Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

de ce miroase a motorina arsa?

oSerX

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

:blink:  :) adica...da.

"ezista o explicatie"...dar eu n-o stiu.  :) cert e ca in primele zile de ploaie pute ca naiba.

si ca tot veni vorba, mai pute si cateodata, asa ca din senin, de obicei dupa ce o spal (moment strategic).. a picioare nespalate/cal mort/ etc. Dar intrucat se intampla destul de rar, n-o iau personal.  :) sa puta,...nu sa o spal. :)

46203[/snapback]

Ce filtru de particule uzat ma? Sapunu si la baie.

Asta cu picioarele nespalate e tare de tot. :) Vezi si tu naiba pe cine iei in masina. :)

Glumesc, nu trebuie sa te superi. E prea tare faza ca sa nu fac misto de ea.

mai stati un pic ca in prima faza m'am uitat la realoem.com sa vad pe unde vine catalizatorul ala... se poate vedea de sub masina mansonul ala .... si e cam nashpa in fetesti unde sunt eu ...... adika nu e nashpa dar am tot alergat cu altele.... si nu am avut timp sa ma uit....

da.... nici eu nu am inteles......eram intr'o fuga dupa ce urcasem niste scari .. :blink:) ... deci ploua in feteshti dar nu era nashpa :)... nu am avut unde sa ma uit pe rampa ca erau inchise la service-urile astea cu elevatoare d'alea....

apoi ... ma uitasem pe realoem. sa vad cum e schema, pe unde vine catalizatorul ala, si dupa cum arata acolo pare a fi undeva in compartimentul motor ??? sau e chestia aia ca o umflatura in toba de aprox 40cm ?? in fine.... nu stiam unde sa ma uit dupa schema de pe realoem. dar dak o ridic o sa'mi dau seama pe unde ....

:))

Poate e gangster si a uitat pe "unu" in portbagaj. Ar fi cazul sa verifice. :)

46415[/snapback]

:) verificat ciorapei, gangster in portbagaj, soricel pe la ventilatie, la pasageri dubiosi nu pot garanta :blink: , nu le miros picioarele inainte sa se urce la mine in masina...dar...niciodata nu e prea tarziu:

-" Te rog, frumos, scoate-ti pantoful drept, soseta, ridica piciorul la nivelul nasului meu!

-Un pic mai suuuus

-Sniff Sniff :)

-All clear! Welcome abord! "

am schimabt azi bucsile si cu ocazia faptului ca au dat jos un scut pe acolo am vazut......

e banuiesc (catalizatorul) ala dinspre motor... are o chestie ca un manson metalic care acopera iesirea din catalizator spre toba.. pe acolo iese fum... nu mult, ci putin...insa... iese.. solutia este ???

si eu am patit chestia cu mirosurile nashpa(masina nu e BMW :) )... si solutia a fost sa ridic bancheta din spate, era putina apa sub ea si aia mirosea..culmea ca in masina nu intra apa, era de la ultima spalare :blink: de atunci nu mai miroase :) Edited by Luk

am atasat evacuarea asa cum mi'a iesit in paint din mouse :))... stiu ca sunt Van Gogh nu aplaudati !

deci a doua bulina e buba... pare a fi ceva elastic, acoperit de un manson de tabla....

49143[/snapback]

nu are nici un cauciuc, este un racord flexibil, este facut din sarma impletita :blink: rolul lui este de a elimina trepidatiile

Racordul flexibil nu este facut din sarma impletita, ci dintr-un aliaj elastic ce seamana cu alama. Sarma aia impletita este doar un ecranaj. Dar aceste racoarde cu sarma impletita pe ele , nu sunt bune pt. BMW, sunt prea rigide si nu preiau vibratiile. Racoardele de BMW nu au ecranaj in jurul lor, ci doar un manson format din doua parti metalice, ce are rol de protectie a racordului. NU se gasesc in magazine ci doar prin comanda de la AB, si vin numai cu catalizator.

Cam greu sa sudezi racordul daca este crapat, in primul rand, accesul la el este foarte greoi, din cauza acelor doua capace ce sunt prinse cu doua sarme otelite, racordul este foarte subtire si nu poate fi sudat decat in argon.

Edited by GuestX

si din schema aia de mai sus ce ar trebui comandat ?? TOT ??? un amic a lovit pe dedesupt si a schimbat pe casco... dar cum sa lovesc si eu direct pe catalizator :blink:?

ca solutie temporara.... va intrebbbbbbb.... am un fel de silicon pt tobe am dat vreo 500mii pe tub.... credeti ca ar tine... ca solutie temporara ?? asa pana prin decembrie .....

• 3 weeks later...

am fost la aia pe delea veche... si ma imbarliga ei cu nu stiu ce manson impletit ... walker ..... la 60E - ?? - ... ca au mai montat..... si ca ... la unii a fost ca inainte la vibratii si la altii s'au amplificat.... intrebarea e ce dzeu sa fac ????? ca sa arunc cat dzeu o fi un catalizator d'ala .... atata banet nu as avea chef....

puteti sa ma ajutati cu sfaturi si idei pls ?!?!?!

Mansonul acela impletit o sa-ti amplifice vibratiile. Vb. din proprie experienta. Incearca cu siliconul acela, poate o sa ai noroc.

53681[/snapback]

Tu ce ai facut ai schimbat catalizatorul ??? cat costa ??? ca banuiesc ca nu merita sa iei din dezmembrari ?!?!? o sa vb cu amici de prin germania sa caute !