Jump to content

Schimbare midbass la e39

Recommended Posts

Este cineva cu e39 fara DSP care a schimbat wooferele (mid-bass) din portiere si din spate si ma ajuta si pe mine cu o idee doua :blink:

Am inteles ca cele din portiere sunt Dual Voice Coil, au 2 intrari. Una pt muzica si una pt telefon. Pe spate sunt normale

http://sig1.euromotives.com/i/ebay/f/1149803138.jpg

Ceva sugestii in privinta marcii ?

Eu am montate, in momentul de fata, DLS R6A pe fata si R5A pe spate, amplificate de un DLS CA41.

In portbagaj un kicker de 450 W.

NU MERITA INVESTITIA. Eu am incercat toate variantele posibile, pentru ca am vrut musai pe 16,5 in fata. Daca ai desfacut vreodata fata de usa, ai sa intelegi de ce am incercat sa le prind in cutia aia de plastic, in care stau cele stock, pe care am taiat-o sa intre, si, dupa alte 4 incercari si variante, am decis sa le prind direct pe fata de usa (aia cu maner, de interior), in dreptul gaurii, dinspre tabla spre interior, ca pe un... capac. Asta dupa ce in prealabil am insonorizat portierele si am intarit fata respectiva de usa cu rasina epoxidica.

Cum suna? Bine, n-am ce reprosa. Nu stiu de ce aia din dreapta se aude cand vrea ea, pe baza de pumni, in rest e ok. :blink:

Insa, cu ocazia asta, am inteles, dupa atata munca, ce mi s-a spus de zeci de ori la inceputul...aventurii: DIFUZOARELE NU DAU BAS. Rolul asta il are sub-ul.

In concluzie, daca imi permiti un sfat:

- arunca difuzoarele stock la gunoi. Acolo e locul lor.

- cumpara difuzoare sistem pentru fata Alpine, de 30 W RMS, pe care sa le montezi in cutia aia de rezonanta cu care vine masina. In felul asta pastrezi cablurile de sunet ale masinii, si pastrezi si head-unitul original. Astea suna suficient cu amplificarea casetofonului de BMW. care, la randul lui, este o mare porcarie, dar asta e alta poveste... link : http://www.alpine.ro/index.php?id=spe-13cs. Pe spate, iei tot Alpine, coaxiale, adica http://www.alpine.ro/index.php?id=spe-13c2.

- cutiile in care montezi difuzoarele fata si spate (sunt poze pe bmwtips.com) le insonorizezi, in prealabil. Cu insonorizant auto, vezi produsele standartplast-bimast, sunt mai ieftine si-si fac bine treaba pentru ce-ti trebuie tie.

Adaugi un subwoofer. De preferinta, daca ai gaura de sac de sky, poti lua Focalul ala cu amplificare interna, cu semnal ed la difuzoarele din spate.

Daca nu ai gaura, atunci trebuie sa tai tabla din cotiera si sa pui, daca vrei sa cheltui, unul de cel putin 300 W RMS, amplificat separat. Atunci se complica treaba....ca-ti trebuie adaptoare high-low (dar mai vorbim de asta :) ).

Eu iti recomand Focalul activ, adica http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_a...al/BombA_20-A1/.

In felul asta nici nu distrugi masina, ca mine, si scapi si de o cheltuiala de aproape 2000 de euro.

Si sigur va suna cel putin ca la mine.

Bafta!

O schimbare care dupa mine merita toti banii,este sa-ti cumperi un woofer original(de pe sistem cu DSP).Cu un adaptor high-low iei semna de la diff-urile spate si il amplifici cu orice model de amplificator.Se monteaza simplu si rezultatul e mai mult decat ok.

Aveam si un topic despre cum l-am instalat la mine pe masina

Va multumesc pt sfaturi.

- bancheta mea din spate e rabatabila (din 2 bucati).

- pe fata nu baraie prea tare (la volum sa zic asa dupa ureche de 60%)

- pe spate baraie oleaca :blink:

cam asa se aude:

Am fost acum la o firma din sv si cel de acolo mi-a sugerat sa iau o statie cu 4 intrari 4 iesiri si sa pun alte dif in portiere si in spate prin acea statie(cu high imput), insa trebuie sa trag jdemii de fire prin portiere si ... ma gandesc sa inlocuiesc difuzoarele din spate ca sunt simple nu dual voice coin si sa mai trag cate 2 fire cu high imput de la ele in statie (2 intrari 2 iesiri) si sa pun 2 woofere in spate.

