Jump to content

se merita bmw?

igabi100

Recommended Posts

Ce te face sã crezi cã alÞi ºoferi nu au aceiaºi pãrere despre tine În trafic ? Majoritatea ºoferiÞelor din trafic cu maºini de firmã conduc foarte bine pentru ca au experienÞã ºi stau În trafic zi de zi. Observ ºi o urmã de invidie in postul tãu

E dreptul lor sa aibe aceiasi parere despre mine. Asa cum e dreptul sa crezi ca cei cu masini de firma conduc foarte bine! La invidie nu stiu unde bati, in fine!

@nik_romania si mie mi-e sila de oamenii care spun "vreau masina Bentley care sa fie pe motorina si sa consume 3.5 si 0-100 in 5 secunde"; Ma enerveaza cei care au vile si isi iau din Cora alune Clever si papuci de cauciuc cu care umbla pe gresia incazita, mi-e sila de mai multe chestii!

E o tara libera ! Oameni au murit ca eu sa pot spune in gura mare ca mi-e sila de ceva!

Ei na fa-le o statuie si crede-ma ca daca ar exista Bentleyul asta de care zici tu multa lume l-ar cumpara diesel decat benzina

Fii sigur ca nimeni care munceste pentru banii lui nu ar arunca cu ei in "caini".

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ce te face sã crezi cã alÞi ºoferi nu au aceiaºi pãrere despre tine În trafic ? Majoritatea ºoferiÞelor din trafic cu maºini de firmã conduc foarte bine pentru ca au experienÞã ºi stau În trafic zi de zi. Observ ºi o urmã de invidie in postul tãu

E dreptul lor sa aibe aceiasi parere despre mine. Asa cum e dreptul sa crezi ca cei cu masini de firma conduc foarte bine! La invidie nu stiu unde bati, in fine!

@nik_romania si mie mi-e sila de oamenii care spun "vreau masina Bentley care sa fie pe motorina si sa consume 3.5 si 0-100 in 5 secunde"; Ma enerveaza cei care au vile si isi iau din Cora alune Clever si papuci de cauciuc cu care umbla pe gresia incazita, mi-e sila de mai multe chestii!

E o tara libera ! Fiecare e liber sa-si exprime opinia. Mie mi-e sila ca absolut toata lumea sau 99.99 % din cei care vor un E46, vor neaaparat 320 D! E o masina foarte buna dar pur si simplu mi-e sila! Ca mine sunt multi...dar nu prea posteaza!

de tine nu tie sila???

@Poope-Eu nu am facut atacuri la persoana. Mie mi-e sila de fenomen in sila nu de masini si in nici un caz nu am nimic impotriva celor care le achizitioneaza!

De tine acum chiar mie sila, mai ales ca nu stii reguli elementare de gramatica!

Edited by Alexxx

parerea mea e ca bmw e overpriced. adica supra estimat si supra laudat si supra si supra si supra si supra...prea mult supra....deja ma inchin la bmw...zeul suprem al acestei lumi este bmw...am sa aduc o jertfa acestui zeu numit bmw...

am sa fac un altar si sa construiesc un templu special zeului bmw si toti supusii lui vor merge la templu cu ofrande,,,, am sa propun infintarea unei scoli de filozofie bmw...unde bmw sa fie calauza noastra in viata sa ne ghideze sa ne spuna ce e bine si ce e rau sa fie protectoru nostru refugiul spiritual al lumii ...

intra pe forum Opel, VW, Audi ... o sa vezi acelasi lucru :blink:) :)

dragoste si armonie aici pe forum la bmw :blink: ... si acum ontopic ... Se merita BMW, eu dupa ce mi'am luat e60'ul nu ma mai vad in alta masina, pana la el aveam un 407 si din ea nu mi se parea diferenta mare intre 407 si seria 5. dar ca si feeling la volan, constructia masinii, sportivitate si tot ce vrei tu ... nu exista comparatie intre un bmw si un peugeot sau orice alta marca ai putea sa iti iei cu banii pe care ii dai pe un 320d sau orice alta masina vrei sa iti iei de la bmw. concluzia...alege bmw si nu o sa iti para rau

