Jump to content

Schimbare lichid frana

b16juv

Recommended Posts

• 5 months later...

ma gandesc sa schimb lichidul de frana ,,,...cam cat lichid trebuie sa iau? ...

Trebuie facuta intr-o anumita ordine neaparat ?,.,,,Am inteles ceva de genul ...roata dreapta apoi stanga spate ..apoi dreapta spate ..si ultima roata de la sofer ...

Dot 5 este lichidul ?,,Ce marca de lichid sa folosesc .../...E complicat ?,,,A facut cineva singur treaba asta ? E ceva special ce trebuie sa stiu in afara de aerisirea clasica ..cu pedale si desfacerea valvei de aerisire ?

DOT 4-1l de lichid iti ajunge,se da drumul in ordinea lungimii conductelor de frana,dreapta spate,stanga spate,dreapta tata si stanga fata-ca sa nu stropesti cu lichid si sa faci aerisirea bine,pune pe capatul aerisitorului un furtun de la perfuzii sau orice furtunas vine pe cap la aerisitor,iar capatul celalalt il pui intrun bidonas,trebue sa te mai ajute cineva,apesi pedala de frana si dai drumul la aerisitor si tot asa pana iese lichid de frana curat,avand grija sa complectezi vasul de la lichid sa nu ramana gol,si nu uita si de cilindrul de la ambreiaj-eu asa am facut si e in regula,dar nu mi-am resetat cesuletul din bord care zice ca trebue schimbat lichidul,mi-am luat lichid de frana castrol dot 4.

DOT 4-1l de lichid iti ajunge,se da drumul in ordinea lungimii conductelor de frana,dreapta spate,stanga spate,dreapta tata si stanga fata-ca sa nu stropesti cu lichid si sa faci aerisirea bine,pune pe capatul aerisitorului un furtun de la perfuzii sau orice furtunas vine pe cap la aerisitor,iar capatul celalalt il pui intrun bidonas,trebue sa te mai ajute cineva,apesi pedala de frana si dai drumul la aerisitor si tot asa pana iese lichid de frana curat,avand grija sa complectezi vasul de la lichid sa nu ramana gol,si nu uita si de cilindrul de la ambreiaj-eu asa am facut si e in regula,dar nu mi-am resetat cesuletul din bord care zice ca trebue schimbat lichidul,mi-am luat lichid de frana castrol dot 4.

ok ..ms ..deci e Dot 4 ....nu stiu de ce aveam senzatia ca e dot 5 ...

Trebuie facuta intr-o anumita ordine neaparat ?,.,,,Am inteles ceva de genul ...roata dreapta apoi stanga spate ..apoi dreapta spate ..si ultima roata de la sofer ...

Dot 5 este lichidul ?,,Ce marca de lichid sa folosesc .../...E complicat ?,,,A facut cineva singur treaba asta ? E ceva special ce trebuie sa stiu in afara de aerisirea clasica ..cu pedale si desfacerea valvei de aerisire ?

... din cate stiu eu lichidul de frana se completeaza nu se schimba... :blink:

se schimba chiar periodic 2 sau 4 ani parca am sa caut in TIS

grija ca trebuie sa deschizi si la ambreaj daca e hidraulic -> tot lichid de frana foloseste si tot din vasul de expansiune al franelor se alimeteaza

dar eu te-as sfatui sa te duci la un service care stie ce face pt ca la prima vedere e simplu dar nu e asa de loc

http://m3.madrussian.net/diy_brake_bleed.shtml

daca lasi/bagi aer in instalatie risti sa distrugi pompa ABS -> mai mult sa nu prinda franele

Edit : http://www.bimmerboard.com/forums/posts/327746

Edited by clauberty

... din cate stiu eu lichidul de frana se completeaza nu se schimba... :blink:

post-2935-1204792450_thumb.jpg na ti-a trecut -> :)

Am schimbat azi lichidul la filaret ..dureaza 25 min ...rapid si curat ...

125 ron ....cu lichid original BMW ....

ca efecte ..pedala de frana e ceva mai sus ...probabil aveam aer in instalatie !...

Pt cei care cauta solutie pt dezinfectat Ac ..la Filaret spray Loctite ...55 ron ...150 ml

Edited by myxage

• 9 months later...
ati schimbat vreodata lichidul de frana? daca da ce fel de lichid ati folosit, si la cat timp il schimbati? in manual scrie ca trebuie schimbat cam la 2 ani (dot 4) daca imi aduc aminte bine pentru a prevenii deteriorarea pieselor din sistemul de franare. eu nu l-am schimbat niciodata si vreau sa il schimb ca tot trebuie sa ma duc la service pt alte probleme. nu stiu la ce sa ma astept

ati schimbat vreodata lichidul de frana? daca da ce fel de lichid ati folosit, si la cat timp il schimbati? in manual scrie ca trebuie schimbat cam la 2 ani (dot 4) daca imi aduc aminte bine pentru a prevenii deteriorarea pieselor din sistemul de franare. eu nu l-am schimbat niciodata si vreau sa il schimb ca tot trebuie sa ma duc la service pt alte probleme. nu stiu la ce sa ma astept

Da, trebuie schimbat la fiecare 2 ani.

Mergi la un service unde Þi-l pot schimba cu ajutorul unei pompe de vacuum, astfel nu va rãmâne aer pe instalaÞie.

Nu trebuie sĂŁ coste mai mult de 120-150 Ron.