Jump to content

Cutia automata

mike

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Dupa ce am avut toate seriile, de la 318 rechin la 330 e46 - toate cu manuala am trecut la 330 CI steptronic. Concluzia:

daca ai 20 ani si motor mic - ai nevoie de cutie manuala, sa tragi de motor, sa urle tobele, sa faci frane de motor etc...

daca ai motor mare, cea mai mare placere este steptronicul - este de vis!

cand mergi in oras este mult mai confortabil, la drum lung daca ai piciorul usor sau pilot automat scoti un consum incredibil ( 7.5 % la 330 am scos eu).

Cand ai "treaba" tragi maneta in stanga si schimbi 1-2-3-4-5.

Daca mergi o data pe steptronic nu-ti mai trebuie altceva.

Nu stiu cum e cu automatele mai vechi, dar am mers cu un 735 Li din 2003 si mi s-a parut ca are doar o singura treapta de mers inainte, cu nici o cutie manuala nu reusesti sa schimbi vitezele atat de lin si atat de repede, cu toate astea la masinile sport se potriveste mai bine o manuala cu 6 viteze sau SMG. (parca automata cu masina sport e o contradictie de termeni)

Nu stiu cum e cu automatele mai vechi, dar am mers cu un 735 Li din 2003 si mi s-a parut ca are doar o singura treapta de mers inainte, cu nici o cutie manuala nu reusesti sa schimbi vitezele atat de lin si atat de repede, cu toate astea la masinile sport se potriveste mai bine o manuala cu 6 viteze sau SMG. (parca automata cu masina sport e o contradictie de termeni)

19055[/snapback]

asa e! eu am mers cu un 730D din 2001 si exact la fel e. aproape ca nu simti cand schimba.

am si eu o nelamurire. care e diferenta dintre o automata "normala" si una steptronic? Steptronic-ul are modul ala cu + si - ?

asa e! eu am mers cu un 730D din 2001 si exact la fel e. aproape ca nu simti cand schimba.

am si eu o nelamurire. care e diferenta dintre o automata "normala" si una steptronic? Steptronic-ul are modul ala cu + si - ?

19104[/snapback]

Asta e una iar la steptronic iti invata si stilul de mers.Cele mai vechi nu fac asta

.Plus ca are un soft foarte destept care te ajuta in unele situatii.

De exemplu:in D exista doua programe XE(extreme economy) si E(economy).Cutia selecteaza automat XE.Daca se conduce agresiv cutia va trece automat pe E.La fel pe sport XS(extreme sport) si S (sport).

Alta functie ar fi cornering detection.Daca accelerezi puternic intr-o curba cutia nu va schimba ptr a nu dezechilibra masina(primeste informatia de acceleratie laterala de la unul din senzorii ptr DSC).

Iarna cutia va functiona numai pe modul XE sau XS pana se va incalzi uleiul din cutie.

Daca rotile patineaza cutia va trece automat pe modul iarna.Nu se va mai folosi treapta 1 iar schimbarile de viteza vor fi mult mai lente.

Astea sunt doar cateva exemple.

Multa lume conduce o masina cu Steptronic si nici nu banuieste ce "desteapta" este :blink:

pai am condus un 730D din 2001 (e38) cu o astfel de cutie si mi-a placut. steptronic era ca avea + si -

tu ai automata, nu? :)

19122[/snapback]

Da! :) Sunt adeptul cutiilor automate de ultima generatie :blink:

Cat despre SMG nu ma obisnuiesc deloc cu el :)

ma gandeam eu ca ai automata :)

despre smg nu stiu ce sa zic ca nu am condus inca. am stat decat intr-un m3 e46 da nu am mers cu el. :blink: Oricum cred ca mi-ar placea. :)

19124[/snapback]

Nu stiu ce sa zic.E posibil sa nu iti placa.Trebuie sa mergi mai intai.Cu M3_ul e lucru sigur.Mi-as pierde repede permisul de conducere :)

oricum m-ai facut sa nu mai fiu asa anti automata.

defapt cateodata in traficul asta infernal din bucuresti imi doresc una.

aa.. inca o intrebare. in modul manual (+ si -) se activeaza automat modul sport?

19126[/snapback]

Pai este "manual",deci schimbi cand vrei.Nu ti se permite insa schimbarea aiurea.Daca ai 120km/h si vrei sa schimbi a 2-a nu va functiona.

pai atunci intre modul  manual si automat sport e diferenta doar ca schimba singura? adica daca o calci schimba mereu la 6000 sau la cat taie?

19128[/snapback]

Pai nu e chiar asa.Pe manual schimbi cand vrei.Poate vrei prima viteza sa o schimbi la 3000rpm si a doua la 5000rpm.Pe automat sport va schimba tot timpul "sus".

ma refeream la mers inainte si schimbat toate treptele la maxim. care mai e diferenta?

19131[/snapback]

Pai nu mai e diferenta.Dar de ce sa te mai obosesti sa schimbi tu, daca schimbi tot timpul "sus".Plus ca "manual" poti sa schimbi inferior iar automat nu(exceptand kick-down).

Multa lume conduce o masina cu Steptronic si nici nu banuieste ce "desteapta" este :)

eu sunt unul din aceia care nu stiau :) ... 10x

PS. ce am mai depistat eu... este faptul ca fiind pe modul manual, daca merg la vale... nu pot sa folosesc frana de motor...

ma aflam intr-o panta care parea alunecoasa din cauza unei pelicule de apa inghetata... am trecut-o dintr-a 2a intr-a-ntaia, dar sa vezi belea... m-a trecut automat intr-a 2a din nou :blink:

adik daca-i dau a-ntaia, ma trece singura cutia in a doua sau a treia in functie de viteza de deplasare...

nu stiu daca sa-l numesc un lucru bun, insa in situatia in care am incercat eu frana de motor, tare mi-ar fi facut placere sa pot controla eu acest lucru...

@cristache

gasesti informatii despre cutie la orice aparat de verificare/citire a calculatorului:

AB (pe Linia de Centura), Service Filaret (pe Trafic Greu), Dormag (pe Stefan cel Mare)

• 10 months later...
si eu am fost mare sustinator al cutiei manuale pana acum un an. mari crize ce faceam pe la americani cand n-aveau la inchiriat masini cu cutie manuala. toti prietenii mei aici conduceau automata. de fapt am fost un fraier nu m-as mai intoarce la manuala nici mort, toate alea cu controlul etc sunt povesti, cred ca automatele astea in 6 au un creier mai bun ca noi si nu dorm niciodata cum mai dormeam eu la 150 intr-a 3-a.