Jump to content

Sunt singur

Romulus

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

n-am pretentii sa cititi critica literara si mai ales sa o si intelegeti! intamplator asta e formatia mea... so ... i can play with words as long as you want it... asa va mai fortez sa ganditi... macar din cand in cand, ca sa nu moara neuronul ala al vostru de plictiseala...

nu ma interesa citatul din cartarescu decat din doua motive... si asta privind de la subiectul topicului de la care am plecat

1. in ambele texte este vorba de pasiune... pasiunea dincolo de cuvinte, un feeling care nu poate poate fi inteles sau asimilat decat prin propria experienta - individuala si pur intuitiva - pe care fiecare o are cu obiectul pasiunii sale... privind dincolo de materialitatea acestuia - pentru romulus este un simplu bmw, pentru cartarescu sunt femeile - reactia in fata acestuia este pur estetica... frumosul devenind un pretext pentru o experienta unica. sentimentele, emotiile, trairile sunt cele care ne individualizeaza pe noi ca oameni. desi ele, privite in generalitatea lor, reprezinta unul si acelasi lucru... exista pasiune, iubire, ura, invidie ca tipologii... insa fiecare dintre noi le resimte in modul sau propriu... unitate in diversitate, indiviual pierdut in sfera generalului...

2. stilul. din cate imi amintesc eu, romulus a postat topicul la "opinii si editoriale", deci poate sa-si exprima opinia oricum... daca a ales un stil literar pe care voi nu-l intelegeti, asta nu mai e vina lui... pur si simplu si-a ales prost auditoriul...

cat despre citatele pe care le folosesc...

problema sta in felul urmator: atunci cand polemica nu mai poate fi dusa de pe picior de egalitate, din considerente intelectuale sau, sa le spunem, rau intentionate... atunci replica devine o injurie, o imprecatie, un afront la adresa interlocutorului. dar a te cobori la un astfel de nivel din punctul meu de vedere inseamna ca nu esti in stare sa iti sustii o idee prin argumente pertinente... deci... batalie pierduta! :blink:

cum ziceam:

nu cred ca poti demonstra ceva ce nu exista... s-ar numi paradox cred :)

crezi?? pai si atunci de ce primeste nume un lucru care nu exista? doar de dragul de a inventa cuvinte...?? :))

ps. in literatura mai exista o figura de stil care se numeste oximoron: "Suferinta tu, dureros de dulce!" ....din punct de vedere logic, pare paradoxal nu..?? :)

Guest poleposition

de ce mi-ati editat postul... de fapt, sters ?

@suri, este interesant ca vorbesti despre suferinta... era si o carte parca: " Cum sa suferim pe forum in 3 etape" :blink:

Edited by poleposition

:blink:)

@ poleposition: era primul exemplu de oximoron care mi-a venit in minte... intamplator se pare ca eminescu a fost un capitol pe care l-ai sarit in desavarsirea formatiei tale culturale...

oricum nu dau 2 bani pe discriminarea voastra! really... demonstrati-mi ca neuronul vostru functioneaza si nu ca murit de invidie, intre timp!

Edited by suri

n-am pretentii sa cititi critica literara si mai ales sa o si intelegeti! intamplator asta e formatia mea... so ... i can play with words as long as you want it... asa va mai fortez sa ganditi... macar din cand in cand, ca sa nu moara neuronul ala al vostru de plictiseala...

Sesizez o anumita nesiguranta in scrisul tau. Incerci sa te justifici desi nimeni nu ti-a cerut asta.

O idee buna ar fi sa-ti personalizezi adresarile. Multi au scris pe topicul asta, si bune si rele. Apropo, sint putine situatiile in limba romana cand inainte de si se poate folosi virgula, asta e o situatie. Unde ai folosit tu nu era cazul. Asadar, spuneam ca generalizarile sint de obicei de evitat, se intorc ca un bumerang. Este demonstrat ca barbatii folosesc mai multi neuroni decat femeile. O simpla lectura a premiilor Nobel ar putea fi un exemplu, google ar putea gasi multe altele.

Chiar daca tu ai impresia ca posesorii de BMW sint tigani sau tarani grasi, slinosi si prosti, e mai elegant sa nu o spui intr-o comunitate din care iti doresti sa faci parte.

Parerea mea de inginer transpirat si prafuit.

Guest poleposition
:blink:)

@ poleposition: era primul exemplu de oximoron care mi-a venit in minte... intamplator se pare ca eminescu a fost un capitol pe care l-ai sarit in desavarsirea formatiei tale culturale...

oricum nu dau 2 bani pe discriminarea voastra! really... demonstrati-mi ca neuronul vostru functioneaza si nu ca murit de invidie, intre timp!

Invidie ? Vorbesti serios ? Invidie pe cine ? pe cineva care da copy/paste la citate obosite ale unor oameni de mult morti ?

