Jump to content

Nu cunosc, dar folosesc

.Bogdan

Recommended Posts

@

De cateva luni observ folosirea tot mai frecventa a simbolului mai sus mentionat, fara nici o noima. Fraze corecte din punct de vedere gramatical in mijlocul carora apare parasutat simbolul @ urmat de nickname-ul vreunui forumist. Pentru cei care nu cunosc semnificatia, o sa postez definitia asa cum apare ea in primul link returnat de Google:

@ at (n: @t or @?)

Commercial "at" from Latin "ad", at. In most early constructions, the @ can be read as each: 2#@30¢ = two pounds at 30 cents each.

The divider of an email address, separating the name of the addressee from the domain where the addressee receives mail: "name@hostname.example"

Pe romaneste, inseamna la sau lui.

Folosit in mijlocul unei propozitii, arata cam asa:

Topicul este interesant, insa ceea ce ai postat tu @Romulus, seamana mai mult decat o "pasiune dus a la extrem" [...]

:blink:

Cei care vor si insista sa il foloseasca, ar trebui sa stie ca postat inaintea unui nickname/nume propriu se foloseste doar in urmatoarea situatie:

- atunci cand vrei sa raspunzi unui antevorbitor (sau unei liste de mai multi antevorbitori), la inceputul frazei, daca anterior nu ai folosit tag-urile de quote pentru a cita persoana careia vrei sa ii raspunzi

@Romulus: topicul este interesant, insa ceea ce ai postat tu [...]

Asta apropo de faptul ca tot facem eforturi pentru a scapa de aberatii gramaticale.

Orice asemanare cu persoane/citate reale este pur intamplatoare.

Pruteanu Reloaded

Corect ar fi atunci cand vrei sa citezi 2 sau mai multi membri in acelasi reply, si in loc sa scrii pe romaneste, folosesti un acronim: @

Si mai corect ar fi 2 (to)/4 (for)[nick]...@ face referire mai mult la loc/timp..

Altfel, in mijlocul frazei @[nick] nu are sens.."@"e doar in plus.

Nici OK nu are sens....vine de la oll korekt, care a fost scris gresit de un ziarist...dar cred ca orice om il foloseste de cel putin 10 ori pe zi.

Eu cred ca asta vine din tendinta de a-i imita pe americani, care folosesc prescurtari si acronime din belsug (TGIF, ASAP, OK, MILF, CNN, US, USA, etc...) in conversatii...in multinationale jumatate din cuvintele folosite in fraze sunt in limba engleza...

De ce scrie lumea LE cand editeaza un post, si nu scrie 1-2 cuvinte in limba romana?

Edited by cos

Probabil pentru acelasi motiv pentru care unii au semnatura in alta limba.

black 316i - the make-you-wet-your-underpants series

m-ai prins :blink:

In principiu sunt un fan al normalului, inclusiv folosirea limbii romane, in detrimentul neologismelor nenecesare.

Modificare ulterioara: mi-am updatat semnatura :)

Edited by cos

@BoBo: ce bine ca ai postat asta, de mult as fi vrut sa intrebdespre conventii de scriere peforum, dar m-am luat cu altele, am folosit cred ca intotdeauna gresit @nick; eu nu am rezistat pe irc nici macar 1 zi pt ca nu intelegeam ce scrie lumea si nu stiam sa scriu ca ei si nici nu muream sa aflu Edited by LoladeZamora

@BoBo: ce bine ca ai postat asta, de mult as fi vrut sa intrebdespre conventii de scriere peforum,

Scrie in regulament :blink:

Greseli de tipar, gramaticale sau ortografice. Având În vedere ca avem membri activi a caror limba materna nu este limba Româna, Încercati sa-i ajutati sa se exprime corect in limba româna fara a jigni. Trebuie sa fim recunoscatori acestor membri pentru ca participa alaturi de noi la un forum În limba româna. De cate ori un vorbitor de limba engleza v-a luat peste picior pe un forum de limba engleza pentru o exprimare poate mai stângace dar inerenta?

@bobo, eu pun "@" ca sa dau importanta nick-ului......si asa voi muri, cu @-ul de gat :blink:

Pe aceasta cale imi cer scuze acelora carora m-am adresat in scris spunandu-le pe nick si neinsotindu-le numele de net cu simbolul "a coada de maimuta"...

Deci, busted...

Edited by iulian518i