunatatim look-ul intr-un mod cat mai placut? Ce e kitch si ce e bun gust?

Cum imbunatatim look-ul intr-un mod cat mai placut? Ce e kitch si ce e bun gust?

Nu cred ca exista tot timpul o regula a bunului gust.Ce place unora, pentru altii este de prost gust.Depinde de la om la om cred.

Cum imbunatatim look-ul?Fiecare sa monteze pe masina ce doreste si cum doreste.

Edited by Bavaria

Cum imbunatatim look-ul intr-un mod cat mai placut? Ce e kitch si ce e bun gust?

Nu cred ca exista tot timpul o regula a bunului gust.Ce place unora, pentru altii este de prost gust.Depinde de la om la om cred.

subscriu :blink:

Nu ma refer aici la tuning. Doar la elemente de design ce definesc marca BMW. Sau chestii de trend in designul actual. Chestii ce exista ca optiuni de fabrica, elemente ce exista in filozofia BMW de design. Insa multi dintre noi, marea majoritatea mi se pare, am luat masinile sh. Evident ca nu gasesti pe aceste masini absolut tot ce ti-ai fi dorit. Mai mult, poti gasi pe ele si lucruri pe care nu ti le-ai fi dorit.

Evident ca gusturile sint diferite, dar totusi daca 20 de oameni apreciaza un lucru si 2 il detesta cred ca putem spune daca este ceva de bun gust sau nu. E doar o discutie si eram curios ce apreciaza posesorii de BMW ca elemente de design pe care le doresc pe masinile lor. In definitiv BMW nu este doar motor, cutie, feeling. Cred ca si look-ul are un rol important. Cel putin pentru mine asta a fost primul element ce m-a fermecat inca de cand eram copil si le vedeam pe strada. Restul le-am descoperit abia cand am ajuns sa si conduc asa ceva.

Nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie. In fond fiecare face ce vrea din masina lui. Asta e parerea mea despre care o sa zica multi ca e egoista.

In general majoritatea decide si cred ca asa se hotareste si ce merge si ce nu pe o masina. Plus ca depinde si ce e pe val, in sensul ca poate peste 2 ani nu o sa-si mai puna nimeni angeleyes pt ca vor zice ca a expirat moda.

Dar parca tot ce-mi place mie e mai frumos.

Ce e kitch si ce e bun gust?

Chiar, ce inseamna de fapt kitch? :blink:

Daca vorbim despre kitsch vs bun gust, gusturile nu se discuta. Nu se discuta, dar se pot comenta, chiar daca, la urma urmei, fiecare face ce doreste cu banii sai si cu masina sa. :)

Eu mi-am pus angel eyes pe E46, dar acestea sunt lumini de pozitie. Am considerat ca trimurile masinii sunt mai frumoase in culoarea acesteia si le-am vopsit la AB in acelasi cod de culoare ca si caroseria. Am considerat ca niste inele la ceasurile de bord incadreaza mai frumos, fie ele chiar si "dubioase". Cu toate ca nu mi-am pus, chiar si stopurile pe led-uri sunt frumoase si, mai ales, functionale. Poate am sa-mi pun candva. Totusi, codita aia de rechin, atata vreme cat nu este functionala, ci doar o bucata dubioasa de plastic de pe care nu s-a sters nici macar "GPS/Pilot" nu pot s-o incadrez decat la kitsch. Exista de vanzare la AB shark fin aftermarket, dar probabil ca sunt prea scumpe. Un Pilot este doar 11 ron.

PS: Nu toate E39 au inele la ceasurile de bord. Este foarte probabil ca unul din fostii proprietari sa fi pus si acele inele, iar actualul proprietar sa le considere din fabrica. :)

Edit: Ma distreaza ca se discuta intre bimmeri astfel de subiecte, in timp ce admiram la fiecare pas Loganuri cu angeleyes, Oltcituri cu covorase BMW, Forduri cu pleoape, Cielouri cu shark fin etc etc

Edited by Ciupanezu

Dar parca tot ce-mi place mie e mai frumos.

Asta e linistitor, mai e unul cel putin.

Ma gandeam daca "sa modific" masina, sa-i pun una, alta, cum am vazut la altii, cum am citit pe forum, cum m-au sfatuit cei mai cunoscatori decat mine.

Nu m-am gandit mult, e doar o masina, care-mi place mult, dar e doar o masina, "azi" e una, "maine" e alta, prea multa bibileala de look aftermarket ar insemna sa ma atasez prea mult, imi place BMW-ul meu, imi place cum ma simt la volan, imi place sa o conduc, chiar cu bucsele varza imi placea cum merge, imi place sa privesc masina asta, imi place asa cum o stiu de cativa ani.