@avlad: si tu cred ca suferi de mania persecutiei... cat despre cat de corect folosesc eu virgula, cred ca e problema mea, atat timp cat nu protestez la toate aberatiile gramaticale pe care le vad in fiecare zi pe forum... nu de alta, dar cred ca daca vrem sa inventam un topic pentru greseli gramaticale, nu prea stiu unde as putea figura... dar in fine, alta era ideea. NU ma justific in fata voastra, NU va dau explicatii, NU consider ca trebuie sa va cer voie ca sa-mi exprim opiniile. Iarasi... traim intr-o tara libera, oameni buni! S-a dus cenzura...

Cat depre cat si cum gandesc barbatii... sincer nu ma intereseaza statisticile, atata timp cat ele reprezinta o generalizare! Nu de alta, dar comunitatea noastra nu este un esantion reprezentativ pt o asemenea statistica. Si nu-mi aduc aminte sa fi luat careva de pe-aici vreun premiu Nobel... :)) Cate capete, atatea pareri. De ce e atat de greu de inteles chestia asta??

Si inca ceva: faza cu posesorii de bmw slinosi si cu burta, reprezinta o frantura de opinie luata dintr-un context. Te rog, reciteste topicul... poate la o a doua lectura vei avea o revelatie... :blink:

[...]

Chiar daca tu ai impresia ca posesorii de BMW sint tigani sau tarani grasi, slinosi si prosti, e mai elegant sa nu o spui intr-o comunitate din care iti doresti sa faci parte.

Mi se pare aiurea remarca asta.

A mai spus-o voalat. De data asta ascunsa in spatele lui Cartarescu si expunand teoria neuronului ne-a spus-o tuturor in fata. In fine, discutia a degenerat. Imi pare rau.

@ Red Cap: sa stii ca mi-ai dat un sfat foaaaaaaaaaaaarteeeee folositor! sa-mi recitesc posturile inainte de a le da enter... nu de alta, dar prefer sa nu va mai luati voi de literele mancate din dorinta de a va raspunde caaat mai repede! :blink:

din nefericire pentru tine, femeile isi pot exprima acum dreptul la opinie...

@avlad: nu cred ca esti tu in masura sa-mi spui cand fac parte dintr-o comunitate si cand nu... daca NU intelegi ce vrea sa spuna autorul, sincer macar nu mai rastalmaci cuvintele altuia... asta ca sa nu incep din nou dizertatia despre posesorii de bmw de data asta... fara creier!

Edited by suri

[...]

Mi se pare aiurea remarca asta.

A mai spus-o voalat. De data asta ascunsa in spatele lui Cartarescu si expunand teoria neuronului ne-a spus-o tuturor in fata. In fine, discutia a degenerat. Imi pare rau.

Poate nu interpretez eu corect, dar mie nu mi se pare c-a spus asa ceva. Cat despre Cartarescu, ar trebui sa ne placa textul si daca avem testosteron in vene, dar in nici un caz nu ma face sa ma simt "taran gras, slinos si prost".

Suri: Sunt sigur ca ai citit multe carti de comentarii literare, diferite carti scrise de Coelho, Liiceanu sau Cartarescu sau alte carti cu un continut cat mai comercial, majoritatea achizitionate din Diverta, insa nu cred ca este cazul sa etichetezi oameni pe care nu-i cunosti.

Aroganta pe care o afisezi nu te ajuta cu absolut nimic.

In general, cand semeni vant culegi furtuna.

@avlad: si tu cred ca suferi de mania persecutiei... cat despre cat de corect folosesc eu virgula, cred ca e problema mea, atat timp cat nu protestez la toate aberatiile gramaticale pe care le vad in fiecare zi pe forum... nu de alta, dar cred ca daca vrem sa inventam un topic pentru greseli gramaticale, nu prea stiu unde as putea figura... dar in fine, alta era ideea. NU ma justific in fata voastra, NU va dau explicatii, NU consider ca trebuie sa va cer voie ca sa-mi exprim opiniile. Iarasi... traim intr-o tara libera, oameni buni! S-a dus cenzura...

Da, probabil ca sufar si de mania persecutiei.

Nu as fi facut remarcile privind greselile tale gramaticale daca nu le-as fi gasit exact in mesaje in care vorbeai despre prea mica biblioteca din creierele noastre.

Cat depre cat si cum gandesc barbatii... sincer nu ma intereseaza statisticile, atata timp cat ele reprezinta o generalizare! Nu de alta, dar comunitatea noastra nu este un esantion reprezentativ pt o asemenea statistica. Si nu-mi aduc aminte sa fi luat careva de pe-aici vreun premiu Nobel... :)) Cate capete, atatea pareri. De ce e atat de greu de inteles chestia asta??

Pe forumuri exista tot felul de oameni. Tu crezi ca toti sintem niste prosti. Eu iti spun ca te inseli.

Si inca ceva: faza cu posesorii de bmw slinosi si cu burta, reprezinta o frantura de opinie luata dintr-un context. Te rog, reciteste topicul... poate la o a doua lectura vei avea o revelatie... :blink:

Il recitesc si tot nu ajung la revelatie. Mai incerc.

