Jump to content

motoare diesel

flom

Recommended Posts

Si scuza daca am jignit pe cineva. :blink: Numai ca nu-mi plac dieselurile...

De dragul offtopic-ului:

1. Poate ca nici noua nu ne plac masinile cu capace, masinile negre, masinile pe benzina sau mai stiu eu ce, dar consideram ca e mai corect sa ne abtinem de la a emite verdicte despre ce e alb sau negru, bun sau infect pe lumea asta.

2. Crede-ma pe cuvant ca exista suficient de multi oameni care si-au luat diesel pentru ca asta au vrut. Printre ei ma numar si eu, criteriile mele cand am cautat masina fiind: 320d, >2004, navigatie, piele, m-paket. Am vrut diesel pentru ca imi ofera placerea de a avea putere/cuplu si in conditii NORMALE de folosire a masinii (departe de linia rosie), la un consum mai mult decat acceptabil. Pentru mine personal, o masina adevarata pe benzina inseamna un motor mare, aspirat (>3000 cmc, minim 6 cilindri). Altfel, consider ca nu merita, din absolut toate punctele de vedere. Dar e doar parerea mea, nu e un adevar absolut, as putea spune mai multe dar nu e cazul intr-un loc civilizat precum pretindem ca este forumul de fata.

Just my 2 cents.

Si apropos, poate ii raspunde cineva la intrebare omului care a inceput topicul... ca de discutii diesel vs benzina cred ca nu ducem lipsa, ca si de offtopic de altfel.

caut diff autoblocant

Pai si de ce nu gasesti? Sunt multe site-uri in Europa si State unde iti poti comanda...

Am cumparat unul, dar nu se potrivea :) . Si as vrea 3.25 ca pe M3 3.2, sa nu fie atat de lunga. Este un 3.15 la 4tuning, merita sa te uiti la imagini :blink:

Si apropos, poate ii raspunde cineva la intrebare omului care a inceput topicul... ca de discutii diesel vs benzina cred ca nu ducem lipsa, ca si de offtopic de altfel.

Eu cred ca motorul 35d biturbo este cam bun.

Edited by Ciupanezu

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_BMW_engines

Nu stiu care sunt reusite. Dieselul este pentru vapor, locomotiv, si camion.

Asta e o aberatie.

Dupa parerea mea, foarte reusit mi se pare M57TUD30, adica motorul de pe 535d si 335d.

Foarte reusit a fost si motorul M57 care a fost ales motorul anului la clasa 2500-3000 cmc diesel vreo 5 ani la rand.

de ce oare numai motoarele mari sunt si cele mai bune? Oricum,le surclaseaza pe 318 resp. 320/ 520...dar si ele sunt diesel. Eu unul sunt impotriva dieselurilor...nu ma omor dupa ele, dar un lucru e sigur: cu cat e mai mare cu atat e mai longeviv!

am e 46 de 136 cp 320d nu i cel mai bun motor dar merge si asta e imp. mi ar place 320i 177cp dar nu mi permit sa merg prin bucuresti si sa consum o tona. diesel e ok, mai economic mai fiabil, mai scump la intretinere, zgomotos dar............. ce conteaza atata timp cat suntem pe forumul asta pt emblema si nu pt ce carburant folosim. 335 xd pleca mai bine decat muuuuuuuuuuulte pe benzina. asa ca respect pt diesel dar si pt benzina. calm baieti ca n are rost. si mi place suieratul turbinei la diesel asta cand sunt pe strada si trece cineva....

Nu stiu care sunt reusite. Dieselul este pentru vapor, locomotiv, si camion.

Dupa parerea mea.

Fiecare isi ia masina dupa cum isi permite si dupa cum o gaseste. Pe forumul asta sunt multi care stiu ce vorbesc in materie de masini, deci nu se aplica regula tipic romaneasca: "imi iau diesel ca economisesc din cauza consumului", dar care nu mai e valabila dupa mine sau e valabila doar in cazul in care persoana respectiva plateste doar pentru carburant, nu si pentru intretinere. In fine, sunt multi care prefera diesel pentru un cuplu mare la o turatie mica sau pentru ca in oras in aglomeratie folosesc decat ambreiajul fara acceleratie si nu isi permit hidramata (cunosc caz si de asta zic).