Eventual, narile le-as schimba pe negru, stopurile cu alb-rosu, lucasurile cu alb, si daca nu alb poate fumuriu nici nu stiu daca exista, doar daca pe poza o sa dea bine si daca masina e de acord.

De la fostii proprietari citire am bara spate M, care arata mai bine decat cea obisnuita pe E46 si jante M style. De asemenea semnale albe pe fata si pleoape drepte. Nu am angelseyes si nici nu mor de asta

Angeleyes am vazut deunazi pe Audi nou-nout, alta data am crezut ca e E60 si era Citroen.

Kitch mi se pare sa-ti pui emblema ///M pe o masina care nu e M, la vedere, pe portbagaj, nu ma refer la praguri sau schimbator sau ornamente interioare.

Nu mi se pare kitch angeleye pe E46, am vazut si aratau superb, la o intalnire a clubului, sincer nu mai stiu care era masina :blink: aveau o tenta galbuie-aurie nu alba

Gusturile difera de la om la om deci ceea ce pentru un om este kitsch nu va fi neaparat la fel pentru altul.

Cu toate astea, daca incerci sa modifici masina intr-o nota echilibrata, sunt mari sanse ca modificarile sa fie percepute de altii ca fiind de bun gust.

Kit-ul de M este apreciat de marea majoritate a posesorilor de BMW pentru ca este destul de simplu fata de alte kit-uri aftermarket, mult prea umflate si complet inestetice.

Inelele de bord arata foarte bine pe orice BMW modern, pe E39 fiind puse din fabrica doar pe Exclusive Edition.

Vopsirea trim-urilor din interior este ok daca se respecta paleta de culori OEM, niste trimuri rosii nu mi se par deloc estetice.

Angeleyes-urile arata bine daca sunt albe, preferabil un alb nu foarte puternic. Cele rosii, albastre, verzi sunt foarte kitschoase, dupa parerea mea.

Arata bine orice element care nu iese foarte mult in evidenta pe masina.

Pe langa faptul ca orice Dacie sau Astra are aripioara de rechin cumparata din Carrefour sau Vitan, acest element arata foarte inestetic, mai ales prin faptul ca se vede ca este in plus.

In concluzie, conteaza foarte mult echilibrul, ca in orice altceva in viata.

kitsch = autoturism cu motorizare mica (1.6, 1.8 etc) si cu tobe de scoala noaptea 3 cartiere...

kitsch = autoturism cu motorizare mica (1.6, 1.8 etc) si cu spoilere umflate cu fibra de sticla...

.....si exemplele pot continua.....

Nu consider kitsch barile si pragurile de originale M (chiar daca mie personal nu-mi prea plac) ... nu consider kitsch niste jante pe `20 after-market care vin bine pe un 3-ar eventual combinate cu o suspensie usor lasata (nu 15 cm)...

.....si exemplele pot continua.....

Nu se mai poarta tuningul anilor 1998-2001 (spoilere, praguri, eleroane, prize aer), extravagant, ... acum lumea prefera lucruri marunte, finute si de bun gust...

In concluzie, conteaza foarte mult echilibrul, ca in orice altceva in viata.

In concluzie,

Est modus in rebus cum zicea Horatiu Malaiele

"est modus in rebus: There is a middle course in all things."

Ca sa-i scutesc pe cei care le au mai putin cu latina si mai mult cu engleza de search :) :blink:

On topic : si eu zic ca e o chestie de gust, gust care deriva din o groaza de factori, de la cum ai crescut, unde, cand, pana la sex, varsta, prieteni, etc :)

On topic : si eu zic ca e o chestie de gust, gust care deriva din o groaza de factori, de la cum ai crescut, unde, cand, pana la sex, varsta, prieteni, etc :)

...dusmani :blink:

poate posteaza cineva o poza cu acele inele ca eu nu am vazut asa ceva pana acuma...

Imi pare rau, ale mele sunt dubioase, daca cineva nu le are dubioase, este rugat sa posteze :)

Edited by CC23298

Exista de vanzare la AB shark fin aftermarket, dar probabil ca sunt prea scumpe. Un Pilot este doar 11 ron.

