Jump to content

Consum 525i si 530i

dansrk

Recommended Posts

Am avut un 530i E60. Consumul urban si mixt nu e relevant atata timp cat nu-l faci conform unui test standardizat. De fapt nici cel extraurban nu e, dar e mult mai aproape de realitate decat celelalte doua. Ca o indicatie, sa te astepti prin Romania la un 10-12 l/100 km. Pentru motorizarea M54 de 231 CP.

Pentru motorizarea N52 de 272 CP, de pe LCI, nu stiu. Dar acelasi motor, in varianta de 258 CP pe un E90 330i, lua consitent 1l/100 km mai putin, in aceleasi conditii de trafic extraurban decat E60 530i.

Vreau sa imi cumpar un 525i sau 530i modelul nou (e60) si as vrea sa stiu consumul.. rog posesorii de astfel de masini sa ma ajute: mixt, urban, extraurban.. multumesc

ia-ti 530i. in oras , in bucuresti consumul o sa fie undeva pe la 18 litri la suta. inafara pe putin 12 litri pe la 150 km/h.

in oras nu ia mai mult de 15% e60 530i 2005 afara am scos 7,2 partea buna este ca daca vrei poti si 26%.

la mine se invarte in jurul a 12,5- 13% precizez ca resetez bc iar in 100 km parcursi in oras Cluj imi indica 12,5ori 12,8 , eu cred ca este un calcul corect nu?

in oras nu ia mai mult de 15% e60 530i 2005 afara am scos 7,2 partea buna este ca daca vrei poti si 26%.

la mine se invarte in jurul a 12,5- 13% precizez ca resetez bc iar in 100 km parcursi in oras Cluj imi indica 12,5ori 12,8 , eu cred ca este un calcul corect nu?

da este un calcul corect , dar iti zic eu ca daca ai veni in bucuresti , pe aglomeratie...daca i-ai mai tage nitel si la pedala...consumul pe obc ar sari in 18.real probabil de 13-14 litri la suta...

Mers sportiv (numai pe manual) extraurban: 10%

Mers f economic (ceata si 100-120kmh)extraurban iarna: 7.7%

In Bucuresti mers normal ora 14.00 trafic moderat (pt Bucuresti): 13 %

In Bucuresti mers normal->agresiv trafic aglomerat ora 18.00 : 18%

A2 Bucuresti-Cernavoda viteza de croaziera 180 km/h, cu unele perioade de 200-220km/h : 13%

Toate consumurile sunt cele afisate de OBC, resetate inainte de inceperea fiecarui traseu in parte.

Benzina folosita este OMV100, am observat ca daca folosesc MOL98 consumul e cam cu 0.5-1.0 l% mai mic cu aproximatie .

Traseele au fost facute la temperaturi de sub 5-6 grC.

Edited by tiberiuenache