Edited by duxter

Le amplifici? Altminteri le iei degeaba!

ai dat 2 recomandari e difuzoare pt fata/spate ...banuiesc ca acestea de 13cm se potrivesc la fix... intra in locul celor vechi, fara nici o modificare?

ca si eu am sunet stock care e infect si m-ar interesa asa ceva

am navigatie mare... se simte o diferenta serioasa sau nici asta nu are cine stie ce amplificare?

Alpine intra "la fix". DLS R5A, cum vrea colegul, NU INTRA IN SPATE decat daca le face inel distantier. Si trebuie neaparat amplificate, ceea ce implica cablu RCA de la casetofonul masinii (daca pastreaza cel original ii trebuie si adaptoare high-low, daca pune aftermarket trebuie sa se mai pregateasca sa cheltuiasca ceva bani pentru masca de bord si mufe adaptoare).

In cazul tau, avand navigatie, daca doresti montarea unor difuzoare de putere, amplificate, esti putin mai norocos, intrucat "modulul/amplificatorul" - de fapt unitatea care da semnalul audio este, dupa cate stiu, in portbagaj, in stanga. Poti monta adaptor high-low pentru semnal tip RCA, pentru "statie", iar cablul RCA va avea traseu prin portbagaj. Nu scapi insa de inlocuirea cablurilor de sunet de la "statie' la difuzoare.

Repet, solutia de care scriam mai sus este cea mai buna, schimbarea difuzoarelor originale cu altele de calitate, care "merg" neamplificate, si adaugarea unui sobwoofer. Eu am inceract toate variantele posibile (si costurile au fost pe masura) si, dupa un an de zile, si cam multi bani cheltuiti, am ajuns sa recunosc ce am fost sfatuit si eu de la inceput si n-am vrut sa ascult...

Sunt 100% sigur ca merg neamplificate. Inlocuirea celor stock cu unele coaxiale nu e o varianta care imi surade din mai multe motive. O alta solutie ar fi pe www.bavariansoundwerks.com 140$ fata si 140$ spare insa totusi nu prea merita. Mai caut mid-bass drivers poate gasesc ceva mai convenabil care sa merite.

Evident ca "merg" neamplificate, dar o sa auda aproape la fel de prost ca cele originale. Eu le-am montat si in fata, pe casetofonul masinii, neamplificate. In cutiile din fata intrau, dar magnetul apasa pe fundul cutiei. N-o sa se auda nici mai tare, nici cu mai mult ...bas. In nici un caz cum te astepti...

In spate nu incap, cutia aia are o forma ciudata, e facuta dupa oala amortizorului.

Faptul ca iti doresti sunet puternic in spate eu il inteleg...si eu am vrut la fel, de asta le am montate - amplificate - pe spate. Insa difuzoarele coaxiale neamplificate vor completa sunetul exact cat trebuie, sunetul trebuind sa vina din fata, pentru o auditie corecta.

Uite, stii cum suna R5A pe spate, amplificate zdravan? Bubuie, ce-i drept. Dar imi vibreaza si polita aia neagra de sub luneta. Si nu se fac "vinovate" de basul care il speram eu de la ele...

Gandeste-te ca eu am montate R6A (de 16,5) pe fata, amplificate. Daca dau tare, intradevar, nu se mai aude om cu om in masina. Dar basul il da subwooferul. Nu difuzoarele.

Iar sintagma "mid-bass drivers" nu semnifica decat ca rolul lor e de a reda MEDIILE, nu de a da bas.

Edited by ihearto

• 1 month later...

M-am gandit intre timp la alta treaba :D

Baietii de la bavariansoundwerks.com au un subwoofer gen cum e ala oem insa altfel gandit. Pe mine ma bate gandul sa fac o incinta cam cum e a lor insa invers. post-4175-1210629580_thumb.jpg Ei au pus wooferul in jos eu ma gandesc sa o fac cu wooferul in sus, de fapt am sa pun doua de vreo 13cm si sa eliberez gaurile alea care sunt in tabla pt subwooferul oem si sa o prind bine in suruburi, evident izolata calumea.

M-am gandit sa fac incinta din PAL sau OSB de sa zic cam 5-6mm grosime http://www.holver.ro/typo3temp/pics/e99bfc0395.jpg peste care am sa lipesc un fel de carpeta ca sa se integreze mai bine in peisaj. Ca sist. de prindere m-am gandit sa il adopt pe al alora de la BSV adica asta.

La incinta m-am gandit sa las un spatiu de vreo 2cm pe parte unde vor fi puse difuzoarele, adica partea care vine montata pe "tavanul" portbagajului, spatiu pt membrana, iar pe tavan sa lipesc folie din aluminiu.

Ce parere aveti ? Sugestii ? :twoup:

Din pacate nu am masina acasa, e in service, si nu am cum sa ma apuc de masuratori :twoup: .