Jump to content

Senzor temperatura exterioara

Recommended Posts

Primul senzor l-am agatat si s-a smuls de la locul lui cu tot cu mufa.

Al doilea senzor(l-am luat de pe un e39) arata -40

Al treilea senzor cumparat de nou,defect,arata la fel -40

Al patru-lea senzor(l-am schimbat pe al treilea cu altul nou la magazin) arata temperatura dar cu un decalaj de 10-15 grade.

Am monitorizat atent cand a fost frig si cand a fost mai cald afara.

Temp.afara: -15grade....................pe bord arata-40

-10grade....................in bord arata -35

la 0 grade afara..........in Obc indica -18

Zilele astea au fost 16-17 grade+.Mie imi arata +5,+6grade.Nu mai stiu ce sa-i fac,testeru nu zice nimic.Ma dispera deja.

A mai patit cineva asa,sa-i arate aiurea?Si daca da,cum a rezolvat?

Mentionez ca pe asta ultimul l-am montat pe masina unui prieten tot la un 525d si indica perfect.

Edited by hazard

Verifica cu atentie firele si conectorul. Ai probabil o pana de contact.

Cand s-a rupt probabil s-a rupt cu tot cu fire si cand meseriasul a prelungit firele le-a conectat neglijent.

Edited by paul

Meseriasul am fost eu.Am gasit la dezmembrari o mufa de la senzorul de temp.tot de la e39.Avea si acelasi cod de culori pe fire(albastru/alb si albastru/rosu)

Conexiunile le-am facut eu,prima data am folosit niste hoti de furat curent si facea la fel.Le-am desfacut si le-am cositorit dupa care am tras peste ele izolatie din aia pe care o incalzesti cu bricheta si se strange peste fire.Acelasi rezultat.

Acuma ma gandesc la urmatoarea varianta:in momentul cand s-a smuls, firele sau si intins destul de tare, ele fiind litate oare ar fi posibil sa se fi rupt cateva lite?Sa mai fi ramas doar cateva care mai fac contact din manunchiul de lite?

Parerea mea este cand sau smuls firele, undeva sa dus si izolatia de pe fire, si daca undeva pe fire nu este 100la100 perfect izolatia este destul ca sa apara fenomenul intalnit la tine. Ajunge daca este rupt izolatia de pe fir, primeste putin condenz si deja nu functioneaza cum trebuie.

constatarea temperaturii ai facut-o imediat dupa ce ai montat senzorul ?

e posibil sa aiba nevoie de putin timp pentru a indica temperatura corect

la un moment dat am avut un fir intrerupt si din cand in cand imi arata -40 grade vara , dar in 15 -20 minute dupa ce refaceam contactul isi revenea treptat la temperatura corecta

daca mergeam cu masina , procesul se accelera, adica isi revenea intr-un timp mult mai scurt decat daca stateam pe loc

Edited by cat

Daca tot te pricepi, scurtcircuiteaza firele la senzor...trebuie sa-ti arata maximul de temperatura...30 sau 50 grade celsius...daca nu indica maxim,,,e din fire...sau le lasi scurtcircuitate si verifici in mufa din spatele obc-ului continuitatea conexiunii cu un ohm-metru...

Succes...

constatarea temperaturii ai facut-o imediat dupa ce ai montat senzorul ?

e posibil sa aiba nevoie de putin timp pentru a indica temperatura corect

la un moment dat am avut un fir intrerupt si din cand in cand imi arata -40 grade vara , dar in 15 -20 minute dupa ce refaceam contactul isi revenea treptat la temperatura corecta

daca mergeam cu masina , procesul se accelera, adica isi revenea intr-un timp mult mai scurt decat daca stateam pe loc

Daca tot te pricepi, scurtcircuiteaza firele la senzor...trebuie sa-ti arata maximul de temperatura...30 sau 50 grade celsius...daca nu indica maxim,,,e din fire...sau le lasi scurtcircuitate si verifici in mufa din spatele obc-ului continuitatea conexiunii cu un ohm-metru...

Succes...

Problema-i ca el indica,adica sesizeaza schimbarea de temperatura.Daca de exemplu plec dimineata si afara is 9-10 grade+ mie imi arata 1-2grade+

Pe parcurs daca temperatura de afara urca de.ex la 14-15gr.si pe obc urca temp pe la 6-7gr.Practic senzorul detecteaza orice schimbare de temp dar nu o afiseaza pe cea corecta.Climatromicul functioneaza perfect.

Am sa incerc si ce a zis Iulian,am sa fac scurt intre pinii de la senzor sa vad daca se duce valoarea la maxim

Azi am incercat si faza cu scurtcircuit.Am luat termometrul din casa l-am pus langa masina.Erau fix 14grade+.In obc aveam 4grade+

Scot mufa de la senzor,in obc arata-40grad

Scurtcircuitez firele care merg la senzor arata la fel,-40

Pun mufa inapoi in senzor,culmea imi arata +13 grade.Ok zic s-a rezolvat,probabil contact imperfect la mufa.

Peste jumate de ora plec cu masina,bineneteles imi arata +2grade.Incerc sa ma obisnuiesc cu idea ca n-am ce sa-i mai fac.

:blink:

Azi am incercat si faza cu scurtcircuit.Am luat termometrul din casa l-am pus langa masina.Erau fix 14grade+.In obc aveam 4grade+

Scot mufa de la senzor,in obc arata-40grad

Scurtcircuitez firele care merg la senzor arata la fel,-40

Pun mufa inapoi in senzor,culmea imi arata +13 grade.Ok zic s-a rezolvat,probabil contact imperfect la mufa.

Peste jumate de ora plec cu masina,bineneteles imi arata +2grade.Incerc sa ma obisnuiesc cu idea ca n-am ce sa-i mai fac.

verifica firele din fata pana in obc cu un aparat de masura,sa fie rezistenta zero si ti-ai rezolvat problema(sau taie firele de mai sus de unde leai adaugat tu)

verifica firele din fata pana in obc cu un aparat de masura,sa fie rezistenta zero si ti-ai rezolvat problema(sau taie firele de mai sus de unde leai adaugat tu)

Adaptarea mufei noi nu s-a facut in locul unde s-a rupt cablul .Am taiat din el vreo 20cm.(din cablul masinii de la senzor)

IT WORKS!!!

Dupa 2 ore de munca,in sfarsit astazi am reusit sa-i dau de capat.Indica valori reale.

Problema a fost urmatoarea:firele de la senzor foarte oxidate si lamelele din mufa putin decalibrate.Am cositorit firele direct de pinii din senzor.Am taiat cam 70 cm din fire pana am vazut ca nu mai erau oxidate.Trebuit demontat far,suportul de la far,proiector,etc.

Am adaugat firele lipsa cu altele noi tot litate si de acelasi diametru.Cumparat izolir band cu panza neagra(identic cu orig.),montat la loc,desfacut o bere,baut.

Acuma pot sa vad si eu cate grade is afara,functioneaza perfect.

post-8540-1205496618_thumb.jpg

post-8540-1205496644_thumb.jpg

post-8540-1205496672_thumb.jpg

• 4 years later...
:)interesanta treaba,felicitari pt rezolvarea problemei...cred ca si eu am aceasi problema..mi-ai dat de treaba:),inainte sa ma apuc o sa iau si o bere si sper sa o beau cu drag..in cazul in care rezolv problema daca nu am sa bun berea in loc de senzor si o sa-mi arate tot timpul 4,5 grade+ si asta e :))...oricum ms pt raspuns!!