Jump to content

Consum mare 525d 2005 steptronic

devylbboy18

Recommended Posts

Eu am condus un 530d prin Bucuresti, vara cu un consum de 18%. Si nu era foarte aglomerat. Depinde de ce faci cu masina. Consumul in oras are prea multe variabile ca sa poata fi comparat. Incetati odata cu parerile astea. In acelasi loc, in acelasi oras, umar la umar, doi soferi pot obtine consumuri CONSIDERABIL diferite. Darmite in orase diferite. Opriti-va.

Eu am condus un 530d prin Bucuresti, vara cu un consum de 18%. Si nu era foarte aglomerat. Depinde de ce faci cu masina. Consumul in oras are prea multe variabile ca sa poata fi comparat. Incetati odata cu parerile astea. In acelasi loc, in acelasi oras, umar la umar, doi soferi pot obtine consumuri CONSIDERABIL diferite. Darmite in orase diferite. Opriti-va.

Remorcai pe cineva? Daca erai cu 530i scoteai 28%?

Iar legat de oprit, nu ramane decat sa zic ca sunt cretini astia care scriu in manualele de utilizare consumul si in 3 circumstante, nu numai urban. Omul vroia doar sa stie daca in regim de folosit masina pentru a ajunge de la A la B, e ok sa consume valoarea indicat de el.

am fost acum 2 ani cu 520d (E39) bucuresti-sinaia cu consum de 10%... timpul a fost record, si consumul la fel, va garantez ca nici nu trebuie sa tragi excesiv de tine ca sa scoti un 18 urban cu 530d. si 14 cu 525d e ceva ok la un mers sportiv in regim urban pe frig, eventual daca adaugam si drumuri scurte (cum in baia mare probabil lungi nu prea au cum sa fie)...

Logica prin care ai tras concluzia, imi scapa complet. :blink:

La care dintre afirmatii te referi? 530d, eu sofer sau amaratii de la BMW? :)

In fine, vorbim in gol, stii si tu bine la ce se referea omul cand a pus intrebarea, dar mai umplem un pahar de vorba. Si stii si tu cat consuma un 530d daca mergi la consum sau ce expresii mai sunt pentru mers normal.

Drumurile scurte cred ca au legatura cu acest consum.Masina mea consuma constant iarna in jur de 15 %(pe ger mare lua 18% chiar), iar vara in jur de 12% (cartea da un consum urban de 11,7%).In ultima perioada am renuntat sa o mai scot la drumurile scurte (opresc motorul dupa minim 10 km) , iar consumul a scazut la 12,4%, e drept ca s-a mai incalzit si afara.

Eu am dus-o si la tester in prima iarna cand am sesizat consumul "exagerat", dar nu era si nu este nici acum nimic in neregula cu ea.E pur si simplu o chestiune de exploatare, asta e concluzia la care am ajuns eu.

Masina ta, fiind mai noua, nu consuma 15% , ci doar 14% :blink: .

Nu trag deloc cu ea....nu conduc deloc sportiv....nu imi fac probleme nu are ce sa fie....de 2 saptamani am resetat km si de atunci imi arata asa mare consumu....inainte cand am adus-o imi arata 12.5...maxim....mai astept pana mai fac cca 500 de km si dupa aia o duc in debrecen....poate are ceva...de mananca atata...

14% in oras maxim ia seria 7 al meu ( nu am vazut niciodata mai mult de 14 acolo si i-am facut si consumul la pompa si imi da cam 13 ) 730d 218cp si masina e mai grea decat 525. eu zic ca e mult Edited by Roland