Nu mi-e sila de 320 D, mi-e sila de fenomen in sine...ca din 398 de E46 320 de pe Autovit 390 sunt 320D. De Stilo nu mi-a fost sila. E o masina pe care mi-as lua-o din nou! Sunt mandru cam fost posesorul acelei masini...eu nu sunt unu' cu batul in fund, cu frustrari si ochelari de cal ca altii ( :blink: ) care sa zic "Am BMW...alte masini nu mai exista"! Sunt destul de maleabil! Probabil acum daca mi-as lua maine o masina noua as opta pentru noul Bravo sau Alfa 159! Edited by Alexxx

off topic

dap.. :) asa ma bucur cand mai intalnesc cate un posesor de bmw cu picioarele pe pamant.. sunt satul pana peste cap de pustani carora le da tacsu bani k sa o spunem asa pe sleau si habar nu au cum se munceste banu.. care sau trezit peste noapte bogati.. desi uita ca sunt oameni mult mai bogati decat ei. si ei sunt doar nishte mucosi.. sa-mi scuzati expresia.. nu vreau sa jignesc pe nimeni in mod special.. o spun la modul general.. or sa se simta respectivii.. :blink:

credeti k dak ma intereseaza consumul asta inseamna k nu am bani pentru un bmw?

muncesc pentru banii multi sau putini pe care ii castig si asta ma face sa am grija mai cu atentie de ei.. fata de pustii despre care vorbeam mai sus.. care habar nu au cum se castiga banii

dar sa revenim

Cineva spunea pe acest topic: ,,ca sa poti intretine un BMW, venitul tb. sa fie de la 1000 euro in sus", ceea ce este perfect adevarat. Daca treci peste acest aspect si faci sacrificii de dragul performantei, atunci nu intreba de consum si nu te gandi la diesel. In fond, ce reprezinta emblema BMW? Din cate stiu, o elice de avion in zbor. Oare era pe motorina? :)

Sper sa nu se supere proprietarii de diesel. :blink: , dar este parerea mea.

Si ca o concluzie: Se merita, atata timp cat este intretinut, cat nu e solicitat ca o masina de formula I si daca proprietarul are un buget sigur si bine definit.

gresit. cu un venit de 20 de mil/luna te descurci de voie.

nu. emblema BMW nu reprezinta o elice in zbor cum toata lumea crede. mai documenteaza-te :)

.. sunt satul pana peste cap de pustani carora le da tacsu bani k sa o spunem asa pe sleau si habar nu au cum se munceste banu.. care sau trezit peste noapte bogati.. desi uita ca sunt oameni mult mai bogati decat ei. si ei sunt doar nishte mucosi.. sa-mi scuzati expresia.. nu vreau sa jignesc pe nimeni in mod special.. o spun la modul general.. or sa se simta respectivii.. :)

Vreo 2-3 se vor simti lezati :blink:

Sunt in asentimentul tau la faza cu pustii! Dar pe acest forum, in raport cu numarul de useri procentul acestor specimene e unul extrem de mic!

PS: Nu pot sa nu remarc ceva: Toti cei care au dat raspunsuri mai violente si s-au simtit ofuscati au 320 D, X 3.0 D, 2.5 D, etc :blink: Cata impartialitate!

Edited by Alexxx

eu le multumesc userilor care m-au lamurit in cea ce priveste problema dak se merita sau nu..

in concluzie se merita frate.. nu conteaza cat bagi .. se merita.

chiar dak o sa-mi iau criticatul 320d care e mai slabutz la motor si asa mai departe.. sper sa fiu mandru de masina :blink:

Nu mi-e sila de 320 D, mi-e sila de fenomen in sine...ca din 398 de E46 320 de pe Autovit 390 sunt 320D. De Stilo nu mi-a fost sila. E o masina pe care mi-as lua-o din nou! Sunt mandru cam fost posesorul acelei masini...eu nu sunt unu' cu batul in fund, cu frustrari si ochelari de cal care sa zic "Am BMW...alte masini nu mai exista"! Sunt detul de maleabil! Probabil acum daca mi-as lua maine o masina noua as opta pentru noul Bravo sau Alfa 159!

uuuu i feel you. si mie mi-e sila de treaba asta. mde asta este, se pare ca oamenii prefera sa fie gadilati pe sira spinarii la semafor pentru 1-2 euro /100km in minus , bani pe care ii dau peste 6 luni la revizie.... cu toate astea ei sunt foarte mandrii de consumul masinii, de sunetul de tractor si de norul de fum din spate. lumea nu intelege ca in oras, dieselul NU se merita.

80% din masinile care la vad la semafor sunt dieseluri, 15% GPL .. si abia restul benzina :blink:. asta e romanica. impaca-te cu ideea asta.

Daca aduni toate problemele specifice unui e46, si le cuantifici in bani, poti obtine o suma frumusica...

