Jump to content

Spalat tapiterie

eu_un_baiat

Recommended Posts

din pacate pt tine CC23298 are multa dreptate...ai nevoie de caldura multa ca sa se usuce bine avind in vedere ca zici ca e si murdara rau.. in mod normal ar trb sa o cureti cu un aparat cu vapori / abur , nu sa cureti mecanic cu diverse perii tapiteria , asa se uzeaza rau ...

daca poti sa descrii cum e murdarita poate-ti dau o solutie...

din pacate pt tine CC23298 are multa dreptate...ai nevoie de caldura multa ca sa se usuce bine avind in vedere ca zici ca e si murdara rau.. in mod normal ar trb sa o cureti cu un aparat cu vapori / abur , nu sa cureti mecanic cu diverse perii tapiteria , asa se uzeaza rau ...

daca poti sa descrii cum e murdarita poate-ti dau o solutie...

Nu e nevoie neaparat sa astepti caldura pt a face asta,e de ajuns sa dai de cineva in masura sa o faca profesional! eu spal cu o spuma speciala tapiteriile ,avantajul find imens:timpul foarte scurt de uscare - aprox 2 ore pe vremea asta,neagresarea textilului prin metodele clasice gen frecarea cu bureti ,perii etc.Un detailing interior corect executat si efectuat cu soluti profesionale eu zic ca merita masina la care tii cu adevarat! Totusi te reprezinta ,nu!

@brownshark: Cred ca se refera la acele spume care cristalizeaza iar apoi sunt aspirate. Sa fiu corectat, daca presupun gresit. Dar, pe cancerul de afara, cred ca si apa cristalizeaza :blink: Edited by CC23298

cu spuma , orice ai face , efectul e doar de moment , daca nu indepartezi ce ramine in tesatura , se incarca electrostatic cu mizerie mai usor apoi , daca avem colegi cu asa experiente , ar fii de ajutor sa ne impartaseasca din ce au intilnit...

varianta cu vapori mie imi pare cea mai nedistructiva , fara produse chimice care pot sa-ti dea surprize / decolorari...

...am vazut si dezlipiri ale straturilor de tapiterie datorate produselor chimice de curatat , depinde de la caz la caz , nu ai cum sa stii ce a facut fostul prop cu masina inainte...

Edited by brownshark

Fi-miu mananca f multa ciocolata si M&M-uri in masina, uneori a mai si adormit pe accestea.Hainutele s-au spalat, tapiseria doar am sters-o. Candva se impartea mizeria la doi, in sensul ca mergea cand cu masina mea, cand cu a sotiei, de vreo 6 luni o mai avem doar pe a mea, asa ca ritmul de adaos al mizeriei a crescut. Acum imi crapa obrazul de rusine sa iau pe cineva in masina, chiar daca scaunul de bebe ma scuza intr-o oarecare masura. Am sa apelez in primavara/vara la o firma specializata in asa ceva.

M&M e scuzabil pt un BMW, problema la scaunele mele e ca da buzna in masina cu incaltamintea plina de zoaie de iarna, se adauga asta peste lapte, sucuri si iaurturi varsate in trecut pe tapiterie... nu e inca ca la porci, dar mi-e tare jena...

copii ..., nu va mai vaitati , bine ca sint energici si au pofta de mincare...puneti bani departe pt masina ...ca acu fac 18... :blink:

Prioritatile sunt altele: intai trebuie sa aibe burta, apoi ii ia taticul un ceas cat cel de la Hale si un lant de aur cat degetul de gros. Abia apoi un BMW si un cont pe forum. :)

Scuze de offtopic, tinem topicul sus pana se mai incalzeste afara. Apoi devenim ontopic si stabilim unde ne curatam masinile. :)

Edited by CC23298

"Cel mai bine: scoasĂŁ tapiĂžeria de tot Âşi spĂŁlatĂŁ separat"

Exact asa am facut si eu, de doua ori: bancheta spate in dus, cu detergent de covoare, si frecat ca peria. Foarte rezistenta, a iesit "ca noua' (mie imi mai stau niste caini in spate). Apoi, la uscat, sprijinite de calorifer.

Scaunele fata: perie moale, apa si acelasi detergent, plus o carpa moale de sters - astea nu se pot baga, pur si simplu, in dus. Rezultatul: foarte bun, insa, pana nu se usuca de tot, nu-i recomandat sa se fumeze in masina.

Plafonul: aceeasi metoda.

A iesit foarte bine, in conditiile in care, daca s-ar acorda premiul pt cea mai murdara masina, a mea ar ocupa locurile unu, doi si trei.

copii ..., nu va mai vaitati , bine ca sint energici si au pofta de mincare...puneti bani departe pt masina ...ca acu fac 18... :)

Prioritatile sunt altele: intai trebuie sa aibe burta, apoi ii ia taticul un ceas cat cel de la Hale si un lant de aur cat degetul de gros. Abia apoi un BMW si un cont pe forum. :)

Scuze de offtopic, tinem topicul sus pana se mai incalzeste afara. Apoi devenim ontopic si stabilim unde ne curatam masinile. :)

In concluzie.....asteptam VARA? :blink:

copii ..., nu va mai vaitati , bine ca sint energici si au pofta de mincare...puneti bani departe pt masina ...ca acu fac 18... :)

In concluzie.....asteptam VARA? :blink:

recomandabil da ...asta daca nu vrei sa lasi masina sa mearga pe caldura cateva ore ..5-6 ..Ai nevoie de un aparat care spala cu jet si trage !..E un aparat special ..orice altceva ..aburi , spuma etc ..nu e atat de eficient ! ..

Nu, eu am luat doar aspirator wet & dry, acesta are Âşi funcĂžia de spĂŁlare, pe un canal aruncĂŁ soluĂžia de curĂŁĂžat Âşi pe altul trage mizeria. Eu am dat ... 60 EUR pe al meu , o sĂŁ spĂŁl manual eu ..... nu am avut bani Âşi pentru ĂŁsta acum

fa un pret si venim la tine