Eu asa am luat masina, nu am schimbat absolut nimic. Si imi place aproape tot ce am pe ea inclusiv codita Pilot :blink:, totusi ar fi 2 exceptii. Evacuarea cu aspect de racer benzinar dar care isi face foarte bine treaba ca doar am luat ITP-ul fara greturi si PDC-ul ieftin aftermarket care si el isi face treaba cu brio dar ma deranjeaza oglinda care vine montata peste cea originala. Imi mai place si micul eleron M de pe portbagaj care chiar daca nu este de o calitate foarte inalta, impreuna cu codita creeaza un spate si un profil foarte placut masinii din punctul meu de vedere. Cam astea 4 ar fi chestiile care au fost puse in plus fata de dotarile standard ale masinii, de catre fostii proprietari.

Dar ma gandesc acum ca tot ai adus in discutie ca si trimurile tale au iesit mult mai ieftine vopsite decat daca le-ai fi comandat de la AB noi. Ma gandesc si la semnalele tale albe ce strica linia farurilor si care au fost facute pe un vapor pe langa Bosfor, probabil mult mai ieftine decat unele originale pe care le gaseai la AB.

P.S. Masina mea este Exclusive Edition, are inelele din bord standard, impreuna cu pachetul crom, volanul in lemn, trimurile in 2 culori, jantele nu stiu ce model, etc.

P.S.2 Pana la urma ai gasit compresorul de clima? Stiu ca il cauti de foarte multa vreme. Nu au la AB? E nasol pe ger cu geamul deschis? Sau ai la schimbatorul de viteze o carpa pentru parbriz?

Dar ma gandesc acum ca tot ai adus in discutie ca si trimurile tale au iesit mult mai ieftine vopsite decat daca le-ai fi comandat de la AB noi. Ma gandesc si la semnalele tale albe ce strica linia farurilor si care au fost facute pe un vapor pe langa Bosfor, probabil mult mai ieftine decat unele originale pe care le gaseai la AB.

P.S. Masina mea este Exclusive Edition, are inelele din bord standard, impreuna cu pachetul crom, volanul in lemn, trimurile in 2 culori, jantele nu stiu ce model, etc.

P.S.2 Pana la urma ai gasit compresorul de clima? Stiu ca il cauti de foarte multa vreme. Nu au la AB? E nasol pe ger cu geamul deschis? Sau ai la schimbatorul de viteze o carpa pentru parbriz?

1. Tot nu ne-ai explicat ce este acela un kitch

2. Semnalele mele albe sunt originale, cumparate de la AB. Daca doresti sa postez factura, am sa o postez. Lucasurile galbene si o lampa de spate (galben cu rosu) le-am donat colegilor de forum, fara sa le cer vreun ban, asa cum ai procedat tu cand mi-ai imprumutat pentru o saptamana un bec consumat de xenon. Iti inteleg rautatea cu bosfor, te caracterizeaza.

3. Da, trimurile au iesit mult mai ieftine vopsite, nu isi avea rostul sa le cumpar daca au putut fi vopsite, repet, in codul de culoare al masinii si la AB, nu cu spray, asa cum inteligent sugerai tu in primul post cu dedicatie pe acest topic.

4. Am avut candva nevoie de un compresor de clima, problema este rezolvata tot de multa vreme, din cate imi aduc aminte la intalnirea de la SH Paulesti te-am dus cu masina mea si ai vazut cat de bine imi merge climatizarea. Nu inteleg ce este cu carpa aceea...

Edited by Ciupanezu

1. Tot nu ne-ai explicat ce este acela un kitch

Eh, am gresit un cuvant in limba germana, nu sint prea mult umblat iar la germana chiar sint 0 barat. Sau poate am mancat o litera, cine stie. Altii nu-si cunosc limba materna, nu cunosc sensul cuvintelor si le folosesc alandala, dar asta e alta discutie.

2. Semnalele mele albe sunt originale, cumparate de la AB. Daca doresti sa postez factura, am sa o postez. Lucasurile galbene si o lampa de spate (galben cu rosu) le-am donat colegilor de forum, fara sa le cer vreun ban, asa cum ai procedat tu cand mi-ai imprumutat pentru o saptamana un bec consumat de xenon. Iti inteleg rautatea cu bosfor, te caracterizeaza.

Cum zici tu. Dar ca sa arate cum trebuie probabil trebuiau schimbate si farurile pentru ca se vede din avion ca sint din alt film. In fine.

Cat despre becul de xenon, ma indoiesc ca ti-am cerut vreun ban pentru ca ti l-am imprumutat. Ai grija cum iti formulezi frazele pentru ca s-ar putea sa iasa iar minciuni.

3. Da, trimurile au iesit mult mai ieftine vopsite, nu isi avea rostul sa le cumpar daca au putut fi vopsite, repet, in codul de culoare al masinii si la AB, nu cu spray, asa cum inteligent sugerai tu in primul post cu dedicatie pe acest topic.