Edited by avlad

Cat depre cat si cum gandesc barbatii... sincer nu ma intereseaza statisticile, atata timp cat ele reprezinta o generalizare! Nu de alta, dar comunitatea noastra nu este un esantion reprezentativ pt o asemenea statistica.

Ba da,reprezinta.

Admit ideea ca o comunitate reprezinta un cerc de oameni de toate categoriile, cu graduri diferite de educatie, cultura, bun simt, si toate celelalte calitati si defecte pe care le poate avea omul... o comunitate mai mica sau mai mare reprezinta un microcosmos care include toate tipurile de oameni. Ceea ce vroiam sa spun este ca atata timp cat cele cateva voci ridicate pe-aici nu reprezinta opinia majoritatii, ele raman la gradul de accident, deci nesemnificative ca statistica.

si inca ceva: atata timp cat o opinie nu este sustinuta de argumente, nu se leaga de polemica si cade in plasa trivialului, acea opinie nu reprezinta decat o incercare timida de a nega faptul ca nu este pe masura adversarului...

@ ciupanezu: nu e vorba de cartile citite de mine in toata povestea asta... se pare ca unele exemple din literatura, pentru unii au devenit motiv de afront. nu asta a fost intentia mea... dar cand se raspunde pe masura, replica nu poate intarzia sa apara... aroganta pe care o afisez nu este decat un scut impotriva trivialitatilor unor conlocutori... (a se reamiti faza cu "la cratita"...) si asta pentru ca nu pot exista opinii colaterale... :blink:

ps. NU cred ca e vorba de prostie in toata povestea asta... ci de incapacitatea de intelegere... este o mare diferenta! :)

Edited by suri

Poate nu interpretez eu corect, dar mie nu mi se pare c-a spus asa ceva. Cat despre Cartarescu, ar trebui sa ne placa textul si daca avem testosteron in vene, dar in nici un caz nu ma face sa ma simt "taran gras, slinos si prost".

Daca tie iti place textul, da-mi voie si mie sa nu-mi placa. Un text care incepe astfel

Iubim femeile pentru ca nu miros a transpiratie sau a tutun prost si nu asuda pe buza superioara.

...isi doreste sa transmita un mesaj. Altfel nu era postat aici. De restul aberatiilor de acolo nici nu are sens sa-mi bat capul sa le mai discut. N-am inteles, Cartarescu asta e vreun Schopenhauer? Asa ca lectura poate sa fie o jumatate de adevar, dar cand e postat in mijlocul unei discutii filozofice privind antagonismul barbat/femeie imi pare ca doreste sa intareasca opinia celui ce l-a citat. Altfel nu vad rostul unui citat celebru. :blink:

@ Dan98 - nu ma uit la televizor. prietenii stiu de ce... :blink:

@ RedCap - NU prietenul meu nu este un negru! si in general, prietenii mei sunt oameni cu care pot purta un dialog, fie el si in contradictoriu... nu este cazul pe aici... cat despre cat de "intepata" sunt eu... exista si o explicatie: de voi! :)

@avlad - daca ai citi cartea in totalitate... sunt sigura ca ai intelege... :) (si oricum, citatul este muuult mai lung... nu era cazul sa facem lectura publica)

Edited by suri

Daca tie iti place textul, da-mi voie si mie sa nu-mi placa. Un text care incepe astfel

Iubim femeile pentru ca nu miros a transpiratie sau a tutun prost si nu asuda pe buza superioara.

...isi doreste sa transmita un mesaj. Altfel nu era postat aici. De restul aberatiilor de acolo nici nu are sens sa-mi bat capul sa le mai discut. N-am inteles, Cartarescu asta e vreun Schopenhauer? Asa ca lectura poate sa fie o jumatate de adevar, dar cand e postat in mijlocul unei discutii filozofice privind antagonismul barbat/femeie imi pare ca doreste sa intareasca opinia celui ce l-a citat. Altfel nu vad rostul unui citat celebru. :blink:

Ma bucur ca suntem asa de diferiti. Nu stiu cine-i Cartarescu, dar... Multe femei apreciaza un barbat transpirat, evident ca nu unul care pute, nespalat de zile. Eu sunt mandru cand miros a tutun ieftin cubanez. Si asud pe buza superioara. E clar, sunt taran, gras, slinos si prost si nu mi-am dat seama.

si-nca ceva... acum cateva posturi am si explicat de ce am ales citatul! pentru ca loveste prin antagonism!! ca si textul lui romulus... care frizeaza logica unuia care nu stie sa citeasca printre randuri...

:)))

ce probleme aveti si voi! Tara arde si baba se piaptana... nu mai incercati sa gasiti "motive" pentru atitudinea mea... pur si simplu sunt unele lucruri cu care nu sunt de acord, si e dreptul meu sa-mi am parerea proprie!

ps. apreciez grija nemarginita pe care mi-o purtati si promit sa va ascult sfatul! :blink:

@Dan98: stii de ce? ca imi pierd timpul... :)

Edited by suri