Dar pe de alta parte, e posibil sa schimbi doar uleiul si filtrele in 50K Km, la o masina care deja are 150K Km...

Reviziile ma costa cam la fel ca la VW, Opel, Renault de aceeasi clasa....Intretinerea poate fi mai ieftina, tinand cont ca e46 e de ceva timp pe piata, si ai alternative la piese&consumabile.

N-am mai avut alta masina, si cu toate ca nu am avut de cheltuit cu asta in ultimii 20K Km decat pe niste nimicuri, poate ca as fi cheltuit si mai putin cu alta marca....dar mai mult de 200-300 RON nu cred ca as fi economisit....

E46 mi se pare printre cele mai manevrabile si placute de condus masini...mai ales usor de parcat in aglomeratia asta nenorocita....o intorc aproape in loc, pozitia la volan imi place la nebunie, si la 5000 rpm intr-a doua consuma 5% daca o tin constant pe drum drept si nu accelerez deloc :blink:

Se plangea un taximetrist cu un clio dci ca o sa dea 2500 roni pe ambreiaj la 60K Km, plus ulei, filtre, placute frana....daca nu se duce la reprezentanta, pierde garantia....

Nu mi-e sila de 320 D, mi-e sila de fenomen in sine...ca din 398 de E46 320 de pe Autovit 390 sunt 320D. De Stilo nu mi-a fost sila. E o masina pe care mi-as lua-o din nou! Sunt mandru cam fost posesorul acelei masini...eu nu sunt unu' cu batul in fund, cu frustrari si ochelari de cal care sa zic "Am BMW...alte masini nu mai exista"! Sunt detul de maleabil! Probabil acum daca mi-as lua maine o masina noua as opta pentru noul Bravo sau Alfa 159!

uuuu i feel you. si mie mi-e sila de treaba asta. mde asta este, se pare ca oamenii prefera sa fie gadilati pe sira spinarii la semafor pentru 1-2 euro /100km in minus , bani pe care ii dau peste 6 luni la revizie.... cu toate astea ei sunt foarte mandrii de consumul masinii, de sunetul de tractor si de norul de fum din spate. lumea nu intelege ca in oras, dieselul NU se merita.

80% din masinile care la vad la semafor sunt dieseluri, 15% GPL .. si abia restul benzina :blink: . asta e romanica. impaca-te cu ideea asta.

Ce maÂşinĂŁ spuneai cĂŁ ai ? 318i ?

Da tu crezi cĂŁ toĂži care au diesel se miÂşcĂŁ ĂŽn oraÂş sau ce ai vrut sĂŁ spui mai sus ?

da. cel putin 90% din masinile care le vezi in oras se misca numai in oras, altfel nu ar fi orasul sufocat de ele.

Da, el are 318 i...143 CP. Cu doar 20 CP mai putin decat ai tu cu un motor de 2.500 cmc turbo.

Sa raspund eu! Nu a vrut sa spuna nimic. Pur si simplu, ca si mine observa realitatea cotidiana. Atata tot! Nimeni nu se cearta cu nimeni...

Edited by Alexxx

e ok 320d, e super masina si ca intretinere si ca fiabilitate, daca o gasesti buna si ai grija de ea la timp. probleme sunt ca la orice alta marca, iar piesele nu-s mai scumpe semnificativ fata de alte marci, chiar si de ce cele de duzina.

uita partea cu clio...., astea vin din alte povesti....partea urata a forumului.

cat despre benzinare sau diesel:solutia este orice diesel(318, 320, 330) sau pentru a simti "placerea absoluta" de a conduce bmw, dupa cum zic baietii astia cu benzinare mici de pe forum, mergi numai de la 2500cm cubi in sus(unde deja consumul nu te mai avantajeaza, dar placerea e peste orice asteptari), orice alta motorizare mai jos de asta....... la benzinare nu prea prezinta vreun avantaj major, doar la faptul ca "te scoti masiv" la "intretinere" :blink: si echilibrezi balanta cu consumul si e si mult mai silentioasa :) , dar cam tre s-o prajesti mult(sus in ture) sa scoti ceva de la ea :)

concluzie: mergi cu incredere pe 318d/320d dar cauta sa fie masina buna si asigura-i tot ce are nevoie, si nu-ti va parea rau!

