Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

schimbare garnitura baie ulei

relanti

Recommended Posts

nu trebuie desprinsa cutia de motor,trebuie ridicata masina pe elevator,motorul rece(atentie)....inainte dat drumul la ulei(cu ocazia asta schimbi si uleiul)....date jos suruburile de la baie.....curatat bine locul,alata garnitura.........pus totul la loc cum au fost(sa nu uiti uleiul).............http://bmwfans.info/original/E46/Lim/316i 1.9-M43/ECE/L/N/2000/01/mg-11/]http://bmwfans.info/original/images/34607_p.png[/url] ......asa ca reper

am verificat astazi si am demontat cateva chestii dar clar .se slabesc tampoanele de la motor si se ridica cativa cm 3,4 mai mult nu se poate.oricum este mult de munca.stie cineva cum este pozitionata pompa de ulei? este foarte important deoarece sorbul pompei ar putea incurca foarte mult la demontare baie ulei atata timp cat spatiul este foarte mic. :blink:

• 2 weeks later...

salut. am schimbat garnitura baie ulei.pt. cei care isi pun semnul intrebarii la demontare?e destul de complicat .

masina pe elevator sau rampa, se dau rotile jos,scutul,caeta de directie are dprinderea cu 2 suruburi pe traversa fata,se desfac suruburile si se trage catre fata masinii....eu personal nu am demontat caseta,dar am desfacut acele suruburi si am deplasato cca 4 ,5cm e suficient....urmeaza partea< grea,demontarea jugului 4 suruburi pe caroserie...demontat piulite tampoane si motor ridicat cca 3 cm. mai tre scosi pivotii si o sa cada jugul.abia apoi se pot demonta suruburi baie ulei.e cam mult dar asta e,ai grija de ea ca sa aiba si ea grija de tine.eu am facut lucrarea si sustin100% ca asa tre procedat.

e46 1895 cm 2000 benzina :blink:

• Like 1

salut. am schimbat garnitura baie ulei.pt. cei care isi pun semnul intrebarii la demontare?e destul de complicat .

masina pe elevator sau rampa, se dau rotile jos,scutul,caeta de directie are dprinderea cu 2 suruburi pe traversa fata,se desfac suruburile si se trage catre fata masinii....eu personal nu am demontat caseta,dar am desfacut acele suruburi si am deplasato cca 4 ,5cm e suficient....urmeaza partea< grea,demontarea jugului 4 suruburi pe caroserie...demontat piulite tampoane si motor ridicat cca 3 cm. mai tre scosi pivotii si o sa cada jugul.abia apoi se pot demonta suruburi baie ulei.e cam mult dar asta e,ai grija de ea ca sa aiba si ea grija de tine.eu am facut lucrarea si sustin100% ca asa tre procedat.

e46 1895 cm 2000 benzina :blink:

Mda , cam asa e . Este foarte mult de lucru. Dat fiind faptul ca pica doar putin de tot undeva in coltul stanga fata al motorului am sa incerc sa desprind baia de ulei 1-2 cm si sa pun un silicon bun. Pica doar pe o portiune de cca 1cm de jur imprejurul ei,respectiv in coltul mentionat. Vreun silicon mai bun ? O marca ? Ce sa folosesc ?