Nu stiu de ce ai impresia ca totul se invarte in jurul tau. Daca o sa cauti pe aici pe forum o sa vezi poze cu trimuri vopsite in bucatarie, am presupus eu cu spray-ul. Tu ai adus in discutie trimurile tale. Despre angel eyes sau inele in bord nu e cazul sa discutam, majoritatea celor cu e46 si-au montat. Stopuri pe led n-ai, pachet M n-ai. Repet, de unde pana unde ai impresia ca lumea se invarte in jurul tau? Eu nu sugerez inteligent, daca am ceva sa-i spun omului ii spun in fata. Nu imi ascund viata dupa niste vorbe aruncate pe un forum.

4. Am avut candva nevoie de un compresor de clima, problema este rezolvata tot de multa vreme, din cate imi aduc aminte la intalnirea de la SH Paulesti te-am dus cu masina mea si ai vazut cat de bine imi merge climatizarea. Nu inteleg ce este cu carpa aceea...

Ma rog, asa o fi. Acum ceva zile imi spuneai ca ai fost nevoit sa mergi cu geamurile deschise pe gerurile trecute pentru ca ti se abureau geamurile. O fi fost alta cauza, posibil sa gresesc eu, dar ma bucur ca ti-ai rezolvat problemele si nu au fost grave si costisitoare.

Edited by Ciupanezu

@CC23298 & Avlad: Am editat posturile voastre pentru a evita dezvoltarea unui flame, este clar ca exista un conflict intre voi, ar fi foarte bine sa folositi functia IGNORE pentru a evita astfel de situatii.

@CC23298: Masina lui avlad este intr-adevar Exclusive Edition, am vazut-o si eu la o intalnire BMWclub.

Cum zici tu. Dar ca sa arate cum trebuie probabil trebuiau schimbate si farurile pentru ca se vede din avion ca sint din alt film. In fine.

Acum ceva zile imi spuneai ca ai fost nevoit sa mergi cu geamurile deschise pe gerurile trecute pentru ca ti se abureau geamurile. O fi fost alta cauza, posibil sa gresesc eu, dar ma bucur ca ti-ai rezolvat problemele si nu au fost grave si costisitoare.

Postez mai jos niste poze, poate reuseste cineva care nu priveste din avion sa-mi spuna din ce film sunt farurile mele :blink:

Am avut, intradevar, o problema, in sensul ca mi-a murit de tot ventilatorul din aeroterma. Am rezolvat problema cu niste maruntis: 1000 ron piesa de la AB, originala, noua, garantie 2 ani. Am gasit si pe la dezmembrari, dar diferenta de pret/garantie era prea mica si am preferat originalul

@CC23298 & Avlad: Am editat posturile voastre pentru a evita dezvoltarea unui flame, este clar ca exista un conflict intre voi, ar fi foarte bine sa folositi functia IGNORE pentru a evita astfel de situatii.

@CC23298: Masina lui avlad este intr-adevar Exclusive Edition, am vazut-o si eu la o intalnire BMWclub.

I-am sugerat si eu lui @avlad sa foloseasca ignore. Din acelasi motiv cu el, nu am cum sa il folosesc doar eu.

Exclusive fara navigatie, tv si pdc? Am sa mai ma interesez si eu, poate ai dreptate.

post-6567-1203340558_thumb.jpg

post-6567-1203340564_thumb.jpg

post-6567-1203340597_thumb.jpg

Edited by CC23298

Avand in vedere conflictul dintre voi, te rog sa-i ignori mesajele si sa nu mai faci trimitere la persoana lui.

Exclusive fara navigatie, tv si pdc? Am sa mai ma interesez si eu, poate ai dreptate.

Sunt absolut sigur, navigatia si pdc-ul n-au legatura cu Exclusive Edition.

Un E39 Exclusive Edition are in plus fata de un E39 normal urmatoarele detalii:

Exterior:

- bandouri cu linie cromata

- ornament crom portbagaj

- in general jante style 50 si 81

Interior:

- trimuri de mahon in 2 culori

- volan cu insertie lemn

- inele de bord

Urmatorul post offtopic va fi sanctionat!

Poze cu cele cateva elemente adaugate aftermarket pe masina mea. Toba, shark fin Pilot, eleron M.

post-2208-1203358791_thumb.jpg

post-2208-1203358798_thumb.jpg

Aveam si folii la vremea cand am luat-o, dar la putina vreme m-a lasat politia fara talon. Nu regret ca le-am dat jos.

Si cu o parte din interior.

post-2208-1203358909_thumb.jpg