Ba o sa-i para rau...dar nu o va spune niciodata in gura mare! :blink:

On topic: Ce mi se pare extraordinar este diferenta IMENSA intre motoarele de la BMW diesel in 4 cilindrii si cele tot diesel in 6 cilindrii. Am tot mers cu un prieten cu un 525 D si inauntru poti sa juri ca e benzina. Trepidatiile specifice NU EXISTA DELOC. Singurul lucru care-l tradeaza este zgomotul (destul de discret) de afara...si asta DOAR la relanti, ca in mers iar suna bine. Acelasi lucru il spun si despre 330 D! Astea sunt motoare care INTR-ADEVAR imbina utilul cu placutul!

Putere mare...cuplu enorm de la turatii joase, DAR si rafinament, liniste...defapt PLACEREA DE A CONDUCE!

Edited by Alexxx

Baieti... Nu va obliga nimeni sa va luait BMW-uri... Din partea mea luati-va Loganuri... " Se merita BMW .... sau poate nu... " Rashini !!! Cand esti hotarat sa-ti iei bmw te doare-n basca ce vorbesc unii si altii.... " Nu-ti lua bmw ca sunt piesele scumpe... aaaa nuuuu... consuma muuult .... nu se merita. Am eu un golf 2 pe motorina nu vrei sa-l cumperi tu fraiere care vrei sa-ti iei bmw...."

Cine vrea bmw isi ia bmw. Cine nu, sa-si ia logan...

Parerea mea...

@Poope-Eu nu am facut atacuri la persoana. Mie mi-e sila de fenomen in sila nu de masini si in nici un caz nu am nimic impotriva celor care le achizitioneaza!

De tine acum chiar mie sila, mai ales ca nu stii reguli elementare de gramatica!

numa de reguli sti sa te iei??? mi-e sila na...

Eu am spus-o mereu când m-a cãlcat pe nervi dieselu, asta e. E maºinã, se reparã.

Dar voi ãºtia cu benzinare mici ºi gura mare, de ce vã supãraÞi când vã consumã 15 În oraº ?

Mie imi ia 11.5! :blink: And I luv my car!

Daca ar fi posibil, ar fi misto sa se faca urmatoru test. Sa pui pe un oarecare sa conduca un BMW si oricare alte masini din aceasi clasa si aceleasi caracteristici, insa sa nu stie care masina ce e, si evident nici BMW-ul sa nu stie care a fost. Sunt curios ce ar spune, in care a simtit placerea asta de a conduce cel mai bine. Eu zic ca in proportie de 20-30% multi ar zice alta masina decat BMW-ul. Multora doar ideea ca au stema aia pe capota le da un efect placebo.

Parerea mea e ca merita BMW ... toti zic ca ar consuma mult , dar hai sa fim seriosi nu e dracu` chiar asa de negru vorba aia .

Eu am un 320D din 2002 , 150cp si am mers prin luna ianurie intr-o mica excursie pe ruta Bucuesti - Brasov - Sibiu .

Am avut consum mediu de 5.5L / 100km (nu am stat sa vad cat ia la anumite viteze ci doar am resetat calculatorul de bord cand am plecat la drum) avand in vedere ca pe DN1 am avut reprize scurte de 140-160 km/h si cand m-am intors am venit prin Pitesti pe autostrada spre Bucuresti si am mers pe autostrada viteza medie 160-170 km/h :blink:

Am condus asa...:

1 .Nissan Pathfinder - Foarte misto trage la 2.5 si consumul este EXTRAORDINAR.... 8-9 la suta in oras. ZIUA. Stabilitate execrabila... Era sa o rastorn la 80 intr-o curba nu foarte stransa...

2. Volvo S40 - demaraj cam slabut, fumos de condus...

3. Skoda 1.2 1.9 1.6

4. Renault laguna 1.9 2.2 Renault Megan

5.Volkswagen Bora 1.6 1.9

Nu am condus prea multe masini dar pot trage o concluzie.... Masinile nemtesti se conduc cel mai bine.Nu se compara la nici un capitol cu cele frantuzesti...

Cat despre BMW.... E alta treaba in comparatie cu ce am condus eu... Alt demaraj, alta stabilitate in curbe .... Alta senzatie.... Altceva...

Ar fi bine daca ai avea posibilitatea sa conduci cateva modele atat diesl si cat si pe benzina ,asa ca sa iti faci si tu o idee .Daca te hotaresti sa iei in final diesel,recomand un 6L care intradevar sunt silentioase si cuplul mare la turatii mici.Cat despre consum depinde cum mergi cu ea.Eu cu 5-ar de 2500 n-am scos in oras mai mult de 8.5-9l.Cu Vectra de 1.8i nu scapam de 14.