Jump to content

Omologari jante

danbmw

Recommended Posts

Eu cand am adus masina un prieten mi-a atras atentia sa fiu atent la RAR cand imi face cartea de identitate ca sa-mi treaca toate dimensiunile ptr anvelope

de pe actele germane,ca de multe ori din lene nu le trec pe toate.

Chiar daca pe talon nu sunt trecute toate dimensiunile si pe carte de identitate apar poti sa circuli linistit cu anvelopele mentionate in carte.

Ar fii bine sa treci pe jante si anvelopele trecute in carte ,nu merita banii investiti schimbul de jante.

Dar oricum bafta.

Edited by parpipa

Am avut aceeasi pb. la RAR. Am vrut sa-mi treaca jantele pe 17'' in carte si talon si mi-au cerut brieful. Masina fiind din 1991, nu am avut ce le da. Si eu am explicat ca scrie pe stalp, dar cu toate relatiile, nu am putut.

Pentru omologare, am inteles ca o supune unor teste de franare. Mi-e mi-au spus 800 ron, asta in 2007 februarie, dar mi s-a parut cam mult pt. niste jante. :blink:

de ce nu te duci la RAR si sa le spui sa treaca toate dimensiunile care erau in actele de germania,pana nu e prea tarziu

eu in 2006 am vandut un bmw la roman si baiatul s-a dus la RAR sa faca autentificare si nu au vrut ca au zis ca masina nu li se pare in regula si dupa aia s-a dus la Iasi si ia facut pe loc ,deci aia de la RAR din Piatra sunt cam invidiosi pe cei care au bmw-uri

In primul rand in Cartea De Identitate a Vehiculului se trec dimensiunile anvelopelor nicidecum ale jantelor. Daca pe stickerul de pe stalp exista si dimensiunile pe care le ai momentan pe masina nu e nici o problema , mergi la RAR si se rezolva , ieftin cca 50ron. Daca nu sunt trecute acolo trebuie o adresa de la BMW (un dealer sau reprezentanta) in care sa specifice ca se pot monta pe masina ta anvelopele respective, apoi cu hartia respectiva mergi tot la RAR. Astea sunt singurele posibilitati de "omologare". Edited by user008

In primul rand in Cartea De Identitate a Vehiculului se trec dimensiunile anvelopelor nicidecum ale jantelor. Daca pe stickerul de pe stalp exista si dimensiunile pe care le ai momentan pe masina nu e nici o problema , mergi la RAR si se rezolva , ieftin cca 50ron. Daca nu sunt trecute acolo trebuie o adresa de la BMW (un dealer sau reprezentanta) in care sa specifice ca se pot monta pe masina ta anvelopele respective, apoi cu hartia respectiva mergi tot la RAR. Astea sunt singurele posibilitati de "omologare".

Cand scrie 225/60/15/ sau 235/35/17/, se refera doar la cauciucuri? :blink:

Edited by -Felix-

In primul rand in Cartea De Identitate a Vehiculului se trec dimensiunile anvelopelor nicidecum ale jantelor. Daca pe stickerul de pe stalp exista si dimensiunile pe care le ai momentan pe masina nu e nici o problema , mergi la RAR si se rezolva , ieftin cca 50ron. Daca nu sunt trecute acolo trebuie o adresa de la BMW (un dealer sau reprezentanta) in care sa specifice ca se pot monta pe masina ta anvelopele respective, apoi cu hartia respectiva mergi tot la RAR. Astea sunt singurele posibilitati de "omologare".

Cand scrie 225/60/15/ sau 235/35/17/, se refera doar la cauciucuri? :blink:

Si jantele corespunzatoare acelor anvelope implicit.