Jump to content

105 vs 140 caluti

neoinstalatorul

Recommended Posts

deunazi m-a rupt in trafic o pisica . :) am avut ocazia sa-l gasesc pe dresor la benzinarie si sa-mi satisfac curiozitatile despre masina. :blink: surpriza.... :D 318 i si 105 cai. :) inainte de asta a avut un 320 cu vreo 96 de cai care tragea asemeni. :) pana acu stiam ca un motor mai mare aduce cai mai multi (si implicit putere mai mare). vad ca nu e si cazul relatat mai sus. :) stie cineva sa-mi exlpice -lasand la o parte uzura masinii- ce face diferenta intre o masina cu 140 de cai si una cu 105 sau mai putin, din moment ce amandoua pot atinge aceleasi viteze? :) Edited by neoinstalatorul

hai sa ne intelegem....nu am mentionat ca sunt un sofer bun pentru ca nu am vrut sa par un infatuat si sa ma bag in oala cu toti soferii de o vara care au depasit o caruta si deja se cred regii soselelor. din moment ce amandoua masinile sunt 318 , numai ca al meu e is ,cred ca diferente de greutate nu ar trebui sa fie. mi-a aratat baiatul actele masinii si scria clar: 105 cai. Edited by neoinstalatorul

din moment ce amandoua masinile sunt 318 , numai ca al meu e is ,cred ca diferente de greutate nu ar trebui sa fie. mi-a aratat baiatul actele masinii si scria clar: 105 cai.

1. 318 is are 140 de cp, un 318i "normal" are 116 cp.

2. de cand se trece in talon puterea masinii in CP , eu stiam ca se trece in KW.

3. vorbin de E36, pentru ca la E46 lucrurile stau altfe.

4. poate nu ai vazut tu terminatiile bine de la cifre....ca daca scria 105 kw, e cu totul alta poveste.

Edited by wind316

ce face diferenta intre o masina cu 140 de cai si una cu 105 sau mai putin, din moment ce amandoua pot atinge aceleasi viteze?

diferanta de putere face diferenta, si scuza-ma ca te contrazic dar vitezele maxime sunt foarte diferite.

viteza maxima pentru un 316i de 105 cp este de 197 km/h, iar la un 318 is de 140 de cp....este de peste 220 km/h.

316i de 105 cp...acul trece putin peste 200 km/h , asta e abaterea vitezometrului, banuiesc ca nici cu kerosen nu trece un 316i de 220km/h.

tu ce zici? o fi adevarat sau nu?

Edited by wind316

ce face diferenta intre o masina cu 140 de cai si una cu 105 sau mai putin, din moment ce amandoua pot atinge aceleasi viteze?

diferanta de putere face diferenta, si scuza-ma ca te contrazic dar vitezele maxime sunt foarte diferite.

viteza maxima pentru un 316i de 105 cp este de 197 km/h, iar la un 318 is de 140 de cp....este de peste 220 km/h.

316i de 105 cp...acul trece putin peste 200 km/h , asta e abaterea vitezometrului, banuiesc ca nici cu kerosen nu trece un 316i de 220km/h.

tu ce zici? o fi adevarat sau nu?

nu discutam despre aceleasi masini. am mentionat clar ca era 318 nu 316. imi place mie sa cred ca nu sunt chiar atat de idiot sa nu stiu ce citesc sau vad. :) te scuz ca m-ai contrazis. :blink:

Sigur mai ai motorul intreg, ambreiajul???? Nu cred ca un 318i poate bate un 318IS din nicio viteza cu soferi care au cam aceleasi skil-uri iar amsinile sant standard. Fratele meu are E36 1,8IS si a batut multe masini. Ideea este ca am vazut si is-uri cazute la datorie, asa ca nu ma mai surprinde mai nimic. Daca fac diferenta intre E30 318i si un E36 318is este posibil sa castige e30-ul daca are si grupul 4.45, tinand cont ca E36 1,8IS are 3.45 din fabrica, iar daca motorul de pe E30 are in mintile lui ..... Eu am pe masina motor de 122 caluti (E30 320i) cu grupul cel mai scrut (4.45) si am trecut pe langa 1,8 is bine de tot, in conditiile in care motorul inca nu este reglat bine.

am eliminat de la inceput posibilitatea ca masina mea nu ar fi in toate mintile. tocmai datorita faptului ca nu e ceva normal ce mi s-a intamplat am pus topicul asta. este prima data cand un e36 mi-a pus probleme.

e clar ..e nevoie de o LINIE

parerea mea e ca depind multi factori de situatia in care ai fost pus:benzina,injectoarele curatate,uzura masinii(cauciucuri,ambreaj),starea in care a fost intretinuta masina,schimburile,soferul care ia facut majoritatea de km!eu am un 316 din 89 , si pana acum 3 luni masina a avut un singur proprietar din 89!un 320d in jur de an 2001 nu a putut fugi de mine pe autopista!la 180 km am renuntzat,dar ca demaraj nu ma putea face!apropo ... in ce turatzie schimbi si cum calci acceleratzia(repede sau mai lent)? Edited by ursuletz

Prietene te-ai prins pana acum ca te-ai dat tot cu 318 IS??? 105 KW sau CV in talon =143 CP. Deci ala era tot 318 is si te-a facut pentru ca era un motor mai nou/mai bun. Pana la postul de mai sus POIUYT toate posturile sunt aiurea!

105*1.36= :blink:

Edited by Alexxx